بین‌الملل 16:35 - 01 خرداد 1401
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.

روسیه: قطب شمال نباید منطقه تحرکات نظامی شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه گفت، منطقه قطب شمال در حال تبدیل شدن به یک صحنه عملیات نظامی بین‌المللی است و این روند «بسیار نگران کننده» است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «نیکلای کورچونوف»سفیر سیار در وزارت امور خارجه روسیه و رئیس «کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه» روز یکشنبه گفت: «ما می‌بینیم که چگونه تحرکات نظامی بین‌المللی در این منطقه در حال افزایش است. امکان بین‌المللی شدن تحرکات نظامی وجود دارد. البته این یک روند بسیار نگران کننده است و تبدیل منطقه قطب شمال به صحنه عملیات نظامی بین‌المللی نگران کننده است.»

وی در مورد موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفت: «سیاست سنتی فنلاند و سوئد، سیاست عدم ائتلاف با اتحادهای نظامی، مدتهاست که پایه‌ای محکم برای حفظ صلح و ثبات بوده و به طور بالقوه،  بعید است الحاق این کشورها به ناتو به دستیابی به این هدف کمک کند.»

روسیه بارها به برگزاری رزمایش در قطب شمال مععترض شده بود . چندی قبل  رزمایش بزرگ بین‌المللی «واکنش سرد» در نروژ  آغاز شد و دو هفته به طول انجامید. وزارت خارجه این کشور گفت که این مانورها بزرگترین تمرین‌های تحت هدایت نروژ از دهه ۱۹۸۰ بوده است. در این رزمایش حدود ۳۰ هزار نیرو از ۲۷ کشور از جمله فنلاند و سوئد که کشورهای شریک ناتو هستند، شرکت داشتند.

 «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در روزهای گذشته  اعلام کرد که  فنلاند و سوئد رسما برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

از زمان آغاز کارزار نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی در فنلاند و سوئد به شدت به نفع عضویت تغییر کرده است. فنلاند و سوئد نزدیکترین شرکای ناتو هستند و دارای نیروهای مسلح با بودجه مناسب هستند و به عملیات نظامی و هوایی ائتلاف ناتو کمک می‌کنند. 

دولت‌های فنلاند و سوئد  در حالیی تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

«والنتینا ماتوینکو» رئیس سنای روسیه ضمن اشاره به واکنش نظامی متناسبی که روسیه به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد داد، گفت علی‌رغم گسترش ناتو، امنیت روسیه تضمین خواهد شد. 

انتهای پیام/م


11569687
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آژانس مبارزه با فساد اوکراین اعلام کرد که مأموران امنیتی دولت در جریان تحقیقات مرتبط با فساد در پارلمان، مانع عملکرد کارآگاهان شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبران اروپایی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی گفتگوی تلفنی خواهند داشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای رسمی اقدام رژیم صهیونیستی در شناسایی «سومالی‌لند» را غیرقابل قبول خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا گفته است رهبر اوکراین «تا زمانی که من تأیید نکنم، چیزی در دست ندارد».
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فراکسیون پارلمانی حزب حاکم اوکراین اعلام کرد کی‌یف در حال بررسی امکان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به‌صورت حضوری و آنلاین است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از شناسایی رسمی «سومالی‌لند» به‌عنوان کشوری مستقل خبر داد؛ اقدامی که با مخالفت شدید دولت سومالی و واکنش منفی کشورهایی، چون ترکیه و عربستان سعودی روبه‌رو شده است
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از شناسایی رسمی «سومالی‌لند» به‌عنوان کشوری مستقل خبر داد؛ اقدامی که با مخالفت شدید دولت سومالی و واکنش منفی کشورهایی، چون ترکیه و عربستان سعودی روبه‌رو شده است
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت نیجریه اعلام کرد در عملیاتی هوایی با حمایت ایالات متحده، دو اردوگاه مرتبط با گروه تروریستی داعش در جنگل «باونی» در ایالت سوکوتو هدف قرار گرفته‌اند؛ اردوگاه‌هایی که محل استقرار نیروهای خارجی نفوذی از منطقه ساحل آفریقا به داخل نیجریه بود...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت نیجریه اعلام کرد در عملیاتی هوایی با حمایت ایالات متحده، دو اردوگاه مرتبط با گروه تروریستی داعش در جنگل «باونی» در ایالت سوکوتو هدف قرار گرفته‌اند؛ اردوگاه‌هایی که محل استقرار نیروهای خارجی نفوذی از منطقه ساحل آفریقا به داخل نیجریه بود...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت انرژی اوکراین اعلام کرد در پی حملات اخیر روسیه به زیرساخت‌های انرژی این کشور، برق شهر کی‌یف قطع شده و مناطق دیگری از جمله چرنیهیف نیز آسیب دیده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است