اجتماعی 12:01 - 24 مرداد 1403
روانشناس بالینی کودک و نوجوان گفت: انتظارات غیرواقعی از کودکان برای تبدیل شدن به مدیران موفق می‌تواند به رشد سالم آنها آسیب برساند.

کودکان مدیر به دنیا نمی‌آیند؛ انتظارات غیرواقعی ممنوع

مرجان عبدی، روانشناس بالینی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:کودکان مدیر به دنیا نمی‌آیند، بلکه در طول زمان و با کسب مهارت‌ها و تجربیات لازم به مدیران توانمندی تبدیل می‌شوند. این موضوع نشان می‌دهد که رهبری و مدیریت صفاتی نیستند که به صورت ذاتی و ارثی در فرد وجود داشته باشند، بلکه این قابلیت‌ها در فرآیند آموزش و تجربه، پرورش می‌یابند.

او ادامه داد: ابتدا باید به این نکته توجه داشت که هر کودکی با استعداد‌ها و ظرفیت‌های متفاوتی به دنیا می‌آید. به همین دلیل، نباید از کودکان انتظار داشت که از همان ابتدا مانند یک مدیر عمل کنند. این نوع انتظارات ممکن است فشار زیادی را بر روی کودکان وارد کند و حتی باعث شود که آنها از فرآیند یادگیری و رشد طبیعی خود عقب بمانند. انتظار عجیب و بیش از حد از کودکان نه تنها می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس آنها منجر شود، بلکه ممکن است آنها را از رسیدن به پتانسیل واقعی‌شان بازدارد.

عبدی تصریح کرد: یکی از مهمترین عواملی که در ساختن یک مدیر موفق نقش دارد، آموزش و پرورش صحیح است. کودکان باید در محیطی قرار بگیرند که به آنها اجازه دهد به طور طبیعی و در زمان مناسب مهارت‌های خود را پرورش دهند. مهارت‌هایی مانند توانایی تصمیم‌گیری، مدیریت زمان، حل مسئله و کار گروهی باید به مرور زمان و با تجربه‌اندوزی به دست آیند. بنابراین، والدین و مربیان نباید از کودکان انتظار داشته باشند که این مهارت‌ها را به طور کامل و از همان ابتدا دارا باشند.

او گفت: علاوه بر آموزش، تجربه نیز نقش بسیار مهمی در پرورش مدیران آینده ایفا می‌کند. کودکان باید فرصت‌هایی برای تجربه‌های مختلف داشته باشند تا بتوانند توانایی‌های خود را به چالش بکشند و در نتیجه، رشد کنند. این تجربه‌ها می‌توانند شامل شرکت در فعالیت‌های گروهی، انجام پروژه‌های کوچک و حتی مواجهه با شکست‌ها باشند. این مواجهات به کودکان کمک می‌کند تا با چالش‌های واقعی زندگی روبرو شوند و از آنها بیاموزند.

عبدی بیان کرد: از سوی دیگر، والدین و جامعه نیز باید توقعات خود را با واقعیت‌های رشد و توسعه کودکان تطبیق دهند. انتظار اینکه یک کودک بتواند همانند یک مدیر بالغ رفتار کند، نه تنها نادرست است بلکه می‌تواند به رشد ناسالم روانی و اجتماعی کودک منجر شود. به جای آن، باید به کودکان اجازه داد که در محیطی حمایتی و بدون فشار‌های غیرضروری به رشد و شکوفایی بپردازند.

او ادامه داد: در پایان، باید تاکید کرد که کودکان به طور طبیعی و در یک فرآیند تدریجی به مدیران موفق تبدیل می‌شوند. این فرآیند نیازمند زمان، آموزش مناسب و تجربه‌اندوزی است. والدین و مربیان باید با درک این واقعیت، از وارد کردن فشار‌های غیرواقعی و بیش از حد به کودکان خودداری کنند و به آنها اجازه دهند تا در محیطی پرورشی، استعداد‌ها و مهارت‌های خود را به نحو احسن پرورش دهند. به این ترتیب، کودکان نه تنها به مدیران آینده تبدیل خواهند شد، بلکه افرادی مستقل، با اعتماد به نفس و توانمند در تمام جنبه‌های زندگی خواهند بود.

خبرنگار:عطیه رضایی


12082822
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران با پرداختن به ساختار نامتوازن نظام مالیاتی گفت: در برخی موارد مالیات‌ها کمتر از حد لازم اخذ می‌شوند و در مواردی نیز فشار مالیاتی به قشر‌هایی وارد می‌شود که توان تحمل آن را ندارند. این ناهماهنگی مانند کشیدن خون از جانی ضعیف است ...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران، با انتقاد از تصمیم کمیته‌ اضطراری آلودگی هوا برای تداوم اجرای طرح زوج و فرد تا پایان سال، این اقدام را غیرمنصفانه و محروم کردن بخشی از جامعه از حقوق خود خواند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: همزمان با روز زن، ۱۵۱ سازه و عرشه تبلیغاتی در سطح شهر با رویکردی هویت‌ساز و فرهنگی به اکران درآمد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی با ثبت‌نام در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، امکان دسترسی به مجموعه اطلاعات نسخه‌های تجویزی از سوی مراکز درمانی، پزشکان و درمانگران را دارند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل خانه‌ ای بی گفت: پیگیری شکایت خانه‌ ای بی و بیماران پروانه‌ای از بنیاد امور بیماری‌های خاص به دلیل عدم رسیدگی به مطالبات این بیماران ادامه دارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ویژه‌برنامه «نگار آسمانی» با هدف تقویت منزلت مادران، ارتقای مشارکت فرهنگی زنان و فعال‌سازی ظرفیت‌های مردمی تا ۲۱ آذ ماه در مناطق ۲۲گانه شهر تهران در فرهنگسرا‌های پایتخت برگزار می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران از تداوم اجرای طرح زوج و فرد در پایتخت تا پایان سال خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: روایت‌گری زندگی شهدا به ویژه شهدای نخبه علمی باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» قوه قضاییه اعلام کرد: دستور جلب ۷ نفر دیگر از محکومان پرونده چای دبش که به دفعات صادر و در اختیار ضابطین عام و خاص قرار گرفته مجددا صادر شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» استاندار تهران درباره نحوه تصمیم‌گیری در زمینه تعطیلی‌ها توضیحاتی ارائه کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است