فرهنگی‌هنری 18:38 - 27 مهر 1400
در افتتاحیه جایزه «داستان حماسی»
آیین افتتاحیه دومین فراخوان جایزه «داستان حماسی» برگزار و نشان «گردآفرید» اهدا شد.

نشان «گردآفرید» اهدا شد

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، آیین افتتاحیه و رونمایی از پوستر دومین جایزه ادبی «داستان حماسی» در روز سه‌شنبه (۲۷ مهرماه) در آرامگاه فردوسی با حضور محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری، ساسان ناطق و داوود امیریان به عنوان هیئت داوران، سعید تشکری، دبیر علمی این رویداد ملی، مجید عسگری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، محمدرضا سنگری، عضو شورای سیاست‌گذاری، محمدکاظم کاظمی، شاعر، مجید طهوریان عسگری، عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیسیون ویژه توس شورای اسلامی شهر مشهد و جمعی از هنرمندان و مسئولین فرهنگی‌ - هنری برگزار شد.

مجید عسگری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، در آیین افتتاحیه دومین جایزه داستان حماسی، زمینه ایجاد دبیرخانه هنر حماسی را چالش‌ها و مسئله‌شناسی در فضای فرهنگی - هنری کشور عنوان کرد و گفت: دبیرخانه هنر حماسی از سال ۱۳۹۷ با سه مسئله اساسی در فضای فرهنگی - هنری کشور روبه‌رو بوده که در دوره جدید نیز با نگاهی قوی‌تر و پرتوان‌تر ادامه خواهد داد.

او در ادامه بیان کرد: چالش‌های هویتی و دوگانه مانند ایرانیت، اسلامیت، ملیت و گردشگری زیارت در فضای جامعه وجود دارد که می‌توان آن را با استفاده از ادبیات کهن و دینی آن را حل کرد.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی تمدن‌سازی و ظرفیت‌سازی اجتماعی را رکن اول هنر بیان کرد و گفت: متأسفانه تولیدات هنری آن‌طور که باید نتوانسته آینده کشور ایران اسلامی و پیشرفت تأکیدشده توسط مقام معظم رهبری را محقق کند. امیدوارم دبیرخانه هنر حماسی به اندازه توان خود بتواند زمینه‌ای را برای گفتمان‌سازی و ترویج این نگاه به هنر رقم بزند.

محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز در آیین افتتاحیه دومین فراخوان جایزه داستان حماسی با اشاره به اضافه شدن نشان «گردآفرید» به برنامه هنر حماسی تصریح کرد: دبیرخانه هنر حماسی تصمیم گرفته است تا نشان «گردآفرید» را از سال جاری به برنامه هنر حماسی اضافه کند تا این نشان سالانه به برگزیده‌ای از زنان قهرمان و حماسه‌ساز ایران تقدیم شود تا به تمام مردم کشور یادآوری کند که این مرز و بوم پر از زنان و بانوانی است که برای ایران عزیز افتخار و حماسه آفریدند.

او در پایان سخنان خود یادآور شد: همچنین قرار است در یکی از برنامه‌های سالانه مربوط به دبیرخانه هنر حماسی، نشان «گردآفرید» به یک بانوی حماسه‌ساز ایرانی تقدیم شود. البته همه ما، حماسه‌آفرینی زنان قهرمانی که فرزندان‌شان را در راه دفاع از انقلاب، اسلام و ایران تقدیم کرده و حماسه آفریدند، به یاد می‌آوریم.

در ادامه محمدرضا سنگری، عضو شورای سیاست‌گذاری جایزه «داستان حماسی» با تأکید بر دو عنصر دین‌ورزی و اخلاق، بیان کرد: حکیم برخلاف آن‌چه برخی می‌انگارند، فیلسوف نیست. حکیم دو عنصر دین‌ورزی و اخلاق را با خود به همراه خود دارد که او را به حوزه حکمت می‌رساند. فردوسی حکیمانه شاهنامه را سرود و وجه انصاف به خوبی در شاهنامه او دیده می‌شود. انصاف از ویژگی‌های حکیم است.

عضو شورای سیاست‌گذاری جایزه داستان حماسی، «خرد»، «جود» و «شجاعت» را نیاز جامعه بشری و عنصر اصلی ساماندهی کشور معرفی کرد و در پایان سخنان خود یادآور شد: عصر ما عصر زایش‌های مداوم حماسه بوده و وظیفه ماست که آن را به همگان نشان دهیم. امیدوارم که این برنامه تداوم داشته باشد و در مجموعه استان‌های کشور، تلاش‌هایی برای بازیابی حماسه‌هایی که به تدریج پوسیده شده و از دست می‌روند، انجام شود.

محمدکاظم کاظمی، شاعر در ابتدای سخنان خود به خوانش شعر «مبادا ذوالفقارت سوی کَس پهلو بچرخاند/ که باید بی اِزار از قلب میدان رو بچرخاند» پرداخت و سپس خراسان رضوی را مرکز و پایتخت فرهنگی کشور ایران دانست و گفت: با توجه به موقعیت ویژه زیارتی این شهر در بین مسلمانان، مشهد می‌تواند پل ارتباطی مناسبی میان اهالی خراسان و قلمرو زبان فارسی باشد. در سال‌های گذشته دفتر فارسی‌زبانان حوزه هنری با هدف نیاز به وجود یک پایگاه برای زبان فارسی و براساس قرابت‌های موجود میان مناطق حوزه شرقی در شهر مشهد ایجاد شد.

