علمی فناوری 13:48 - 27 مهر 1400
پژوهشگران انگلیسی در بررسی خود نشان داده‌اند که باکتری‌ها می‌توانند سیستم دفاعی خود را در برابر ویروس‌ها تکامل بدهند.

توانایی باکتری‌ها برای ایجاد ایمنی قوی در برابر ویروس‌ها

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه دورام"(Durham University) با همکاری پژوهشگران "دانشگاه لیورپول"(University of Liverpool)، "دانشگاه نورث‌آمبریا"(Northumbria University) و شرکت "نیوانگلند بیولبز"(New England Biolabs)، پژوهش مشترکی را انجام داده‌اند و امیدوارند که بتوانند از سیستم‌های دفاعی جدیدی در باکتری‌ها برای مقایسه تغییرات ژنوم انسان استفاده کنند.

دانشجویان دانشگاه دورام نیز روی این پژوهش کار کرده‌اند تا عملکرد پیچیده ایمنی ذاتی باکتری‌ها را نشان دهند.

باکتری‌ها برای محافظت از خود در برابر ویروس‌های موسوم به "باکتریوفاژ"(Bacteriophage)، بسیاری از سیستم‌های دفاعی خود را تکامل بخشیده‌اند. بسیاری از این سیستم‌ها به ابزارهای زیست‌فناوری سودمندی تبدیل شده‌اند؛ مانند ویرایش ژن که طی آن تغییرات کوچکی در DNA مورد نظر ایجاد می‌شود.

پژوهشگران در این پروژه نشان داده‌اند که دو سیستم دفاعی به طور مکمل برای محافظت از باکتری‌ها در برابر باکتریوفاژها کار می‌کنند. 

یک سیستم، از باکتری‌ها در برابر باکتریوفاژهایی که هیچ تغییری در DNA آنها ایجاد نکرده است، محافظت می‌کند. 

برخی از باکتریوفاژها، DNA خود را تغییر می‌دهند تا از نخستین سیستم دفاعی باکتری‌ها جلوگیری کنند. سیستم دوم موسوم به "BrxU"، با استفاده از DNA اصلاح‌شده، از باکتری‌ها در برابر باکتریوفاژها محافظت می‌کند و بدین ترتیب، لایه دوم دفاعی را ارائه می‌دهد.

پژوهشگران، یک تصویر سه‌بعدی بسیار دقیق از BrxU تهیه کردند تا بهتر بفهمند که این سیستم دفاعی چگونه با DNA اصلاح‌شده، از باکتری‌ها در برابر باکتریوفاژها محافظت می‌کند.

سیستم دفاعی BrxU، این قابلیت را دارد که یکی دیگر از ابزارهای سودمند زیست‌فناوری باشد زیرا همان تغییرات DNA که BrxU آنها را تشخیص می‌دهد، در سراسر ژنوم انسان ظاهر می‌شوند و در سرطان و "بیماری‌های نورودژنراتیو"(Neurodegenerative Disease) وجود دارند.

دکتر "تیم بلور"(Tim Blower)، از پژوهشگران این پروژه گفت: توانایی تشخیص DNA اصلاح شده، بسیار مهم است زیرا تغییرات مشابهی در سراسر DNA ژنوم انسان رخ می‌دهد. این لایه اضافی از اطلاعات که "اپی ژنوم"(Epigenome) نام دارد، با رشد کردن ما تغییر می‌یابد و در شرایطی مانند بروز سرطان و بیماری‌های نورودژنراتیو نیز تغییر می‌کند. اگر بتوانیم BrxU را به عنوان یک ابزار زیست‌فناوری برای ترسیم این اپی ژنوم توسعه دهیم، درک ما را در مورد اطلاعات تطبیقی که رشد و پیشروی بیماری ما را کنترل می‌کنند، تغییر خواهد داد. 

دانشجویانی که در این پژوهش شرکت داشتند، به عنوان بخشی از پروژه کارگاه میکروبیولوژی خود موظف شدند تا باکتریوفاژهای جدید را برای بررسی ارائه دهند. این باکتریوفاژها به انسان آسیب نمی‌رسانند اما درست زمانی که سیستم ایمنی بدن انسان نسبت به عفونت‌ها واکنش نشان می‌دهد، باکتری‌ها مجبور می‌شوند سیستم دفاعی خود را که از آنها در برابر باکتریوفاژها محافظت می‌کند، تکامل بدهند. باکتریوفاژها از رودخانه "ریور ویر"(River Wear)، حوضچه‌های محوطه دانشگاه و سایر آبراه‌های اطراف دورام جمع‌آوری شده بودند.

این پژوهش، در مجله "Nucleic Acids Research" به چاپ رسید.

انتهای پیام


11279180
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش از تدوین و ارائه بسته‌ای سیاستی برای مقابله با آلودگی هوا به نهاد‌های دولتی و قانون‌گذاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و آلودگی هوا، بر لزوم مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش عوارض و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی HIV -ایدز- دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۳۹ کلاس درس و ۲ سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه احداث و تحویل داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت امید مادر از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۵، به همه مادران در سراسر کشور که فرزند به دنیا می‌آورند- از فرزند اول تا فرزند آخر- ارائه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با کاردار عراق در تهران بر آمادگی کشورمان برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره، اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی و توسعه همکاری‌های آموزشی و فناورانه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در ۱۰ روز اول آذرماه امسال، تعداد مراجعات این بیماران به اورژانس ۱۱۵ به بیش از ۲۱۰ هزار نفر رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیبی از سه مکمل نتایج قابل توجهی در معکوس کردن علائم اوتیسم نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نسبت به خطرات ۷ بازی‌ ویدیویی هشدار داده‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک اخترفیزیکدان آمریکایی پیشنهاد استفاده از گانیمد، بزرگترین قمر مشتری را به عنوان بستری برای مطالعه اثرات ماده تاریک در فضا ارائه کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است