بین‌الملل 16:35 - 01 خرداد 1401
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.

روسیه: قطب شمال نباید منطقه تحرکات نظامی شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه گفت، منطقه قطب شمال در حال تبدیل شدن به یک صحنه عملیات نظامی بین‌المللی است و این روند «بسیار نگران کننده» است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «نیکلای کورچونوف»سفیر سیار در وزارت امور خارجه روسیه و رئیس «کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه» روز یکشنبه گفت: «ما می‌بینیم که چگونه تحرکات نظامی بین‌المللی در این منطقه در حال افزایش است. امکان بین‌المللی شدن تحرکات نظامی وجود دارد. البته این یک روند بسیار نگران کننده است و تبدیل منطقه قطب شمال به صحنه عملیات نظامی بین‌المللی نگران کننده است.»

وی در مورد موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفت: «سیاست سنتی فنلاند و سوئد، سیاست عدم ائتلاف با اتحادهای نظامی، مدتهاست که پایه‌ای محکم برای حفظ صلح و ثبات بوده و به طور بالقوه،  بعید است الحاق این کشورها به ناتو به دستیابی به این هدف کمک کند.»

روسیه بارها به برگزاری رزمایش در قطب شمال مععترض شده بود . چندی قبل  رزمایش بزرگ بین‌المللی «واکنش سرد» در نروژ  آغاز شد و دو هفته به طول انجامید. وزارت خارجه این کشور گفت که این مانورها بزرگترین تمرین‌های تحت هدایت نروژ از دهه ۱۹۸۰ بوده است. در این رزمایش حدود ۳۰ هزار نیرو از ۲۷ کشور از جمله فنلاند و سوئد که کشورهای شریک ناتو هستند، شرکت داشتند.

 «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در روزهای گذشته  اعلام کرد که  فنلاند و سوئد رسما برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

از زمان آغاز کارزار نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی در فنلاند و سوئد به شدت به نفع عضویت تغییر کرده است. فنلاند و سوئد نزدیکترین شرکای ناتو هستند و دارای نیروهای مسلح با بودجه مناسب هستند و به عملیات نظامی و هوایی ائتلاف ناتو کمک می‌کنند. 

دولت‌های فنلاند و سوئد  در حالیی تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

«والنتینا ماتوینکو» رئیس سنای روسیه ضمن اشاره به واکنش نظامی متناسبی که روسیه به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد داد، گفت علی‌رغم گسترش ناتو، امنیت روسیه تضمین خواهد شد. 

انتهای پیام/م


11569687
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ین لغو تحریم‌ها نه پایان رنج، بلکه آغاز بردگی است. الشرع، با تن دادن به شروط تحقیرآمیز، نشان داد که آماده است حاکمیت سوریه را برای صندلی قدرت بفروشد. آمریکا و اسرائیل، با این معامله، سوریه را به ابزاری برای تضمین امنیت رژیم صهیونیستی تبدیل ...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کرملین اعلام کرد که اگر اطلاعات آمریکا معتقد است که رئیس جمهور روسیه می‌خواهد تمام اوکراین را تصرف کند این اشتباه است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر ماهواره‌ای فاش کردند که اسرائیل با سوءاستفاده از زمان آتش‌بس، ضمن احداث ۱۳ پایگاه نظامی جدید، روند تخریب سیستماتیک غزه را تشدید کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» چین از آمریکا به خاطر توقیف خودسرانه کشتی‌ها در کارائیب انتقاد و از ونزوئلا حمایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یکی از فرماندهان کلیدی ستاد کل ارتش روسیه، صبح امروز بر اثر انفجار یک بمب در خودروی شخصی‌اش در مسکو کشته شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزرای امور خارجه آسیای جنوب شرقی روز دوشنبه در مالزی برای بحث درباره درگیری تایلند و کامبوج دیدار کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» انتشار ویدئوی پایین آمدنِ لرزان و بسیار کند ترامپ از پلکان هواپیما، ادعا‌های او مبنی بر آمادگی جسمانی بالا را با چالشی جدی مواجه کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسکو با تایید مذاکرات امنیتی مستقیم با تیم ترامپ در فلوریدا، صراحتا اعلام کرد که اروپا هیچ نقشی در ترسیم ساختار امنیتی جدید نخواهد داشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا جف لندری، فرماندار لوئیزیانا را به عنوان فرستاده ویژه این کشور در گرینلند منصوب کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرستاده ویژه ترامپ با نادیده گرفتن استقلال عراق، دستور خلع سلاح مقاومت را صادر و خروج از بن‌بست امنیتی ان کشور را به پذیرش خواست آمریکا گره زد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است