فرهنگی‌هنری 07:35 - 07 بهمن 1403
ماه های رجب و شعبان فرصتی ارزشمند برای آمادگی همه جانبه، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی و معنوی، برای استقبال از ماه مبارک رمضان است.

چگونه در رجب و شعبان خود را برای مهمانی خدا آماده کنیم؟

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ماه رجب یکی از پرفضیلت‌ترین و مبارک‌ترین ماه‌های سال در فرهنگ اسلامی است و روایات و احادیث متعددی درباره عظمت و برکت آن از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و اهل بیت وحی نقل شده است. این ماه فرصتی استثنایی برای عبادت، استغفار، خودسازی و تقرب به خداوند متعال به شمار می‌رود.

از زاویه‌ای دیگر، خداوند این ماه را در کنار ماه شعبان، مقدمه‌ای برای ورود به ماه رمضان قرار داده است. مؤمنان که توفیق داشته باشند در این دو ماه به تزکیه روح و جان بپردازند، در واقع خود را مهیای ماه مهمانی خدا می‌کنند. آنها با تمرکز بر عبادات و اعمال صالح در این دو ماه، به تدریج خود را از تعلقات دنیوی رها کرده و روحشان را برای پذیرش فیوضات معنوی ماه رمضان آماده می‌کنند.

از دیگر سو ماه‌های رجب و شعبان فرصتی عالی برای اصلاح سبک زندگی و عادات نامناسب است. می‌توان با کم کردن وابستگی به دنیا، دوری از پرخوری و اسراف، و بیشتر توجه کردن به عبادات، خود را برای روزه‌داری و عبادات ماه رمضان آماده کرد.

همچنین از آنجایی که ماه رمضان، ماه نزول قرآن است، در ماه‌های رجب و شعبان، می‌توانیم با بیشتر تلاوت کردن قرآن و تدبر در آیات آن، با کلام الهی انس بیشتری پیدا کنیم و برای بهره‌مندی از فیوضات قرآن در ماه رمضان آماده شویم.

از منظری دیگر، ماه رجب و ماه شعبان تمرینی برای ورود به ماه مبارک رمضان است. مؤمنان با نگاهی به مهم‌ترین آداب و اعمال ماه رمضان، می‌توانند از هم‌اکنون خود را برای انجام شایسته‌ی آن‌ها آماده کنند. این آمادگی، شامل تمرین تدریجی بر روزه‌داری، افزایش تلاوت قرآن، انس بیشتر با دعا و نیایش، تقویت روحیه انفاق و بخشش و همچنین تلاش برای کسب صفات اخلاقی نیکو می‌شود. به این ترتیب، مؤمنان می‌توانند با ذهنی بازتر و دلی آماده‌تر، به استقبال ماه ضیافت الهی رفته و از برکات و فیوضات آن بهره‌مند شوند.

این آماده‌سازی صرفاً به انجام اعمال عبادی محدود نمی‌شود، بلکه شامل پالایش روح و قلب از رذایل اخلاقی و دلبستگی‌های دنیوی هم است. مؤمنان می‌توانند در این دو ماه، با مرور اعمال و رفتار خود، به اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خویش بپردازند. این خودسازی و تزکیه نفس، آنان را برای درک عمیق‌تر معانی و مفاهیم ماه رمضان و بهره‌مندی از آن در بالاترین سطح، یاری می‌کند. در واقع، ماه‌های رجب و شعبان فرصتی ارزشمند برای آمادگی همه جانبه، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی و معنوی، برای استقبال از ماه مبارک رمضان است.

انتهای‌پیام/


12146259
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» درمندرا، اسطوره محبوب سینمای هند و مشهور به «هی‌من» بالیوود، روز دوشنبه در ۸۹ سالگی در خانه‌اش در بمبئی درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک خانواده به عشق حضرت زهرا (س) دست به اقدامی ماندگار زدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محمد علی فارسی خاطره‌ای را از شهید آوینی بازگو کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرتاسر زندگی حضرت فاطمه (س) پر از درس‌هایی است که انسان می‌تواند از آن بهره ببرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ۱۰ فیلم ایرانی و محصول مشترک ایران و سایر کشورها، در بخش‌های مختلف چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر، به نمایش درمی‌آید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بخش مجموعه عکس مستند نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» با عنوان «از قاب تا روایت مستند» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مصادف با شهادت بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، فیلم های سینمایی و تلویزیونی از شبکه های سیما پخش می شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با صدور پیامی درگذشت هادی مرزبان، هنرمند پیش‌کسوت را به خانواده، دوستان، همکاران رادیو و تلویزیون و جامعه دانشگاهی، فرهنگی و هنری کشور تسلیت گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت هادی مرزبان هنرمند و کارگردان پیشکسوت هنر‌های نمایشی و بازیگر کشور را تسلیت گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیران یک مدرسه دست به اقدام خلاقانه‌ای زده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است