علمی فناوری 16:12 - 09 آذر 1400
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی:
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی با بیان اینکه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی، به معنای رفع کمبود پزشک نیست، گفت: وزارت بهداشت در برنامه مشخص و مدونی پیگیر این موضوع خواهد بود تا این ظرفیت ها متعادل و مناسب شود؛ همچنین برای حل مشکل توزیع عادلانه و دسترسی مناسب پزشکان نیز برنامه هایی خواهیم داشت.

افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی، به معنای رفع کمبود پزشک نیست

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا حسن زاده، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: ما با افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی مخالف نیستیم، اما با اینکه کار غیرعلمی و غیرکارشناسی انجام شود هم موافق نیستیم. باید برای هرکاری هزینه اثربخشی و زیرساخت ها مورد توجه قرار گیرد و چنانچه نتوانیم زیرساخت های لازم را فراهم کنیم، هزینه زیادی را به کشور تحمیل خواهیم کرد، ضمن اینکه همیشه افزایش ظرفیت معادل رفع مشکل نیست.

وی افزود: اگر مثلا ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی بپذیریم یا ۳۰۰۰ دانشجو وارد کشور کنیم، آیا مشکل کمبود پزشک را می توانیم رفع کنیم؟ باید زیرساخت های لازم و انگیزه کافی برای خدمت در مناطق مختلف را در پزشکان ایجاد کنیم و این موضوع باعث می شود که توزیع عادلانه و دسترسی مناسب داشته باشیم و بررسی کنیم که چه دلایلی وجود دارد که این اتفاق نمیفتد. باید حتما بررسی کنیم دلیل اینکه دسترسی مناسبی در مناطق مختلف وجود ندارد و پزشکان در شهرهای بزرگی مثل تهران مستقر می شوند و در این شهرها سرانه پزشک نسبت به سایر شهرها بالاتر است، چیست؟ سازمان نظام پزشکی با اصل قضیه مخالف نیست، زیرا افرادی که در آنجا هستند، یا استاد دانشگاه و یا عضو هیات علمی هستند و آکادمیک فکر می کنند و با سیستم بهداشتی و درمانی کشور کاملا آشنایی دارند. اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم یا رییس دانشگاه بودند یا اینکه در دانشگاه ها مسئولیت داشتند.

دکتر حسن زاده بیان کرد: این موضوع یک معادله یک مجهولی نیست که مثلا ما ظرفیت پذیرش را افزایش بدهیم و بعد تعداد پزشک افزایش پیدا کند، بلکه یک معادله چند مجهولی است، یعنی باید عوامل مختلف را درنظر گرفته و ببینیم که ما چقدر داریم هزینه می کنیم و برای این هزینه ای که می کنیم، چقدر اثربخشی داریم؟ بهره وری در سیستم را باید افزایش دهیم، با صرفا تحمیل کردن بار اضافه به سیستم بهداشتی درمانی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور و بالا بردن هزینه های کشور که در شرایط فعلی بسیار نگران کننده است، نمی توانیم مشکلی که مطرح شده است را حل کنیم و باید تمامی عواملی که مشکل ایجاد می کنند را بررسی کنیم.

وی ادامه داد: چه آمارهایی را که سازمان جهانی بهداشت داده بپذیریم و چه آمارهای خود را؛ اگر هر معیاری را بنگریم، براساس آن معیارها باید برنامه ریزی هایمان را انجام دهیم. در بسیاری از کشورهایی که از نظر بهداشتی و درمانی و از نظر سلامتی وضعیت خوبی را دارند، یعنی سیستم بهداشت و درمانشان موفق است، اینگونه نیست که الزاما درصد و سرانه پزشکانشان بالا باشد، چرا به کشورهایی که از نظر پزشکی مترقی هستند توجهی نمی کنیم؟ ما نباید خود را با کشوری که پزشک در آن به عنوان کارمند کار می کند، مقایسه کنیم. آیا در کشورمان با افزایش کارمند، کارآیی مان افزایش پیدا کرده؟ آیا کمیّت کارها افزایش داشته است؟ بنابراین صرفا افزایش تعداد، منجر به افزایش کیفیت و رفع مشکل، نمی شود. رسانه های مختلف که اینگونه موضوعات را مطرح می کنند نباید ذهن مردم را نسبت به جامعه پزشکی مغشوش کنند، زیرا اکنون در شرایط سختی قرار داریم و پزشکان زحمات زیادی را برای سلامت جامعه متحمل می شوند و نباید تحت فشار قرار گیرند.

به گزارش وبدا، دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در پایان تاکید کرد: وزارت بهداشت در برنامه مشخص و مدونی پیگیر این موضوع خواهد بود تا این ظرفیت ها متعادل و مناسب شود؛ همچنین برای حل مشکل توزیع عادلانه و دسترسی مناسب پزشکان نیز برنامه هایی خواهیم داشت.

انتهای پیام


11344273
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از جریان داشتن برنامه‌ریزی‌های گسترده و دقیق در حوزه امنیت سایبری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حسین سیمایی صراف گفت: ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد و با بورس کردن دانشجویان در این رشته‌ها، رشد علمی کشور را تسریع خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پدیده عدم درک خواب می‌تواند همراه با بی‌خوابی مزمن فرد را دچار تصور اشتباه از خواب کند، اما راهکار‌هایی برای این اختلال وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به لطف نظریه انیشتین، سیاره‌ای نادر در لبه کهکشان ما کشف شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از فیزیکدانان یکی از ویرانگرترین سناریو‌های پایان جهان تاکنون را آشکار کرده‌اند: دکمه خود تخریبی جهان، به نام «زوال خلاء کاذب».
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک در مورد آسیب‌های دستگاه‌های الکترونیکی توضیح داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تزریق‌های لاغری به طور گسترده برای درمان چاقی و بهبود سلامت کلی استفاده می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رمز‌های عبور یکی از مهم‌ترین راه‌های محافظت از حساب‌های آنلاین، از جمله حساب‌های ایمیل و رسانه‌های اجتماعی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور از تغییر زمان برگزاری آزمون معوق متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری قوه قضائیه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تاریخ برگزاری سومین دوره برگزاری آزمون زبان MSRT به دلیل همزمانی با مرحله دوم کنکور سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تغییر یافت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است