بین‌الملل 16:35 - 01 خرداد 1401
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.

روسیه: قطب شمال نباید منطقه تحرکات نظامی شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه گفت، منطقه قطب شمال در حال تبدیل شدن به یک صحنه عملیات نظامی بین‌المللی است و این روند «بسیار نگران کننده» است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «نیکلای کورچونوف»سفیر سیار در وزارت امور خارجه روسیه و رئیس «کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه» روز یکشنبه گفت: «ما می‌بینیم که چگونه تحرکات نظامی بین‌المللی در این منطقه در حال افزایش است. امکان بین‌المللی شدن تحرکات نظامی وجود دارد. البته این یک روند بسیار نگران کننده است و تبدیل منطقه قطب شمال به صحنه عملیات نظامی بین‌المللی نگران کننده است.»

وی در مورد موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفت: «سیاست سنتی فنلاند و سوئد، سیاست عدم ائتلاف با اتحادهای نظامی، مدتهاست که پایه‌ای محکم برای حفظ صلح و ثبات بوده و به طور بالقوه،  بعید است الحاق این کشورها به ناتو به دستیابی به این هدف کمک کند.»

روسیه بارها به برگزاری رزمایش در قطب شمال مععترض شده بود . چندی قبل  رزمایش بزرگ بین‌المللی «واکنش سرد» در نروژ  آغاز شد و دو هفته به طول انجامید. وزارت خارجه این کشور گفت که این مانورها بزرگترین تمرین‌های تحت هدایت نروژ از دهه ۱۹۸۰ بوده است. در این رزمایش حدود ۳۰ هزار نیرو از ۲۷ کشور از جمله فنلاند و سوئد که کشورهای شریک ناتو هستند، شرکت داشتند.

 «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در روزهای گذشته  اعلام کرد که  فنلاند و سوئد رسما برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

از زمان آغاز کارزار نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی در فنلاند و سوئد به شدت به نفع عضویت تغییر کرده است. فنلاند و سوئد نزدیکترین شرکای ناتو هستند و دارای نیروهای مسلح با بودجه مناسب هستند و به عملیات نظامی و هوایی ائتلاف ناتو کمک می‌کنند. 

دولت‌های فنلاند و سوئد  در حالیی تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

«والنتینا ماتوینکو» رئیس سنای روسیه ضمن اشاره به واکنش نظامی متناسبی که روسیه به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد داد، گفت علی‌رغم گسترش ناتو، امنیت روسیه تضمین خواهد شد. 

انتهای پیام/م


11569687
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، حملات مداوم رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی این کشور را به شدت محکوم کرد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه ادعا کرد که نیرو‌های نظامی اوکراین با استفاده از موشک‌های فلامینگو، به پایگاه هوایی ساواسلیکا در روسیه حمله کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پلیس ایالت میشیگان از وقوع تیراندازی مرگبار در شهرستان میساوکی خبر داد که در نتیجه آن، شش نفر از جمله فرد مسلح مظنون جان خود را از دست دادند و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر لبنان، در واکنش به بمباران شدید مناطق جنوبی این کشور توسط رژیم صهیونیستی، تأکید کرد اقدامات اسرائیل حاکمیت کشور و امنیت شهروندان را به خطر می‌اندازد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دونالد ترامپ که پس از ماه‌ها جنگ با ایران نتوانسته به اهداف خود دست یابد، این بار به تصاویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی پناه برده تا ادعای تسلط بر یک نفتکش ایرانی را مطرح کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی بامداد امروز (شنبه) در حملاتی کور و وحشیانه، زیرساخت‌های حزب‌الله را در جنوب لبنان هدف قرار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت انگلیس اظهارات نتانیاهو را که در آن انگلیس را به عنوان «جمهوری اسلامی بریتانیا» توصیف کرده بود، به شدت محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحلیلگر دانشگاه جورج‌تاون قطر، اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر نامیدن تنگه هرمز به عنوان «قلمرو آمریکا» را نمایشی برای مخاطبان داخلی و پایگاه حامیان او دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت موقت ونزوئلا روز جمعه اعلام کرد که ۱۳۱ زندانی سیاسی را تحت برنامه صلح و همزیستی دموکراتیک آزاد کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شبکه الجزیره از حملات بامداد امروز رژیم صهیونیستی به اطراف روستا‌های النبطیه الفوقا و انصار در شهر النبطیه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است