علمی فناوری 14:30 - 05 بهمن 1399
دانشمندان فسیل ۲۰ میلیون ساله یک نوع کرم را کشف کرده‌اند که طعمه خود را با مخفی شدن در گودالی در زیر زمین به دام می‌انداخته و شکار می‌کرده است.

کشف فسیل ۲۰ میلیون ساله یک کرم عظیم‌الجثه

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، اگر درباره کرم عظیم‌الجثه‌ای بشنوید که تا زمان شکار طعمه خود در حالی که هنوز زنده است، در زمین پنهان می‌شود، احتمالاً فکر می‌کنید که از یک فیلم ترسناک ایده گرفته شده است. اما بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، این نوع کرم‌ها در واقعیت مدت‌ها است که وجود دارند.

رفتار تغذیه‌ای این شکارچی کمین‌گر موسوم به "کرم بابیت" با نام علمی "Eunice aphroditois" خارق العاده است. این کرم‌ها در حفره‌های خود پنهان می‌شوند تا وقتی که شکار آنها از بالای سر آنها عبور کند. سپس آنها در کسری از ثانیه بیرون می‌جهند و با فک قدرتمند خود طعمه غافلگیر شده را شکار می‌کنند. سپس طعمه را که هنوز زنده است به لانه خود می‌برند.

اما چرا این موضوع اکنون مطرح شده است؟ زیرا محققان یک گونه اجدادی باستانی و احتمالاً منقرض شده از این کرم‌ها را کشف کرده‌اند که حتی وحشتناک‌تر از گونه‌های فعلی هستند.

کشف این فسیل کاملاً یک موفقیت محسوب می‌شود، چرا که بدن این کرم عمدتاً از بافت نرم تشکیل شده که فسیل شدن آنها را دشوار می‌کند. محققان اظهار داشتند که برای شناسایی این فسیل کرم ۲۰ میلیون ساله از داده‌های ریخت شناسی، رسوب شناسی و ژئوشیمیایی از لایه‌های میوسن در شمال شرقی تایوان استفاده کرده‌اند.

محققان به طور مشخص‌تر، گودال‌های L شکل این گونه را کشف کردند که طول آنها حدود ۶.۵ فوت(۲ متر) و قطر آنها تقریباً یک اینچ(دو تا سه سانتی متر) بود. طول گونه‌های امروزی این کرم‌ها معمولاً بین ۲ تا ۴ فوت(۶۰ تا ۱۲۰ سانتی متر) کاهش یافته است، در حالی که برخی از گونه‌ها تا ۱۰ فوت(۳ متر) نیز رشد می‌کنند.

آنها فسیل کرم تازه کشف شده خود را "پنیچنوس"(Pennichnus) نامیدند و توضیح دادند که چگونه ۳۱۹ نمونه کمیاب را که در رسوبات ماسه سنگی در سراسر ژئوپارک "Yehliu" در تایوان حفظ شده بودند، مطالعه و بررسی کردند. آنها در نهایت کشف کردند که این کرم باستانی دارای برخی از عادات شکار و تغذیه متمایز و نسبتاً غیرمعمول بوده است.

محققان نوشتند: این گودال‌های L شکل رفتارهای شکار کرم‌های بابیت را نشان می‌دهد. آنها بعد از هر بار شکار، دوباره حفره‌ای ایجاد می‌کردند.

انتهای پیام


10918733
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش در خصوص لزوم انجام فرآیند برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) با توجه به تعطیلی احتمالی برخی از استان‌ها، اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: مطالعات اولیه جهت احداث پایگاه اورژانس و راه‌اندازی اورژانس عشایر در منطقه لار در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک رویداد تاریخی، اولین اتصال موفقیت‌آمیز دو ماهواره در مدار زمین‌ثابت برای سوخت‌گیری انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس رکورد طولانی‌ترین سفر رباتیک به مریخ را شکست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ماه اخیر حملات سایبری شدید از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان با محوریت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش اینترنت، آینده ایران، فعالان این حوزه بر لزوم اصلاح سیاست‌ها، رفع موانع و آغاز گفت‌وگوی واقعی میان حاکمیت و بخش خصوصی تأکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی سلول‌هایی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند ۶۱ نوع بافت را بازسازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیماران دیابتی در مصرف خربزه نباید زیاده روی کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است