اقتصادی 14:01 - 20 تیر 1403
مجری طرح زیتون گفت: امسال با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی برداشت زیتون نسبت به سال قبل، بیش از ۱۵۰ هزار تن میوه و حدود ۱۱ هزار تن روغن زیتون تولید خواهد شد.

تولید روغن زیتون به ۱۱ هزار تن می‌رسد

جواد میرعرب گفت: سال گذشته بدلیل سال کم بارآوری زیتون،   ۸۸ هزارتن میوه زیتون  و  ۶ هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شد که امسال به سبب شرایط مساعد و سال بارآوری، تولید میوه زیتون  با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۵۰ هزارتن و روغن زیتون حدود ۱۱ هزارتن می‌رسد.

او وسعت اراضی باغات زیتون کشور را ۷۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود:  با وجود تغییرات اقلیمی در سراسر جهان و ویژگی‌های خاص درخت زیتون از نظر اکولوژیکی و شرایط رشدی، در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه اراضی می‌توان به جهش تولید و تامین ‌بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز جامعه و جایگزینی با روغن‌های وارداتی دست یافت.

میرعرب  میانگین برداشت را نزدیک  ۲ تن در هکتار  اعلام کرد و گفت:  بنابر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار است بخشی از روغن خوراکی کشور از زیتون تهیه شود.

مجری طرح زیتون درباره جایگاه توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان  در تولید گفت: بهره‌وری مناسب از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، سامانه‌های آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و تصفیه پساب واحد‌های فرآوری از جمله موضوعات مهم و کلیدی در رسیدن به این هدف است.

میرعرب به استفاده از روش‌های نوین در باغداری هم اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در کشت زیتون، توسعه مکانیزاسیون در زیرپروژه اصلاح باغات، برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص تغذیه درخت، هرس، بازجوان‌سازی و پیوند و عوامل مهم دیگر در اقتصادی شدن این محصول و افزایش تولید زیتون موثر هستند.

او ادامه داد: بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون، در صورت فراهم شدن شرایط و ملزومات مورد نیاز از جمله تامین نهاده‌های اولیه مثل نهال، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه صورت خواهد گرفت.

مجری طرح زیتون با اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم کشور از سوی دولت افزود: هدف وزارت جهادکشاورزی در اولین سال برنامه، توسعه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون با اولویت ارقام روغنی و اصلاح ۹ هزار و ۸۸۰  هکتار از باغات موجود است.

او درباره میزان واردات روغن زیتون هم گفت: حجم واردات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۱۸  تن به ارزش ریالی ۵۰۷ میلیارد ریال بوده است.

خبرنگار: آزاده محبی


12071977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، کمبود عرضه برنج خارجی علت اصلی مشکلات تنظیم بازار است که با پرداخت معوقات ارزی و واردات، بازار به تعادل می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، کمبود و اختلال تامین نهاده‌های دامی تولید مرغ و تخم مرغ را دچار چالش کرده است که در نهایت بدلیل افزایش هزینه‌های تولید، قیمت محصولات پروتئینی با نوساناتی رو‌به‌رو شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس حوزه خودرو با اشاره به نقش دولت در ایجاد نابسامانی‌های اخیر بازار خودرو می‌گوید انحصار و محدودیت‌های وارداتی باعث شده‌اند که تقاضا از عرضه پیشی بگیرد و قیمت‌ها با وجود ثبات نسبی در تابستان، دوباره جهش پیدا کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی مطالبات و چالش‌های اصناف و اتحادیه‌ها پرداخت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ضیائیان گفت: روز پنجشنبه بعد از کاهش دمای مخصوصی که در کشور رخ داد، در بیشتر مناطق کشور دمای هوا به‌طور نسبی افزایش خواهد یافت.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتاق اصناف گفت: رئیس‌جمهور قول داده است ستادی تحت عنوان «ستاد رفع موانع بازار» را با حضور پنج وزیر تشکیل دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نحوه فعالیت شعب بانک‌های تهران در روز‌های پنج شنبه تا اطلاع ثانوی اعلام شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت با تأکید بر نقش کلیدی صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور، گفت: این صنعت نقش مهمی در تأمین ارز، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی درباره بدهی‌هایی که به حمل و نقل عمومی تعلق دارد، گفت: مقرر شد که بدهی‌های بخش دولتی با قید فوریت به رانندگان و کامیونداران در این بخش پرداخت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی درباره بدهی‌هایی که به حمل و نقل عمومی تعلق دارد، گفت: مقرر شد که بدهی‌های بخش دولتی با قید فوریت به رانندگان و کامیونداران در این بخش پرداخت شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است