علمی فناوری 23:10 - 04 بهمن 1400
با گذشت ۳۰ روز
تلسکوپ فضایی جیمزوب با گذشت ۳۰ روز از پرتاب، به خانه جدید خود رسید.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمزوب که سوار بر موشک آریان ۵ در روز چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شده بود به مقصد نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژ ۲ رسید.

این تلسکوپ آخرین مرحله از مانورهای پیچیده در سفر پر فراز نشیب خود را به انجام رساند. طی مانور MCC۲ که مدت کوتاهی قبل از رسیدن "وب" به مقصد انجام شد، پیشران‌های این رصدخانه بزرگ فضایی بار دیگر روشن شد تا "جیمزوب" در محل مورد نظر قرار گیرد. از آن جا که هیچ دوربینی برای نظارت بر این تلسکوپ وجود ندارد نمی‌توان رسیدن آن را تماشا کرد اما مهندسان برای دنبال کردن روند کار آن و بررسی سلامت "وب" از حسگرها استفاده می‌کنند.  

تلسکوپ فضایی جیمزوب که به صورت تا شده به فضا پرتاب شده بود، در سفر ۳۰ روزه خود مراحل آماده‌سازی و راه‌اندازی مختلفی را از سر گذراند. این تلسکوپ با گذشت ۱۲.۵ ساعت از پرتاب، برای بار اول پیشران‌های خود را روشن کرد. با گذشت یک روز آنتن آن نصب شد و به دنبال آن پیشران‌ها برای بار دوم روشن شدند. در روز سوم صفحه‌های خورشیدی باز و در روز ششم گسترده شدند. با گذشت ۱۰ روز محافظ‌های خورشیدی وب به طور کامل نصب شدند و آینه ثانویه آن در روز یازدهم به طور کامل در جای خود قرار گرفت.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

آینه اصلی این تلسکوپ نیز با گذشت ۱۴ روز به طور کامل نصب شد. تنظیم هر ۱۸ بخش آینه تا روز بیست و هشتم به طول انجامید و تنظیمات دیگر همچنان ادامه خواهد داشت.

این رصدخانه گردان فروسرخ به کاوش تشعشعات اجرام فضایی می‌پردازد. و طول موج‌های ۰.۶ تا ۲۸.۵ میکرون را پوشش می‌دهد.

لاگرانژ ۲ مکانی ایده‌آل برای یک تلسکوپ مادون قرمز است. در نقطه لاگرانژ ۲، خورشید و زمین همیشه در یک طرف فضا قرار دارند و بنابراین "جیمز وب" می‌تواند تجهیزات نوری و ابزار خود را همیشه پشت به خورشید و در سایه نگه دارد. بنابراین تجهیزات این تلسکوپ برای رصد تشعشات مادون قرمز که ما آن را به شکل گرما حس می‌کنیم، سرد باقی می‌ماند و این تلسکوپ می‌تواند هر لحظه نیمی از آسمان را رصد کند و برای مشاهده نیم دیگر آسمان تنها کافی است چند ماه صبر کنیم تا این تلسکوپ به منطقه‌ی دیگری از آسمان سفر کند و بخش دیگری از آسمان که پیشتر "پشت" خورشید قرار داشت را فاش کند.

تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد رسید

محققان در ماه سوم و چهارم دانشمندان "وب" را به سوی یک ستاره درخشان می‌گیرند تا نشان دهند که این رصدخانه می‌تواند روی اهداف تمرکز کند. ما بیشتر داده‌ها را از دوربین NIRCam دریافت خواهیم کرد. اما در این زمان ۱۸ تصویر تحریف شده از یک ستاره در دسترس خواهد بود زیرا هنوز آینه‌های این تلسکوپ هم‌ تراز نشده‌اند.  

پس از گذشت پنج تا شش ماه تمامی تجهیزات علمی "وب" کالیبره و آماده کار می‌شوند و از این زمان به بعد، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" کار خود را با رصد آسمان آغاز می‌کند.

انتهای پیام


11424942
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیموری سنگانی گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که به‌خوبی ثابت شده که فشار خون بالا و دیابت از عوامل خطر حمله قلبی هستند، کارشناسان می‌گویند علائم مشخصی وجود دارد که در روز‌ها و هفته‌های قبل از حمله قلبی رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودن برچسب میزان کالری غذا‌ها در منوی رستوران‌ها، می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است