علمی فناوری 09:52 - 13 مرداد 1400
پژوهشگران با بررسی نظر دانشجویان، موانع تحقیقات را مورد تحلیل قرار داده و عنوان کردند «عدم آشنایی کافی افراد با اصول و روش‌های آماری» و «طولانی و زمان‌بر بودن انجام پژوهش» مهم‌ترین موانع برای انجام تحقیقات دانشجویی هستند.

موانعی که بر سر راه تحقیقات دانشجویی قرار دارد

به گزارش ایسنا، تحقیقات در توسعه حرفه‌ای متخصصان پزشکی و بهبود و ارتقاء مراقبت های بهداشتی در جامعه نقش مهمی دارند. در ایران با اینکه در سال‌های اخیر تولید دانش بیشتر از ۵۰ درصد افزایش یافته است، ولی هنوز با کشورهای پیشرفته فاصله زیادی وجود دارد. بنابراین در شرایط کنونی توجه به موضوع تحقیق و مشکلات و موانع آن امری ضروری به نظر می‌رسد. بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در مطالعه‌ای موانع تحقیق را از دیدگاه دانشجویان کارشناسی مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه ۱۳۰ نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با استفاده از پرسش‌نامه مورد بررسی قرار گرفتند و داده‌های به دست آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد تحلیل قرار گرفت.

نتایج این بررسی نشان داد که در زمینه موانع شخصی، عدم آشنایی کافی افراد با اصول و روش‌های آماری بیشترین مانع تحقیقات از نظر دانشجویان است. پژوهشگران مطالعه معتقدند با توجه به ضعف دانشجویان مقطع کارشناسی در اصول و روشهای آماری و تفسیر داده ها باید تلاش و پیگیری مداوم برای برگزاری کارگاه‌های روش تحقیق تحلیل داده ها آشنایی با نرم افزارهای آماری انجام شود.

یافته های این پژوهش حاکی از آن است که از نظر دانشجویان بیشترین موانع سازمانی پژوهش، مربوط به «طولانی و زمان‌بر بودن انجام پژوهش» است. در دسترس نبودن اساتید و مشاوران تحقیقاتی، کمبود امکانات و تجهیزات لازم برای انجام تحقیق و طولانی بودن مراحل تصویب طرح‌های پژوهشی از دیگر موانع سازمانی پژوهش بود که دانشجویان به آن‌ها اشاره کردند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند کمبود امکانات، و وجود مقررات دست و پاگیر اداری و مراحل تصویب طرح‌های پژوهشی می‌تواند تا حد زیادی باعث کاهش انگیزه دانشجویان و اساتید برای انجام تحقیق شود.

این محققان معتقدند از آن‌جا که دانشجویان مقطع کارشناسی ملزم به گذراندن درس پایان‌نامه نیستند، باید توسط مسئولین دانشگاه با پیش بینی مشوق‌های لازم ترتیبی اتخاذ کنند تا دانشجویان انگیزه مضاعفی برای انجام طرح‌های تحقیقاتی پیدا کنند. 

همچنین افزایش آگاهی دانشجویان از روش تحقیق، آشنایی آن‌ها با روش‌های آماری و تحلیل اطلاعات می‌تواند عامل تسهیل‌کننده مهمی در انجام تحقیقات دانشجویان باشد.

پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند برای دانشجویان مشوق‌های مالی و همچنین تسهیلات برای ورود به مقاطع بالاتر ایجاد شود تا آن‌ها بتوانند با مراحل اداری تصویب طرح‌های تحقیقاتی و نحوه بودجه‌بندی آشنا شوند.

به گفته محققان این طرح؛ یکی از محدودیت‌های این پژوهش تعداد کم دانشجویان فعال در زمینه تحقیق بود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود مطالعات آینده بر روی دانشجویان باسابقه تحقیق و پژوهشگران برتر در همه مقاطع تحصیلی و دانشکده‌ها باشد.

این پژوهش برگرفته از طرح تحقیقاتی تصویب شده در شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان است و در انجام آن محمود محبوبی راد، محمد مبینی لطف آباد، حسن خدادادی، لیلی مازار و محسن رضاییان پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه تیرماه ۱۴۰۰ به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی موانع تحقیقات از دیدگاه دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۸» در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان منتشر شده است.

انتهای پیام


11174629
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است