فرهنگی‌هنری 14:06 - 06 فروردین 1404
رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز از برگزاری ارکستر سمفونیک نوروز بمناسبت عید فطر در تالار وحدت خبر داد و گفت: نخستین اجرا هدیه وزیر فرهنگ به علاقمندان موسیقی است.

عیدی وزیر فرهنگ به علاقمندان موسیقی؛ تالار وحدت میزبان ارکستر سمفونیک نوروز در عید فطر

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت‌الله ایوبی رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز گفت: برای عید فطر امسال بعد از تشکیل ستاد ملی جشن جهانی نوروز، که دیرهنگام هم بود، یکی از کار‌هایی که از همان روز‌های اول در فکر آن بودیم و باعث ماندگاری آیین‌های نوروزی می‌شود، تکرار نوروزخوانی‌هاست.

وی افزود: یکی از امتیاز‌های ایران، تنوع فرهنگی آن است و یکی از بخش‌هایی که این تنوع در آن به‌خوبی دیده می‌شود نوروزخوانی‌های ماست. همیشه آرزو داشتم این نوروزخوانی‌ها را به صورت ارکسترال دربیاوریم؛ به این معنا که در هر جای دنیا و با هر کنسرتی، قابل اجرا باشد.

ایوبی گفت: با اقدامی شایسته، پرونده نوروز جهانی شد و ۱۲ کشور به ما ملحق شدند و با ارکسترال کردن نوروزخوانی، این آیین‌ها جهانی می‌شود؛ بنابراین در این چارچوب، آهنگسازی ارکستر توسط آرمان مهربان انجام شد و روز ۱۱ فروردین که احتمالا مصادف با روز عید فطر و یا شب آن خواهد بود، در تالار وحدت این اجرا با نام «سمفونی نوروز» با رهبری آرش امینی اجرا خواهد شد.

رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز افزود: نکته مهم اجرا، این است که علاوه بر اکستر سمفونیک، نوروزخوان‌ها هم با ساز‌های محلی و با لباس اقوام ایرانی در آن حضور دارند؛ این ارکستر تجلی تنوع فرهنگی و همبستگی ملی و قومی ایرانی و هم ایرانی بودن سنت نوروز است.

به گفته او، این ارکستر در حقیقت نشان می‌دهد که نوروز یک سنت کهن و دیرینه است و آوا‌ها و نغمه‌های نوروزی هم در اعماق ایران قرن‌هاست که نواخته و اجرا می‌شوند؛ از هر نظر، این سمفونی، نمادین است.

اجرای روز اول، هدیه وزیر فرهنگ به علاقمندان

ایوبی خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای اول را به علاقمندان ارکستر اهدا کردند که به صورت رایگان و به مناسبت عید است؛ این اجرا هدیه عید فطر ستاد نوروز به همه علاقمندانی است که دوست دارند در این برنامه باشکوه شرکت کنند.

وی در عین حال گفت: برنامه‌های دیگری هم اعم از پیک‌های نوروزی در دست اجراست؛ به این معنا که برای کشور‌های مختلف گروهی از اندیشمندان، فرهیختگان و هنرمندان ایرانی به کشورهایی، چون تاجیکستان، عراق و دیگر کشور‌های همسایه اعزام می‌شوند و این کار با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت می‌گیرد؛ در این ارتباط، برنامه‌ریزی‌هایی شده و منتظریم به نتیجه برسد که پس از به نتیجه رسیدن اعلام می‌شود.

برنامه روز ملی خلیج فارس و اعزام بازیگران به بوموسی

رئیس ستاد ملی جشن جهانی نوروز این را هم اضافه کرد: برای روز ملی خلیج فارس هم برنامه‌ای در خلیج فارس خواهم داشت و این برنامه در اردیبهشت امسال برگزار می‌شود. در کنار اینها، برنامه‌های دیگری هم تدارک دیده شده است.

ایوبی همچنین از اعزام بازیگران و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر به جزیره بوموسی به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های تدارک دیده شده نام برد و گفت: باید دید این برنامه چقدر امکان اجرایی خواهد داشت. برنامه مفصلی در این ارتباط طراحی کرده‌ایم.


12170907
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما فردا، سه‌شنبه، ١٨ آذرماه با حضور در دانشگاه شهید بهشتی، در جمع دانشجویان و استادان این دانشگاه سخنرانی می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل فرهنگی شهرداری تهران با «کد ۷۰۰»، تازه‌ترین اثر مستند تولیدی خود امسال در جشنواره سینما حقیقت حاضر شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل صداوسیما گلستان گفت: ما در استان گلستان ظرفیت قابل توجهی برای تولید فیلم، سریال و تله فیلم داریم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در حرکتی تحولی و با هدف بازگشت به مأموریت اصلی، شبکه رادیو قرآن با جداسازی کامل محتوای
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» چاپ دوم کتاب «نود و نهمین نفر» نوشته محمد حکم‌آبادی با پژوهش نیلوفر نصیری‌فر و با محوریت روایت مستند زندگی شهید مدافع حرم مهدی موحدنیا، از سوی انتشارات راه‌یار روانه بازار نشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ارکستر سمفونیک موسیقی فیلم تهران قصد دارد گزیده‌ای از ماندگارترین موسیقی‌های تاریخ سینما را در برج میلاد تهران اجرا کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر شبکه جام‌جم خبر داد که به‌زودی خبر جام‌جم رونمایی خواهد شد، که برنامه‌ای در فرم خبر است و مجریان آن از هوش ساخته هستند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند سینما حقیقت گفت: افتتاحیه جشنواره در چهل دقیقه و با اکران یک مستند از آتنبرو، غزه یا جنگ ۱۲ روزه برگزار خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پوستر مستند بلند سینمایی «آگیرا»، ساخته محمدصادق اسماعیلی، حاضر در بخش مسابقه ملی نوزدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت رونمایی شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت روز دانشجو رویداد «مغز‌هایی که در چمدان جا نشد» با محوریت بررسی ریشه‌های ذهنی و فرهنگی کوچ ایرانیان  در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است