فرهنگی‌هنری 15:09 - 18 آذر 1398

تألیف کتاب‌ داستان‌های فارسی ویژه کودکان در هند

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن آشوری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با دودوت، نویسنده هندی دیدار و پیرامون چگونگی گسترش زبان و ادبیات فارسی گفت‌وگو کرد.

دودوت در سخنانی، گفت: ایران کشوری بزرگ با تاریخ عظیم و ستودنی است و یکی از گهواره‌های فرهنگی جهان محسوب می‌شود. ایران از دیر باز با شبه قاره هند دارای روابط فرهنگی و اقتصادی بسیاری بوده و تأثیرات فرهنگی بسیاری بر روی هند داشته است.

وی با اشاره به تاریخچه زبان و ادبیات فارسی در هند افزود: نزدیک به هشت قرن و پس از به روی کار آمدن سلسله گورگانیان و پادشاهی اکبر زبان و ادبیات فارسی به صورت رسمی زبان اداری و رسمی هند بود و حتی در زمان امپراتوری انگلیسی‌ها زبان فارسی زبان رسمی هند بود، اما به تدریج این زبان رو به افول نهاد. امروزه پژوهشگران و مورخان برای پی بردن به تاریخ خود باید با این زبان آشنا شوند.

دودوت ادامه داد: در نظر دارم تا در کتاب‌های آینده از برخی از داستان‌های زیبای فارسی برای کودکان استفاده کنم. همچنین بسیار تمایل دارم که به ایران سفر و از ابنیه تاریخی آن کشور بازدید کنم.

نگهداری نسخ خطی زبان و ادبیات فارسی در کتابخانه‌های هند

آشوری هم در سخنانی، اظهار کرد: امروزه زبان و ادبیات فارسی تنها به ایران تعلق ندارد بلکه در بسیاری از کشورها همچون افغانستان، تاجیکستان در کلام محاوره و روزمره استفاده می‌شود و در شبه قاره هند نیز برای چندین قرن مورد استفاده بوده و بسیاری از شاعران، نویسندگان و ادبا آثاری بسیاری از این زبان از خود به جای گذاشته‌اند.

وابسته فرهنگی ایران در بمبئی با اشاره نسخ خطی فراوان در کتابخانه‌های هند بیان کرد: بسیاری از نسخ خطی زبان و ادبیات فارسی در کتابخانه‌های هند نگهداری می‌شوند که برای پژوهشگران و علاقه‌مندان جالب توجه است و بسیاری از مورخان در حال بازخوانی آنها هستند تا از این مجرا بتوانند به بسیاری از ریشه‌های تاریخی خود پی ببرند.


10314653
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نسیم در ماه‌های پیش‌رو با تمرکز بر شادی و سرگرمی، مجموعه‌ای از برنامه‌های دنباله‌دار و تازه خود را با تغییر دکور و مجریان مطرح، از جمله هومن حاجی‌عبداللهی در هزار و یک و بازیگر جدیدی در کودک شو، آماده می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «خردل» شبکه نسیم این هفته به مناسبت روز زن با دو چهره شناخته شده تلویزیون همراه می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «احمد» با صدای حامد زمانی از ۲۶ آذرماه اکران خود را در سینما‌های سراسر کشور آغاز می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه تلویزیونی «مدیرکل» پس از ریمستر کامل (ارتقا کیفیت و وضوح تصویر)، روی آنتن شبکه تماشا می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیمان جبلی به مناسبت روز دانشجو پاسخگوی سوالات و مطالبات دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: رهبر انقلاب در پیامی متذکر شده بودند قبل از اینکه جنگ شود، به دشمن بگویید چه امکاناتی داریم، اما نشانه‌های ضعفی که منتقل شد، خطای دشمن را تقویت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «میریام» که روایتی از حضور یک دختر ایرانی در بیروت در اوج جنگ رژیم صهیونیستی با لبنان است، در بخش بلند نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» رونمایی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سه فیلم درباره نقش زن در خانواده و جامعه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن به صورت برخط در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری مرکز مستند سوره با حضور مدیر این مجموعه و جمعی از اصحاب رسانه در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پوستر مستند «شاخه‌ای روی آب» ساخته مشترک محسن اسلام زاده و محمدمهدی حبیبی در خصوص زندگی شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی رونمایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است