علمی فناوری 10:57 - 13 مرداد 1400

طراحی سیستم جمع آوری بخار آب برای استفاده در نیروگاه‌های برق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، نیروگاه‌های برق مبتنی بر سوخت فسیلی و انرژی هسته‌ای برای خنک شدن نیازمند مصرف مقدار بسیار زیادی آب هستند که این آب بعد از استفاده به بخار آب مبدل می‌شود. مهندسان دانشگاه ام آی تی برای نخستین بار سیستمی ابداع کرده‌اند که قادر به جمع‌آوری این بخار آب و بازیافت آب از دست رفته برای استفاده مجدد است.

مصرف مجدد بخار آب تبدیل شده به آب برای خنک کردن نیروگاه‌ها می‌تواند موجب صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف این مایع حیاتی شود. فناوری‌های قبلی ابداع شده برای تبدیل بخار آب به آب مایع معمولاً متکی به استفاده از موادی هستند که برای جذب بخار آب و چسبیدن به مولکول‌های بخار آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فناوری دانشگاه ام آی تی نیز مبتنی بر استفاده از چنین موادی است، اما ابتدا با پرتوافکنی یونی برای تخلیه بار الکتریکی بخار آب اقدام می‌شود و سپس آنها از یک شبکه سیمی عبور می‌کنند که دارای بار الکتریکی مخالف است که موجب تبدیل سریع بخار آب به آب می‌شود.

استفاده آزمایشی از این سیستم در دو نیروگاه گاز طبیعی و هسته‌ای با موفقیت انجام شده و آب به دست آمده بدین شیوه ۶۰ برابر خالص‌تر از آب به دست آمده از سیستم خنک کننده نیروگاه‌ها و ۱۰ برابر خالص‌تر از آب نوشیدنی عادی بوده است. استفاده از این شیوه موجب کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب نیز می‌شود.


11174796
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص زنان و زایمان گفت: نبود حمایت روانی و آموزش درست، مهم‌ترین عامل تردید مادران در تصمیم‌گیری برای فرزندآوری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» غذا خوردن در حالت نشسته بر روی زمین، می‌تواند برای انسان مفید باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موسیقی می‌تواند نقش مهمی در سلامت روح و روان داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور عالی وزیر بهداشت، با اشاره به نقش هوش مصنوعی در صنعت داروسازی، گفت: استفاده از این فناوری، می‌تواند به شناسایی موارد مشکوک، کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی منجر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان برای نخستین‌بار در کشور موفق به تولید غشا‌های آلفایور توخالی شد که با طول عمر سه تا پنج سال، مصرف انرژی کمتر و راندمان تصفیه بالاتر نسبت به نمونه‌های سنتی، توانایی حذف میکروارگانیسم‌ها و آلاینده‌ها را دارند و جایگزین وارد...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: امسال حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی به دلیل تخلف از ادامه فعالیت بازداشته شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و سامانه‌های کنترلی تطبیقی، سه محصول هوشمند شامل ربات توانبخشی مچ پا، انگشت مکانیکی توان‌افزا و عصای هوشمند ویژه نابینایان را معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو اسامی تازه‌ای از محصولات شوینده و بهداشتی غیرآرایشی فاقد مجوز‌های بهداشتی را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام در آزمون اختصاصی دانشجو معلمان سال ۱۴۰۵ از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور امروز پایان می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت تولید دارو‌های گیاهی، بر اساس اسناد بالادستی، سهم دارو‌های گیاهی باید ۲۰ درصد از بازار دارو‌یی کشور باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است