اقتصادی 16:12 - 05 فروردین 1398
در بازارهای جهانی قیمت مرغ به طور میانگین ۱.۹۲ دلار است. در کنار آن قیمت میانگین گوشت قرمز نیز هر کیلو ۵.۸ دلار است.

قیمت جهانی گوشت و مرغ چند؟

به گزارش ایسنا، اتاق بازرگانی در گزارشی جدید به تحلیل وضعیت گرایش ساکنان کشورهای توسعه یافته جهان به گوشت قرمز و سفید پرداخته است. نتیجه این بررسی نشان می‌دهد که آنچه در ایران رخ می‌دهد در قیاس با شاخص مصرفی این کشورها مسیری مشابه را طی می‌کند.

بر اساس آمارهای بررسی شده در این گزارش در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که کلوپ کشورهای ثروتمند است، مصرف گوشت قرمز مانند بیف، از سال ۱۹۹۰ به این سو تغییری نکرده است. رشد مصرف مرغ اما چیزی در حدود ۷۰ درصد بوده و این آمار افزایش قابل توجه اقبال به مصرف این نوع از گوشت سفید را نشان می‌دهد.

این روند رو به رشد باعث شده امروز بخش قابل توجهی از تمرکز مزارع پرورش حیوانات به سمت پرورش و نگه داری مرغ‌ها حرکت کند؛ تا جایی که بر اساس آمارهای منتشر شده در این گزارش از حدود ۳۰ میلیارد حیوانی که در این مراکز در سراسر جهان نگهداری می‌شوند، ۲۳ میلیارد آن مرغ‌ها هستند.

در ماه‌های گذشته که افزایش قابل توجه قیمت گوشت قرمز و سفید در بازار ایران، نگرانی جدی برای دولت و مردم به وجود آورده، به نظر می‌رسد روندی که در سال‌های قبل در ایران آغاز شده بود، این بار به دلایل اقتصادی ادامه پیدا کند و مرغ همچنان رشد تقاضای بیشتری را در قیاس با گوشت به قرمز به ثبت برساند. بر خلاف این کشورهای ثروتمند که شهروندانشان تغییر ذائقه داده‌اند، در ایران تجربه متفاوت به نظر می‌رسد و با توجه به محوریت گوشت قرمز در بخش قابل توجهی از غذاهای ایرانی، افزایش قابل توجه قیمت این کالا، احتمالاً باعث تغییر ذائقه مردم ایران در این رابطه خواهد شد.

در بازارهای جهانی امروز قیمت مرغ به طور میانگین ۱.۹۲ دلار تعیین می‌شود و بر این اساس قیمت این کالا از ۱۹۶۰ تا امروز کاهشی ۱.۷۱ دلاری را به ثبت رسانده است. در کنار آن قیمت میانگین گوشت قرمز (بیف) نیز در این دوره کاهشی ۱.۱۷ دلاری را در هر کیلو تجربه کرده و در عدد ۵.۸ دلار ایستاده است.

بررسی این شاخص‌ها نشان می‌دهد که قیمت مرغ در بازار ایران در قیاس با شاخص‌های جهانی قرابت بیشتری با گوشت قرمز دارد اما با توجه به تورم قابل توجه شکل گرفته در قیمت تمام شده این کالا در ماه‌های گذشته به نظر می‌رسد دولت باید برنامه ریزی جدی برای کاهش قیمت گوشت در بازار ایران یا تسهیل دسترسی مردم به این کالا در دستور کار قرار دهد.

در ماه‌های گذشته با واردات گوشت یخ زده به کشور دولت تلاش کرد عرضه را به میزان تقاضای موجود در بازار نزدیک کند که با توجه مشکلاتی در حوزه توزیع این اقلام به وجود آمد، به نظر می‌رسد در سال جدید باید تحولی جدی در این بخش در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام


10086624
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد گفت: فرآیند تقویم دارایی‌های شرکت‌های بزرگ دولتی را آغاز کرده‌ایم و در صورت اخذ مجوز‌های لازم می‌توانیم سهام آنها را در بورس عرضه کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر تحقیق و توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: سه میلیون نفر در ایران سرمایه‌گذاری فعال دارند و ۲۲ میلیون نفر حداقل یک بار در بازار رمزارز معامله کرده‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: ایران با مساحت ۱۶۴ میلیون هکتار فقط ۱۱ درصد آن یعنی ۱۸.۵ میلیون هکتار جزء اراضی کشاورزی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: پیامد‌های افزایش مالیات و جریمه‌های عدم پرداخت به‌موقع می‌تواند منجر به توقف یا نیمه‌فعال شدن بسیاری از بنگاه‌های کوچک و متوسط شده، در نتیجه عمق رکود کلان را تشدید کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون رییس جمهور گفت: باید اقتصاد بهره‌وری انرژی را با ذی‌نفع کردن همه مردم اصلاح کنیم. بازی با قیمت‌های انرژی، بازی در چرخه معیوب است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت گفت: بسته حمایتی ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط در ۵ محور برای سال ۱۴۰۵ آماده شده و به‌زودی رونمایی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت مسافری راه‌آهن گفت: قیمت‌گذاری بلیت قطار باید عادلانه، شفاف و مبتنی بر سطح خدمت باشد تا هم کیفیت سفر برای مسافر افزایش یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ماهیت این کسب و کارها بر مبنای نوآوری است و نباید جلوی کار آنها را گرفت و باید بستری را ایجاد کنیم که فعالیت‌های آنها پیش‌بینی پذیر باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» متخصص ارشد فائو در امور آب و خاک گفت: خاک سالم، بنیان سامانه‌های غذایی پایدار، تاب‌آوری اقلیمی و شکوفایی بلندمدت برای همه انسان‌های ساکن زمین است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد وداریی گفت:حسابداران باید جرات گفتن حقیقت را داشته باشند چراکه بدنه سیاست‌گذار کمتر به گزارشات حسابداران توجه می‌کنند و باید در این رویه تغییر ایجاد شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است