محمدکاظم کاظمی در پایان تأکید کرد: در آغاز قرن جدید و با توجه به تهدید زبان فارسی در خارج از مرزها، حفظ و توسعه دفتر فارسی‌زبانان حوزه هنری ضروری به نظر می‌رسد.

همچنین سعید تشکری، دبیر علمی دومین جایزه داستان حماسی، با اشاره به وجود خلأ داستان‌های حماسی کشور گفت: در داستان‌های حماسی کشور خلأ احساس می‌شود. در اولین دوره جایزه داستان حماسی و بر اساس این خلأ به حوزه رمان حماسی در کشور دست یافتیم. به همین منظور پنج رمان در انتشارات سوره مهر با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی منتشر شد که در سال جاری تلاش می‌کنیم تا در حوزه داستان کوتاه نیز این کار را رقم بزنیم.

او ادامه داد: درباره مکان‌های مهم کشور داستان و رمان‌های فاخری وجود ندارد؛ چراکه اگر چیزی نوشته شده باشد، با هیجان همراه بوده است؛ گویی در سرزمین سیرابی زندگی می‌کنیم که درباره همه چیز مطالبی نوشته شده و موضوعی باقی نمانده است. در صورتی که تعداد هیجانات زیاد است.

تشکری همچنین «کشف قهرمانانی را که در شاهنامه زیست جدیدی داشته‌اند» هدف جایزه داستان حماسی عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد که جایزه داستان حماسی قصد دارد در این رویداد کاری جدید انجام دهد و آن کشف قهرمانانی است که در شاهنامه زیست جدیدی داشته‌اند. یکی از ویژگی‌های هر جشنواره، داوران و متولیان آن است. حوزه هنری انقلاب اسلامی و هیئت داوران این جشنواره می‌توانند اعتماد نویسندگان و جامعه هنری را جلب کنند.

بر اساس این خبر، در آیین افتتاحیه دومین فراخوان جایزه «داستان حماسی»، از هاشمه متقیان، قهرمان پارالمپیک به عنوان اولین بانوی حماسه‌ساز تقدیر و دیپلم افتخار، قطعه‌ای از فرش حرم و نشان گردآفرید به او تقدیم شد.

اجرای پرده نقالی، اجرای سرباز وطن، شعرخوانی، نمایشگاه نقاشی نقش حماسه و ساحل نجات و رونمایی از پوستر دومین جایزه «داستان حماسی»، از دیگر برنامه‌های جانبی این مراسم بود.

بنا بر اعلام، دبیرخانه دومین جایزه ادبی «داستان حماسی» توسط حوزه هنری خراسان رضوی و با هدف بازخوانی حماسه‌های اساطیر و پیوند آن با حماسه‌های معاصر برای تولید داستان‌های جدید با موضوع حماسه‌های بومی و  اقتباس از داستان‌های شاهنامه فردوسی با رویکرد فتح‌نامه، اقدام به برگزاری این رویداد کرده است.

ساسان ناطق، داوود امیریان، علی‌اصغر عزتی پاک  به عنوان هیئت داوران و سعید تشکری، دبیر علمی و سیدجلال قوامی، دبیر اجرایی دومین جایزه «داستان حماسی» هستند.

همچنین، در شرایط فراخوان دومین جایزه «داستان حماسی» ذکر شده که نویسندگان باید رمان و داستان نیمه بلند خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی honarhamasi.ir@gmail.com و یا به شماره ۰۹۳۷۰۷۱۹۱۰۰ و یا به نشانی مشهد، بین هاشمیه ۲۰ و ۲۲، حوزه هنری انقلاب اسلامی ارسال کنند.

در بخش داستان نیمه بلند برای نفر اول، ۱۵ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار؛ برای نفر دوم، ۱۲ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار؛ برای نفر سوم، ۱۰ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار و در بخش رمان یک جایزه ۵۰ میلیون تومانی به همراه تندیس و لوح افتخار برای یک اثر برگزیده تعیین شده است. آثار برگزیده به انتخاب دبیرخانه در قالب کتاب منتشر خواهد شد.

انتهای پیام


11279753
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه گروهی کارتون و کاریکاتور «پوزه‌بند» در خصوص جنایات اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا دوشنبه ۹ تیر ماه افتتاح شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تازه‌ترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با عنوان «روایت آقا»؛ خاطرات رهبر معظم انقلاب از زندگی پدر منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» صبایی‌هایی که در حمله به ساختمان شیشه‌ای سنگر را خالی نکردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام فرهنگی سازمان صداوسیما در بازدید فرماندهان بسیج دانشجویی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، بر ضرورت بازخوانی مبانی معرفتی انقلاب اسلامی و مراقبت از نفوذ نرم افزاری تاکید کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم کوتاه «برای فروش» به‌عنوان بهترین فیلم ایرانی دوازدهمین دوره جشنواره کانادایی انتخاب شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بامداد بیات آهنگساز و نوازنده و فرزند زنده یاد بابک بیات روز دوشنبه نهم تیر دار فانی را وداع گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاهنامه فردوسی دنیایی از سخنان و داستان‌های پندآموز است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محسن یگانه گفت: امیدوارم هیچ خطی به مرز‌های کشورمان نیفتد، به خاطر دفاع از مرز‌های کشور خیلی‌ها مثل من دست پدرشان را نگرفتند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با ارسال نامه‌ای به رئیس صداوسیما، مقاومت اهالی رسانه ملی در برابر حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را درسی دیگر برای تمام متجاوزان عنوان کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه برنامه «تهران، ایران، جهان» با موضوع بررسی تحولات جنگ اخیر رژیم صهیونسیتی و آمریکا علیه ایران هر شب از شبکه تهران روی آنتن می‌رود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است