اجتماعی 12:01 - 24 مرداد 1403
روانشناس بالینی کودک و نوجوان گفت: انتظارات غیرواقعی از کودکان برای تبدیل شدن به مدیران موفق می‌تواند به رشد سالم آنها آسیب برساند.

کودکان مدیر به دنیا نمی‌آیند؛ انتظارات غیرواقعی ممنوع

مرجان عبدی، روانشناس بالینی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:کودکان مدیر به دنیا نمی‌آیند، بلکه در طول زمان و با کسب مهارت‌ها و تجربیات لازم به مدیران توانمندی تبدیل می‌شوند. این موضوع نشان می‌دهد که رهبری و مدیریت صفاتی نیستند که به صورت ذاتی و ارثی در فرد وجود داشته باشند، بلکه این قابلیت‌ها در فرآیند آموزش و تجربه، پرورش می‌یابند.

او ادامه داد: ابتدا باید به این نکته توجه داشت که هر کودکی با استعداد‌ها و ظرفیت‌های متفاوتی به دنیا می‌آید. به همین دلیل، نباید از کودکان انتظار داشت که از همان ابتدا مانند یک مدیر عمل کنند. این نوع انتظارات ممکن است فشار زیادی را بر روی کودکان وارد کند و حتی باعث شود که آنها از فرآیند یادگیری و رشد طبیعی خود عقب بمانند. انتظار عجیب و بیش از حد از کودکان نه تنها می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس آنها منجر شود، بلکه ممکن است آنها را از رسیدن به پتانسیل واقعی‌شان بازدارد.

عبدی تصریح کرد: یکی از مهمترین عواملی که در ساختن یک مدیر موفق نقش دارد، آموزش و پرورش صحیح است. کودکان باید در محیطی قرار بگیرند که به آنها اجازه دهد به طور طبیعی و در زمان مناسب مهارت‌های خود را پرورش دهند. مهارت‌هایی مانند توانایی تصمیم‌گیری، مدیریت زمان، حل مسئله و کار گروهی باید به مرور زمان و با تجربه‌اندوزی به دست آیند. بنابراین، والدین و مربیان نباید از کودکان انتظار داشته باشند که این مهارت‌ها را به طور کامل و از همان ابتدا دارا باشند.

او گفت: علاوه بر آموزش، تجربه نیز نقش بسیار مهمی در پرورش مدیران آینده ایفا می‌کند. کودکان باید فرصت‌هایی برای تجربه‌های مختلف داشته باشند تا بتوانند توانایی‌های خود را به چالش بکشند و در نتیجه، رشد کنند. این تجربه‌ها می‌توانند شامل شرکت در فعالیت‌های گروهی، انجام پروژه‌های کوچک و حتی مواجهه با شکست‌ها باشند. این مواجهات به کودکان کمک می‌کند تا با چالش‌های واقعی زندگی روبرو شوند و از آنها بیاموزند.

عبدی بیان کرد: از سوی دیگر، والدین و جامعه نیز باید توقعات خود را با واقعیت‌های رشد و توسعه کودکان تطبیق دهند. انتظار اینکه یک کودک بتواند همانند یک مدیر بالغ رفتار کند، نه تنها نادرست است بلکه می‌تواند به رشد ناسالم روانی و اجتماعی کودک منجر شود. به جای آن، باید به کودکان اجازه داد که در محیطی حمایتی و بدون فشار‌های غیرضروری به رشد و شکوفایی بپردازند.

او ادامه داد: در پایان، باید تاکید کرد که کودکان به طور طبیعی و در یک فرآیند تدریجی به مدیران موفق تبدیل می‌شوند. این فرآیند نیازمند زمان، آموزش مناسب و تجربه‌اندوزی است. والدین و مربیان باید با درک این واقعیت، از وارد کردن فشار‌های غیرواقعی و بیش از حد به کودکان خودداری کنند و به آنها اجازه دهند تا در محیطی پرورشی، استعداد‌ها و مهارت‌های خود را به نحو احسن پرورش دهند. به این ترتیب، کودکان نه تنها به مدیران آینده تبدیل خواهند شد، بلکه افرادی مستقل، با اعتماد به نفس و توانمند در تمام جنبه‌های زندگی خواهند بود.

خبرنگار:عطیه رضایی


12082822
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان کل کشور گفت:در برخی حوزه‌ها، اطلاعات باید مردم‌پایه باشد و از ظرفیت گسترده مشارکت و همکاری مردم باید به‌درستی و هوشمندانه استفاده شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت برقراری بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی تأکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود اعلام تأخیر ۲ ساعته در آغاز فعالیت ادارات به مناسبت شب یلدا، رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا تأکید کرد که مراکز تعویض پلاک خودرو فردا مطابق روال عادی فعالیت خواهند کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران قیمت انار یلدایی را ۸۷ هزار تومان اعلام کرده است اما قیمت نصب شده در یکی از میادین خلاف آن است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد: از اول مهر امسال تاکنون، بیش از ۱۷۷ هزار و ۲۰۰ فقره تخلف مرتبط با پلاک خودرو در پایتخت شناسایی و اعمال قانون شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعیت هلال‌احمر در اطلاعیه شماره ۷ مربوط به خدمات در ۶ روز گذشته اعلام کرد: در این مدت بیش از ۴۲ هزار هموطن حادثه‌دیده بویژه در استان‌های جنوبی کشور، امدادرسانی شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از افزایش پیامک‌ها و لینک‌های جعلی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: آخرین مرحله از پرداخت معوقات متناسب‌سازی۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان به حساب مشمولان واریز شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با راه‌اندازی سامانه بازطراحی‌شده ثبت شرکت‌ها، زمان ثبت شرکت از یک ماه به دو روز کاهش یافته است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بر نقش تعیین‌ کننده نوسازی ناوگان فرسوده در کاهش آلودگی هوا، تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است