علمی فناوری 15:57 - 09 آذر 1400

پهپاد تصویربردار ۶ موتوره ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، اهمیت نقشه برداری هوایی توسط پهپادها و رعایت موضوعات امنیتی سبب شده تا شرکت‌های دانش بنیان، ورودی جدی به این حوزه داشته باشند.

یک شرکت دانش بنیان توانست مولتی‌روتور رصد IR-۱، را طراحی کند؛ این پهپاد، پرنده‌ای است که برای رفع نیاز پرنده کابلی توسعه داده شد. پرنده‌ای ۶ موتوره، با ملخ ۳۴ اینچی که وزن برخاست آن حداکثر ۴۵ کیلوگرم است.

بدنه این پرنده کاملاً کربن و تمامی اجزای آن در داخل ایران ساخته می‌شود. از امتیازهای این پهپاد آن است که پارامترهای دما، ولتاژ ورودی و خروجی، جریان، دور موتور و ولتاژ باتری‌ها تماماً در طول پرواز خوانده شده و به ایستگاه زمینی انتقال داده می‌شود.

در مهرماه امسال، این پرنده به صورت کابلی و با مدت زمان ۳.۵ ساعت بدون هیچ مشکلی تست مداومت در ارتفاع ۳۰ متری با محموله ۳ کیلوگرم انجام داده است. همچنین در آبان ماه، این پرنده، پرواز ۱۰ ساعته مداوم با محموله ۳ کیلوگرمی و در ارتفاع پروازی ۵۰ متر انجام داده است.

در روزهای پایانی آبان ماه نیز این پرنده رکورد پرواز ۲۵ ساعت پرواز مداوم در جزیره قشم را به ثبت رساند. در این پرواز در بیش از ۱۲ ساعت از مدت زمان پرواز باد متوسط بین ۱۰ تا ۲۰ نات متغیر و باد لحظه‌ای تا ۳۰ نات بود.

این اهداف پیاده شده بر روی پهپاد مولتی‌روتور رصد IR-۱ سبب شده تا نسل جدیدی از این نوع پهپادها در آسمان ایران به حرکت درآید. این محصول دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله توسعه رسیده است.


11344315
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علاقمندان می توانند روز سوم ژانویه ۲۰۲۶ خورشید را در بزرگترین حالت خود ببینید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علاقمندان می‌توانند روز سوم ژانویه ۲۰۲۶ خورشید را در بزرگترین حالت خود ببینید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دریافته‌اند که بین دارو‌های کلسترول و کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تکنو تبلیغات گوشی جدید خود را آغاز کرده است که نوید می‌دهد جزء بهترین دستگاه‌های موبایل اندرویدی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزانس فضایی آمریکا مدعی است که «محل ایده‌آل» برای فرود انسان در مریخ را شناسایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک برنامه ورزشی ساده روزانه ۱۰ دقیقه‌ای می‌تواند روند سرطان روده را کند کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جهان در طول سال گذشته شاهد مجموعه‌ای از پدیده‌های گیج‌کننده بود که منطق علمی را به چالش کشیدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه‌های الزهرا (س) و علم و فرهنگ با صدور اطلاعیه‌هایی اعلام کردند که کلاس‌های درس آنها در هفته پیش رو (۱۴ تا ۱۸ دی‌ماه) به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: هیچ شواهد علمی معتبری مبنی بر اثربخشی مصرف خام زرده یا نیم‌پز تخم‌مرغ در بهبود گلودرد وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران گفت: بی‌توجهی به حمایت‌های حرفه‌ای تعرفه‌ها، سلامت مادران را تهدید می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است