علمی فناوری 11:42 - 13 مرداد 1400
مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی، نانو، بیو، فضایی، حمل و نقل پیشرفته و سلول‌های بنیادی را از جمله فناوری‌های آینده دانست و گفت: صندوق نوآوری در قالب خدمات گرنت از فعالان این عرصه حمایت خواهد کرد.

برنامه صندوق نوآوری برای حمایت از تحقیق و توسعه ۱۱ فناوری آینده

به گزارش ایسنا دکتر سید محمد مهدوی امروز در رویداد گرنت تحقیق و توسعه هوش مصنوعی که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره به سابقه راه اندازی و تاسیس صندوق، افزود: "افزایش خدمات" و "تنوع بخشی به خدمات" دو رویکردی است که در دوره جدید فعالیت صندوق در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس حجم خدمات ارائه شده از سوی این صندوق به شرکت‌ها ۱۰ برابر مجموع سال‌های گذشته شده است.

وی "تسهیلات"، "ضمانت نامه"، "سرمایه در گردش" و "توانمندسازی" را ۴ دسته از خدمات صندوق نوآوری به شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد و یادآور شد: یکی از حمایت‌های این صندوق توجه به تحقیق و توسعه در چرخه عمر شرکت‌های دانش بنیان است که در این زمینه حمایت‌هایی پیش بینی شده، ضمن آنکه با تسهیلات "هم سرمایه گذاری" کمک می‌شود تا شرکت‌ها از دره مرگ عبور کنند و به تجاری سازی برسند.

مهدوی با تاکید بر اینکه با این رویکرد، کار صندوق با ارائه و تولید فناوری به پایان نمی‌رسد، اظهار کرد: اینکه شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را در بازار عرضه کنند نیاز به حضور نهادهای دولتی است.

مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ظرفیت‌های تحقیق و توسعه در کشور، افزود: در حال حاضر ۲۵۷ هزار عضو هیات علمی، ۷۰۰ هزار دانش آموخته دانشگاه‌ها، ۹۹۵ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ۲ هزار نفر دانشجوی پسا دکتری در کشور هستند که خروجی آنها شامل ۲۹۴ هزار مقاله و ۶۲۲ هزار پایان نامه است.

وی با اشاره به چالش‌های همکاری شرکت‌های دانش بنیان و فناوران با دانشگاه‌ها، گفت: ارجاع دیر هنگام نیازهای فناورانه، چالش زبان مشترک میان صنایع و دانشگاه‌ها، نقطه تماس بهینه شامل آزمایشگاه‌ها و سیستم پژوهشی، ماهیت حقوقی قراردادهای همکاری، ماهیت بودجه و اعتبار اکتساب فناوری و انگیزه اساتید و بازیگری نظام ارتقا اعضای هیات علمی از جمله چالش‌های ارتباط شرکت‌ها با دانشگاه‌ها است.

مهدوی به نقش نهادهای حامی در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: عموما فناوری‌هایی که از سوی شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود جز فناوری‌های گلوگاهی هستند ولی برخی از فناوری‌ها هستند که در لبه دانش قرار دارند که در حال حاضر صنایع تقاضایی برای آن ندارند.

مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی از این دسته از فناوری‌ها با نام فناوری‌های آینده یاد کرد و گفت: این فناوری‌ها شامل نانو، زیست فناوری، فضایی، حمل و نقل پیشرفته، سلول‌های بنیادی، گیاهان دارویی، اقتصاد دیجیتال، فوتونیک، لیزر، آب و انرژی است و ۱۰۰ درصد هزینه‌های تحقیق و توسعه این فناوری‌ها از سوی صندوق پرداخت خواهد شد.

وی با اشاره به اعطای گرنت تحقیق و توسعه از سوی این صندوق گفت: در حال حاضر ۳۲۳ درخواست دریافت گرنت به صندوق ارسال شده است که ۲۱۶ مورد از این درخواست‌ها مورد تایید قرار گرفته و ۹۲ مصوبه در کمیته تحقیق و توسعه در دست بررسی است.

مهدی با بیان اینکه در فراخوان این گرنت ۲۰۳ هسته پژوهشی مشارکت داشتند، افزود: گرنت تحقیق و توسعه یک خدمت جوان در صندوق است و اولین رویداد آن نیز در حوزه هوش مصنوعی برگزار شده است و امیدوارم در این رویداد تعامل موثری میان نهادها و دستگاه‌ها ایجاد شود.

انتهای پیام


11174901
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مردم در شام غریبان سیدالشهدا با حضور مداح اهل بیت نریمان پناهی به عزاداری پرداختند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گرمازدگی در کمین است؛ با چند اقدام ساده می‌توان از آن پیشگیری کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد از امروز آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، تازه‌ترین گزارش‌ها از وضعیت بیماری‌های واگیر و ویروس‌های تنفسی تا تیر ۱۴۰۴ را منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با ایام محرم، وزارت بهداشت بر رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در تهیه و توزیع غذای نذری برای حفظ سلامت عزاداران تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص طب اورژانس با اشاره به افزایش دما و موج گرمای تابستانی، بر ضرورت رعایت نکات پیشگیرانه برای مقابله با گرمازدگی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استفاده از ظرفیت اساتید بازنشسته در دانشگاه‌های غیر انتفاعی تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی انتقال خون استان تهران در اطلاعیه ای از فعالیت ۷ مرکز اهدای خون در روز جاری عاشورا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مهندس بلژیکی، عینک هوشمند جدیدی را توسعه داده است که می‌تواند تبلیغات دنیای واقعی را از دید ما پنهان کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت انتخاب رشته در پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی امشب از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی پایان می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است