اجتماعی 11:54 - 13 آبان 1404
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: در نیمه نخست امسال ۱۰ هزار و ۴۱۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳.۳ درصد رشد داشته است.

مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر در حوادث رانندگی نیمه اول سال

باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور از کل تلفات حوادث رانندگی در شش ماهه اول امسال، هشت هزار و ۳۳۳ نفر مرد و دو هزار و ۸۱ نفر زن بودند.

در این مدت استان‌های تهران با ۸۵۶، فارس با ۸۰۳ و خراسان رضوی با ۷۳۳ فوتی بیشترین و استان‌های ایلام با ۱۰۶، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۲۰ و قم با ۱۴۲ فوتی کمترین تعداد تلفات را داشته‌اند.

آمار تلفات حوادث رانندگی درون شهری در نیمه نخست امسال، بیشترین میزان رشد را در مقایسه با تصادفات برون شهری یا روستایی داشته است.

در این مدت دو هزار و ۵۸۹ نفر در تصادفات درون شهری جان خود را از دست دادند در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل دو هزار و ۳۹۰ نفر بوده است. بنابرابن در نیمه نخست امسال شاهد رشد ۸.۳ درصدی تلفات تصادفات درون شهری هستیم.

گفتنی است آمار تلفات حوادث رانندگی در محور‌های درون شهری طی سال گذشته چهار هزار و ۷۵۹ نفر بوده که نسبت به سال قبل از آن ۳.۵ درصد کاهش داشته است.

در شش ماهه نخست امسال همچنین هفت هزار و ۱۷۴ نفر در محور‌های برون شهری، ۵۹۷ نفر در مسیر‌های روستایی و مابقی در سایر مسیر‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس آمار‌های سازمان پزشکی قانونی کشور در نیمه نخست امسال متاسفانه ۴۹.۷ درصد از متوفیات حوادث رانندگی را نوجوانان و جوانان ۳۹-۱۱ سال تشکیل داده است. در این مدت افراد بالای ۶۰ سال، ۱۹.۵ درصد و افراد ۴۰ تا ۴۹ سال ۱۴ درصد از کل تلفات را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس آمار سال‌های گذشته، ضربه به سر در تصادفات رانندگی علت اصلی مرگ و جان باختن افراد است و این علت در صدر دلایل مرگ در حوادث رانندگی قرار می‌گیرد. اما در نیمه نخست امسال، شکستگی‌های متعدد با اندکی اختلاف به عنوان علت اصلی مرگ در تصادفات قرار گرفته است.

در این مدت سه هزار و ۶۲۸ نفر به دلیل شکستگی‌های متعدد در حوادث رانندگی جان باخته‌اند که ۳۴.۸ درصد از کل تلفات را در بر می‌گیرد.

پس از آن، ضربه به سر با سه هزار و ۴۷۳ فوتی (۳۳.۳ درصد از کل تلفات) و علل اشتراکی با دو هزار و ۲۰۸ فوتی (۲۱.۲ درصد از کل تلفات) بیشترین علت مرگ افراد در تصادفات رانندگی است.

یادآور می‌شود سرعت بالای خودروها، ناایمن بودن خودرو‌ها و نیز عدم رعایت بستن کمربند ایمنی برای تمامی سرنشینان می‌تواند زمینه‌ساز وقوع تصادفات با شدت بالا و متأسفانه مرگ سرنشینان آن به دلایل ذکر شده باشد، بنابراین توجه به این نکات می‌تواند از بسیاری از این حوادث تلخ و خسارت‌بار جلوگیری کند.

در نیمه نخست امسال ۲۰۲ هزار و ۱۴۵ مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۱۹۹ هزار و ۸۴۱ نفر)، ۱.۲ درصد بیشتر شده است.

بر اساس آمارها، ماه شهریور بیشترین تعداد کشته‌های تصادفات را در مقایسه با دیگر ماه‌های سال به خود اختصاص می‌دهد. متاسفانه با وجود هشدار‌های مکرر و تأکید بر لزوم توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی، در شهریور امسال نیز تعداد تلفات حوادث رانندگی به بالاترین حد خود در طول شش ماهه امسال رسید و بعد از دو سال مجدداً از مرز دو هزار فوتی عبور کرد و به دو هزار و ۶۴ نفر رسید.

در این ماه تعداد تلفات تصادفات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد بیشتر شده است که از این تعداد هزار و ۶۱۹ نفر مرد و ۴۴۵ نفر زن بودند.

با توجه به رشد آمار حوادث رانندگی و تلفات ناشی از آن سازمان پزشکی قانونی کشور به رانندگان عزیز توصیه می‌کند حتما در حین رانندگی قوانین و مقررات را رعایت کنند تا از بروز حوادث جبران‌ناپذیر جلوگیری شود.

مواردی مثل پرهیز از سرعت غیرمجاز و سبقت‌های خطرناک، پرهیز از حرکات نمایشی و پرخطر، بستن کمربند برای همه سرنشینان خودرو، پرهیز از رانندگی در حالت خستگی و خواب آلودگی، رعایت فاصله ایمنی با خودروی مقابل، عدم استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی و حرکت با سرعت مطمئنه از جمله مواردی است که به کاهش حوادث رانندگی و تلفات تصادفات کمک می‌کند.

همچنین با توجه به افزایش تعداد تلفات در تصادفات درون شهری به موتورسیکلت سواران توصیه می‌شود ضمن استفاده از کلاه ایمنی، حتماً قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند. علاوه بر این در کنار توصیه به عابران برای عبور از خط کشی عابرین پیاده و همچنین استفاده از پل‌های عابرین پیاده برای عبور از عرض خیابان، از رانندگان نیز درخواست می‌شود در حین رانندگی حتما به عابران، به ویژه کودکان و سالمندان، توجه بیشتری داشته باشند.


12239880
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل تعزیرات حکومتی شهرستان‌های استان تهران از تعیین تکلیف بیش از نیمی از پرونده‌های مرتبط با اموال تملیکی خبر داد و بر تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مانده تأکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تجارب موفق ایران و یونیسف در حوزه‌های پیشگیری و درمان می‌تواند به اشتراک گذاشته شود و این تجارب در سازمان‌های معتبر بین‌المللی نیز انعکاس پیدا کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کار از رصد وضعیت اشتغال کارگران با بررسی تعداد بیمه شدگان خبر داد و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه تلاش می‌کند از نیروی کار حمایت کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری در ۷ ماهه سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۱۳۸ هزار متر پارچه قاچاق خبر داد و گفت کارشناسان ارزش کالاهای کشف شده را ۲۰۰ میلیارد ریال برآورد کرده اند
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با سیصد و شصت و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، شهردار تهران در صحن شورا حضور یافت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» استفاده از روش‌های نمادین و قابل لمس مانند سینی شن، به کودکان کمک می‌کند مقاومتشان در همکاری کاهش یابد، مهارت‌های زندگی را بیاموزند و با دنیای درونی خود مواجه شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس امنیت اقتصادی تهران از کشف ۹ دستگاه تجهیزات پزشکی قاچاق شامل کالا‌های پوست، مو و زیبایی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه فصل بارش، طرح فوریتی لایروبی و پاکسازی بیش از ۲۶ هزار متر از مسیل‌ها و کانال‌های منطقه ۸ تهران با هدف پیشگیری از آب‌گرفتگی، افزایش گنجایش آبراهه‌ها و ارتقای بهداشت محیطی آغاز شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات پلیس راهور فراجا با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش احتمال بروز پدیده وارونگی هوا در کلان‌شهرها، بر اهمیت مضاعف کنترل سلامت فنی و ایمنی وسایل نقلیه تأکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است