علمی فناوری 15:11 - 09 آذر 1400
فضانوردان چینی حاضر در ایستگاه فضایی اختصاصی این کشور به نام "تیانگونگ" به منظور حفظ آمادگی اقدام به انجام تمرینات فیزیکی و ذهنی می‌کنند.

تمرینات فیزیکی و ذهنی فضانوردان چینی در مدار زمین

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در جدیدترین تصاویری که از ایستگاه فضایی چین منتشر شده است، شاهد انجام تمرینات فیزیکی و ذهنی از جمله دویدن روی تردمیل و حل کردن پازل توسط فضانوردان ماموریت "شنژو ۱۳"(Shenzhou ۱۳) هستیم.

فضانوردان چینی ماموریت "شنژو ۱۳" نقش مهمی در آزمایش و ساخت اولین ایستگاه فضایی بلند مدت این کشور ایفا می‌کنند، اما همزمان تعادل مناسب بین کار و زندگی خود را نیز حفظ می‌کنند.

تصاویر جدید منتشر شده توسط آژانس فضایی چین(CMSA) نشان می‌دهد که سه فضانورد حاضر در این ایستگاه برای حفظ تناسب اندام خود ورزش می‌کنند و در عین حال برای کاهش اثرات قرار گرفتن طولانی مدت در معرض شرایط ریزگرانش بر بدن خود اقدام به حل پازل و انجام تمرینات ذهنی می‌کنند.

در این تصاویر، "وانگ یاپینگ" دومین زن چینی که به مدار زمین رسیده و اولین بانویی که به ایستگاه فضایی چین جدید سفر کرده است، دیده می‌شود که از تردمیل موجود در ایستگاه فضایی چین برای تمرین استفاده می‌کند و به دلیل شرایط ریزگرانش، قبل از قرار گرفتن روی تردمیل و دویدن، خود را با تسمه به آن می‌بندد.

آژانس فضایی چین اخیراً پس از انتشار اطلاعات اندکی در مورد مأموریت "شنژو ۱۳" پس از دو هفته از پرتاب این ماموریت، اکنون انتشار بروزرسانی‌های منظم‌تری از "تیانهه"(Tianhe) ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین را آغاز کرده است.

این فیلم‌ها با استقبال خوبی مواجه شده‌اند و بیش از سه میلیون نفر تصاویر تمرین "وانگ" را تنها پنج ساعت پس از انتشار آن در شبکه اجتماعی چینی‌ها به نام "ویبو" مشاهده کردند.

به نظر می‌رسد که این تردمیل برای جذب ضربه‌های پای فضانوردان طراحی شده است تا این ضربات و ارتعاشات حاصل از آن روی فضاپیما یا تجهیزات آن تأثیری نداشته باشد.

انجام ورزش برای مقابله با از دست دادن ماهیچه‌ها و تحلیل عضلانی و استخوانی که فضانوردان در شرایط ریزگرانش متحمل می‌شوند، حیاتی است.

خدمه ماموریت "شنژو ۱۳" اکنون یک ماه است که در ایستگاه فضایی چین اقامت دارند و ماموریت آنها قرار است شش ماه طول بکشد.

تجهیزات ورزشی این ایستگاه فضایی شامل دوچرخه ثابت و کش‌های ورزشی و تردمیل است.

در برخی تصاویر همچنین مشاهده می‌شود که "ژای ژیگانگ" فرمانده این ماموریت و همکارانش مشغول تمرین هنر رزمی چینی به نام "تای چی" هستند.

در عین حال، "یه گوانگفو" عضو سوم این ماموریت در حال حل کردن یک پازل دیده می‌شود که در رسانه‌های اجتماعی بازتاب زیادی داشته است.

البته این فضانوردان فقط مشغول بازی و سرگرمی نیستند. "ژای" و "وانگ" به تازگی اولین راهپیمایی فضایی از دو یا سه راهپیمایی فضایی مقرر را آغاز کردند تا ماژول "تیانهه" را برای کارهای آینده و ورود ماژول‌های جدید در سال آینده آماده کنند.

ماموریت "شنژو ۱۳" در تاریخ ۱۵ اکتبر پرتاب شد و انتظار می‌رود "ژای"، "وانگ" و "یه" تا ماه مارس ۲۰۲۲ در "تیانهه" بمانند.

طولانی‌ترین ماموریت فضایی چین تا به امروز، ماموریت "شنژو ۱۲"(Shenzhou ۱۲) در اوایل سال جاری میلادی بوده است که "نیه هایشنگ"، "لیو بومینگ" و "تانگ هونگبو" به مدت سه ماه در "تیانهه" اقامت داشتند.

"ایستگاه فضایی ماژولار بزرگ چین" یا "ایستگاه فضایی تیانگونگ "به معنای "کاخ آسمانی" یک ایستگاه فضایی است که در مدار نزدیک زمین در ارتفاع ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد.  ایستگاه فضایی چین تقریباً یک پنجم جرم ایستگاه فضایی بین‌المللی و تقریباً به اندازه ایستگاه فضایی "میر" روسی خواهد بود. انتظار می‌رود جرم ایستگاه فضایی چینی بین ۸۰ تا ۱۰۰ تن باشد. این عملیات از مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن در چین کنترل خواهد شد.

"تیانهه" نیز به معنای "صلح بهشت" ماژول اصلی و اولین ماژول ایستگاه فضایی بزرگ ماژولار چین است که در تاریخ ۲۹ آوریل سال ۲۰۲۱ پرتاب و وارد مدار شد.

انتهای پیام


11344206
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو بسته ویژه روز مادر در بازه زمانی روز چهارشنبه تا پایان روز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ برای تمامی مشترکان دائمی و اعتباری همراه اول قابل فعالسازی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: فعالان و کسب و کار‌های دیجیتال باید بتوانند در این فضا بدون مانع فعالیت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد قهوه ممکن است درد مزمن را در بزرگسالان مسن‌تر تشدید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان احتمال انقراض نسل انسان به دلیل توسعه هوش مصنوعی و مشکلاتی که آن به دنبال خواهد داشت را بعید نمی‌دانند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه تهران گفت: سهم پژوهش در کشور حتی به نیم درصد هم نمی‌رسد و پیشرفت علمی بدون آزادی و تأمین منابع ممکن نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان بین‌المللی، از دست دادن حس بویایی به نشانه مهمی تبدیل شده است که می‌تواند طیف وسیعی از بیماری‌ها را آشکار کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلسکوپ‌های فضایی سیاه‌چاله‌ای را شناسایی کردند که «از خورشید تقلید» و شدیدترین باد‌های کیهانی شناخته شده را آزاد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی بلک شارک پد ۷ پرو، دارای شاسی بادوام ساخته شده از آلومینیوم، پلاستیک محکم و شیشه مقاوم در برابر ضربه و خش خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت‌نام بیش از ۷۵ هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: نام‌نویسی در این آزمون تا یکشنبه هفته آینده ادامه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بیماری‌های عفونی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: ویروس آنفلوآنزای امسال جدید نیست و تنها به دلیل تغییر جهش، سرایت‌پذیری آن افزایش یافته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است