علمی فناوری 10:57 - 13 مرداد 1400

طراحی سیستم جمع آوری بخار آب برای استفاده در نیروگاه‌های برق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، نیروگاه‌های برق مبتنی بر سوخت فسیلی و انرژی هسته‌ای برای خنک شدن نیازمند مصرف مقدار بسیار زیادی آب هستند که این آب بعد از استفاده به بخار آب مبدل می‌شود. مهندسان دانشگاه ام آی تی برای نخستین بار سیستمی ابداع کرده‌اند که قادر به جمع‌آوری این بخار آب و بازیافت آب از دست رفته برای استفاده مجدد است.

مصرف مجدد بخار آب تبدیل شده به آب برای خنک کردن نیروگاه‌ها می‌تواند موجب صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف این مایع حیاتی شود. فناوری‌های قبلی ابداع شده برای تبدیل بخار آب به آب مایع معمولاً متکی به استفاده از موادی هستند که برای جذب بخار آب و چسبیدن به مولکول‌های بخار آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فناوری دانشگاه ام آی تی نیز مبتنی بر استفاده از چنین موادی است، اما ابتدا با پرتوافکنی یونی برای تخلیه بار الکتریکی بخار آب اقدام می‌شود و سپس آنها از یک شبکه سیمی عبور می‌کنند که دارای بار الکتریکی مخالف است که موجب تبدیل سریع بخار آب به آب می‌شود.

استفاده آزمایشی از این سیستم در دو نیروگاه گاز طبیعی و هسته‌ای با موفقیت انجام شده و آب به دست آمده بدین شیوه ۶۰ برابر خالص‌تر از آب به دست آمده از سیستم خنک کننده نیروگاه‌ها و ۱۰ برابر خالص‌تر از آب نوشیدنی عادی بوده است. استفاده از این شیوه موجب کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب نیز می‌شود.


11174796
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر شرایط حساس کشور و ضرورت انسجام شبکه بسیج فرهنگیان، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند طراحی شبکه ارتباطی منسجم، تولید محتوای امیدآفرین و مقابله با جنگ شناختی دشمن هستیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک منبع آگاه در سازمان غذا و دارو گفت: تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر کمبود ست پیوند مغز استخوان به ما ارائه نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روح‌الله محلوجی کرمانشاهی مسن‌ترین شکسته بند ایران است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه ۵۸ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا ثبت می‌شود، اظهار داشت: باید از مردم به خاطر عملکرد خود عذرخواهی کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باور‌های نادرست تغذیه‌ای اعلام کرد: برخلاف تصور عمومی، قرص‌ها و پودر‌های لاغری یا چاقی که در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، بی‌ضرر نیستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش از آغاز اجرای بسته‌های یادگیری برای تغییر رویکرد کتاب‌محور در دوره ابتدایی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایران با دستیابی به فناوری تولید واکسن‌های خوراکی آبزیان، به جمع سه کشور پیشرفته در این حوزه پیوسته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران ایرانی موفق شدند زنجیره‌ای کامل از پرورش تا تولید ۲۱ محصول دانش‌بنیان را راه‌اندازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی، شیوه نامه مراقبت و کنترل بیماری‌های حاد تنفسی در مدارس کشور سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف بیش از حد اسطوخودوس می‌تواند سبب به هوش نیامدن بیمار پس از عمل جراحی شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است