علمی فناوری 23:10 - 04 بهمن 1400
با گذشت ۳۰ روز
تلسکوپ فضایی جیمزوب با گذشت ۳۰ روز از پرتاب، به خانه جدید خود رسید.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمزوب که سوار بر موشک آریان ۵ در روز چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شده بود به مقصد نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژ ۲ رسید.

این تلسکوپ آخرین مرحله از مانورهای پیچیده در سفر پر فراز نشیب خود را به انجام رساند. طی مانور MCC۲ که مدت کوتاهی قبل از رسیدن "وب" به مقصد انجام شد، پیشران‌های این رصدخانه بزرگ فضایی بار دیگر روشن شد تا "جیمزوب" در محل مورد نظر قرار گیرد. از آن جا که هیچ دوربینی برای نظارت بر این تلسکوپ وجود ندارد نمی‌توان رسیدن آن را تماشا کرد اما مهندسان برای دنبال کردن روند کار آن و بررسی سلامت "وب" از حسگرها استفاده می‌کنند.  

تلسکوپ فضایی جیمزوب که به صورت تا شده به فضا پرتاب شده بود، در سفر ۳۰ روزه خود مراحل آماده‌سازی و راه‌اندازی مختلفی را از سر گذراند. این تلسکوپ با گذشت ۱۲.۵ ساعت از پرتاب، برای بار اول پیشران‌های خود را روشن کرد. با گذشت یک روز آنتن آن نصب شد و به دنبال آن پیشران‌ها برای بار دوم روشن شدند. در روز سوم صفحه‌های خورشیدی باز و در روز ششم گسترده شدند. با گذشت ۱۰ روز محافظ‌های خورشیدی وب به طور کامل نصب شدند و آینه ثانویه آن در روز یازدهم به طور کامل در جای خود قرار گرفت.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

آینه اصلی این تلسکوپ نیز با گذشت ۱۴ روز به طور کامل نصب شد. تنظیم هر ۱۸ بخش آینه تا روز بیست و هشتم به طول انجامید و تنظیمات دیگر همچنان ادامه خواهد داشت.

این رصدخانه گردان فروسرخ به کاوش تشعشعات اجرام فضایی می‌پردازد. و طول موج‌های ۰.۶ تا ۲۸.۵ میکرون را پوشش می‌دهد.

لاگرانژ ۲ مکانی ایده‌آل برای یک تلسکوپ مادون قرمز است. در نقطه لاگرانژ ۲، خورشید و زمین همیشه در یک طرف فضا قرار دارند و بنابراین "جیمز وب" می‌تواند تجهیزات نوری و ابزار خود را همیشه پشت به خورشید و در سایه نگه دارد. بنابراین تجهیزات این تلسکوپ برای رصد تشعشات مادون قرمز که ما آن را به شکل گرما حس می‌کنیم، سرد باقی می‌ماند و این تلسکوپ می‌تواند هر لحظه نیمی از آسمان را رصد کند و برای مشاهده نیم دیگر آسمان تنها کافی است چند ماه صبر کنیم تا این تلسکوپ به منطقه‌ی دیگری از آسمان سفر کند و بخش دیگری از آسمان که پیشتر "پشت" خورشید قرار داشت را فاش کند.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

محققان در ماه سوم و چهارم دانشمندان "وب" را به سوی یک ستاره درخشان می‌گیرند تا نشان دهند که این رصدخانه می‌تواند روی اهداف تمرکز کند. ما بیشتر داده‌ها را از دوربین NIRCam دریافت خواهیم کرد. اما در این زمان ۱۸ تصویر تحریف شده از یک ستاره در دسترس خواهد بود زیرا هنوز آینه‌های این تلسکوپ هم‌ تراز نشده‌اند.  

پس از گذشت پنج تا شش ماه تمامی تجهیزات علمی "وب" کالیبره و آماده کار می‌شوند و از این زمان به بعد، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" کار خود را با رصد آسمان آغاز می‌کند.

انتهای پیام


11424942
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قوانین موجود در حوزه خدمت پزشکان عمومی نیازمند اصلاح هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با بیان اینکه، محوریت نظام سلامت با پزشکان عمومی و اجرای پزشکی خانواده است، گفت: مسیر مراجعه به پزشک باید اصلاح شود و اقتصاد سلامت بهبود یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به حضور بیش از ۱۰۷هزار پزشک عمومی در کشور و با تاکید بر اینکه کمبود پزشک نداریم، گفت: سیاست‌های پذیرش دانشجوی پزشکی باید به قبل از سال ۱۴۰۰ بازگردد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس، گفت: «مقاومت در برابر اجرای قانون افزایش ظرفیت، آمار‌های خلاف واقع و بهانه کمبود زیرساخت، منافع گروهی خاص را حفظ کرده و بحران کمبود پزشک و صف‌های طولانی درمان را رقم زده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام آزمون ملی دندانپزشکی، آزمون ارزشیابی دانش‌آموختگان فیزیوتراپی، داروسازی و آزمون ارزیابی علمی متقاضیان انتقال از خارج در رشته‌های علوم پزشکی تا صبح یکشنبه ۲۱ دی تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه‌های علم و صنعت ایران و علم و فرهنگ در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای از تعویق زمان برگزاری امتحانات نیمسال اول ۱۴۰۵-۱۴۰۴ خبر دادند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو از اجرای یک اقدام داوطلبانه و پیشگیرانه در خصوص برخی سری ساخت‌های شیرخشک وارداتی و همزمان از تسهیل فرآیند دریافت شیرخشک رژیمی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت جوانی جمعیت را نخستین اولویت نظام سلامت خواند و گفت: اکنون حدود ۱۲ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۱۷ هزار دانش‌آموز با نیاز‌های ویژه در مدارس عادی تحصیل می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در اطلاعیه وزارت علوم تاکید شده است که امتحانات دانشگاه‌ها به صورت حضوری برگزار شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است