علمی فناوری 13:32 - 05 بهمن 1399
پس از تشکیل سیاره "زحل" برخی از مکانیزم‌های دینامیکی سبب کج شدن زحل شده‌اند و اکنون نیز میزان انحراف محوری این سیاره ۲۶.۷ درجه است. تصور می‌شود که این رویداد بیش از ۴ میلیارد سال پیش و در اواخر مهاجرت سیاره‌ای رخ داده باشد.

"زحل" در حال کج شدن است

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دو دانشمند از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه و دانشگاه سوربن که در "موسسه مکانیک سماوی و محاسبات نجومی" کار می‌کنند اخیراً کشف کرده‌اند که قمر زحل می‌تواند کج بودن محور چرخشی این غول گازی را توضیح دهد. مطالعه آنها نشان می‌دهد که کج بودن این محور در طی چند میلیارد سال آینده افزایش نیز خواهد یافت.

دانشمندان دریافتند که کج بودن فعلی محور چرخش زحل در اثر مهاجرت قمرهای آن به ویژه بزرگترین قمر آن یعنی "تیتان"(Titan) ایجاد شده است. مطالعات اخیر نشان داده است که قمرهای زحل بسیار سریع‌تر از آنچه در گذشته تصور می‌شد در حال دور شدن از زحل هستند. دانشمندان این مطالعه این افزایش نرخ مهاجرت را در محاسبات خود قرار دادند و آنها را بررسی کردند. دانشمندان بر اساس محاسبات خود نتیجه گرفتند که این روند حرکت بر روی کج بودن محور چرخش زحل تأثیر می‌گذارد و هرچه قمرهای آن دور می‌شوند، کج بودن سیاره بیشتر و بیشتر می‌شود.

دانشمندان اظهار کردند محور زحل همچنان در حال کج شدن است و آنچه امروز می‌بینیم صرفاً یک مرحله انتقالی در این تغییر است. طی چند میلیارد سال آینده، کجی محور زحل می‌تواند بیش از دو برابر شود.

انتهای پیام


10918527
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمر درد دلایل و عوامل مختلفی دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دوازدهمین المپیاد بین‌المللی هندسه ایران امروز جمعه (۲۵ مهر ۱۴۰۴) با حضور دانش‌آموزان نخبه ایرانی و برگزاری آزمون برخط با شرکت بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز از ۵۰ کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر و جانشین رئیس ستاد اجرایی مرکزی نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی از تمدید زمان برگزاری انتخابات تا ساعت ۱۹ امروز جمعه ۲۵ مهر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پویش ملی «بساز مدرسه» به دنبال اعلام رئیس جمهور مبنی بر پرداخت یک ماه حقوق و ماهانه پنج میلیون تومان برای مشارکت در مدرسه‌سازی به طور رسمی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آموختن اصول احیای قلبی می‌تواند در شرایط بحرانی کارساز باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خربزه مه‌ولاتی از خواص فراوانی برخوردار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات اجرایی نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی گفت: بر اساس آما ۱۱۰ هزار نفر واجد شرایط رای گیری در نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس شعبه انتخابات دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تا کنون شکایت یا مشکل خاصی در خصوص انتخابات نظام پزشکی گزارش نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بر لزوم استرداد هرچه سریع‌تر باقیمانده منابع مالی ایران نزد سازمان جهانی بهداشت از محل خرید واکسن کووکس، تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو فهرست تازه‌ای از کرم‌های آرایشی و مراقبتی پوست فاقد مجوز و ایمنی را منتشر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است