بین‌الملل 19:28 - 16 تیر 1401
نام چندین نفر در میان گزینه‌هایی که برای جایگزینی نخست‌وزیر مستعفی انگلیس مطرح شده‌اند بیشتر از بقیه شنیده می‌شود.

گزینه‌های جایگزینی «بوریس جانسون» چه کسانی هستند؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در پی استعفای دست‌کم ۵۰ قانونگذار و مقام دولتی از سمت‌هایشان طی ۴۸ ساعت گذشته ساعاتی قبل‌تر اعلام کرد که از سمتش کنار خواهد رفت. 

دومینوی استعفاها پس از افشا‌گری‌هایی آغاز شد که نشان می‌دادند جانسون علی‌رغم آنکه با خبر بوده «کریس پینچر» بابت ادعاهای سوءرفتار جنسی در سال ۲۰۱۹ تحت تعقیب بوده او را به یک سمت ارشد در حزب محافظه‌کار گماشته است. پینچر خود هفته گذشته بعد از آنکه افشا شد از دو زن در تاریخ ۲۹ ژوئیه سوءاستفاده جنسی کرده از سمتش استعفا کرد.

این اتفاقات جدیدترین رسوایی‌ای بود که جانسون را گرفتار کرد. چند ماه پیش هم انتشار گزارش‌هایی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه دفتر نخست‌وزیری انگلیس در اوج محدودیت‌های کرونایی برای مردم اقدام به برگزاری جشن‌های می‌گساری کرده بود جانسون را تا مرز عدم رأی‌اعتماد از پارلمان پیش برد اما دولت او توانست از آن مهلکه جان سالم به در ببرد. 

در میان کسانی که ممکن است جایگزین بوریس جانسون شوند نام برخی از گزینه‌ها که در زیر آورده شده‌اند بیشتر از بقیه شنیده می‌شود.

بن والاس

 

وزیر دفاع دولت بوریس جانسون، یکی از گزینه‌هایی است که گمانه‌زنی‌های زیادی درباره احتمال جانشینی او مطرح شده است. والاس به دلیل حمایتش از اوکراین در جنگ علیه روسیه از محبوبیت مقبولی در انگلیس برخوردار است. نتایج یک نظرسنجی که وب‌سایت دست‌راستی «Conservative Home» انجام داده نشان می‌دهد که او از حمایت بیشتری در میان عموم حامیان حزب محافظه‌کار برخوردار است.

ریشی سوناک

 

وزیر دارایی دولت بوریس جانسون که دومینوی استعفاها از روز سه‌شنبه با کناره‌گیری او آغاز شد دیگر گزینه‌ای است که درباره‌اش گمانه‌زنی‌هایی برای جایگزینی جانسون وجود دارد. نامه استعفای او به جانسون هم مورد توجه واقع شده که نوشته است: «مردم، به درستی اعتقاد دارند دولتشان بایستی به نحو مناسب با شایستگی و با جدیت اداره شود.»

با این حال، عواملی هم هستند که بخت او برای تصاحب این سمت را کم می‌کنند. محبوبیت سوناک به دلیل واکنش کند او به بحران افزایش قیمت‌ها در انگلیس در ماه‌های اخیر کاهش پیدا کرده است.

دومینیک راب

 

نام راب که در دوره‌ای وزیر خارجه انگلیس بود هم در میان گزینه‌های مطرح شنیده می‌شود. او به صورت موقت در سال ۲۰۲۰ که بوریس جانسون به خاطر کرونا راهی بیمارستان شد به طور موقت سرپرستی دولت را در دست گرفت. 

با آنکه دومینیک راب به بوریس جانسون وفادار بوده و از تصمیم او برای دادن سمت به پینچر دفاع کرده اما در انگلیس این برداشت وجود دارد که هدف اقدام چند ماه پیش جانسون در انتقال دومینیک راب از وزارت خارجه به وزارت دادگستری برای تنبیه او بوده است. انتصاب راب به وزیر دادگستری بعد از آن صورت گرفت که مشخص شد او تعطیلاتش را بعد از تصرف کابل توسط طالبان، کوتاه نکرده است.

پنی موردانت

موردانت در دولت جانسون در کابینه او نبوده است. او یکی از حامیان سرسخت برگزیت است اما انتقادهای تندی هم از دولت جانسون بابت رسوایی موسوم به «پارتی‌گیت» کرده است.

او مشاور وزیر تجارت انگلیس در امور بین‌المللی است و رهبری تلاش‌ها برای برقراری روابط بازرگانی با ایالت‌های آمریکا را به عهده داشته است.

ساجید جاوید

 

وزیر بهداشت دولت جانسون که او هم همراه با سوناک روز سه‌شنبه استعفایش را تقدیم جانسون کرد. جاوید هم در نامه استعفایش نوشته بود که مشکلات دولت، از بالا نشأت می‌گیرند.

ساجید جاوید از طرفداران سرسخت مارگارت تاچر است و عکس او را در اتاق کارش نصب کرده است. او از طرفداران فیسلوف آمریکایی آین راند در زمینه بازار آزاد، فردگرایی و دولت‌های کوچک ایالتی است. 

جرمی هانت

جرمی هانت سابقاً وزیر خارجه و وزیر بهداشت انگلیس بوده است. دیدگاه‌های او بیشتر با مرکزگرایان حزب محافظه‌کار همسویی دارد. جرمی هانت در رفراندوم برگزیت از ماندن در اتحادیه اروپا حمایت کرده بود.

جرمی هانت به دلیل آنکه یکی از اصلی‌ترین منتقدان دولت جانسون در مدیریت کووید-۱۹ و پارتی‌گیت است نامش را به عنوان یکی از گزینه‌های جانشینی او بر سر زبان‌ها انداخته است.

لیز تراس

 

این وزیر خارجه دولت بوریس جانسون به دلیل آنکه توانسته خودش را به عنوان یکی از رهبران بالقوه حزب محافظه‌کار مطرح کند چهره‌ای سرشناس و یکی از گزینه‌های بالقوه جانشینی جانسون محسوب می‌شود.

او از طرفداران سرسخت برگزیت است و در سمت وزیر خارجه نقش مهمی در همراهی انگلیس با اوکراین در جنگ داشته است. لیز تراس همچنین گفت‌وگوها با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت را پیش برد.

پیریتی پاتل

پاتل به دلیل مواضعش در زمینه مهاجرت مطرح است. او به شدت از توافق برای فرستادن پناه‌جویان از انگلیس به رواندا انتقاد کرده است.

انتهای پیام/


11617323
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس از اعزام ۱۶ هزار نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون این کشور به لهستان خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سنای آمریکا به لایحه‌ای رای داده است که اگر شرکت چینی مالک تیک‌تاک آن را در ۹ ماه آینده واگذار نکند، در آمریکا با ممنوعیت روبرو می‌شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک مشاور ناتو تصویب کمک مالی آمریکا برای اوکراین بیشتر به سود آمریکاست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری کره شمالی از سفر یک هیئت اقتصادی این کشور به ایران خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» استاد دانشگاه استنفورد گفت صدور حکم بازداشت علیه نخست وزیر رژیم اسرائیل می‌تواند جنایات آن در غزه را برای مردم جهان آشکار کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سنای آمریکا به اتفاق آرا لایحه بسته کمک‌ها به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد و بعد آن را برای بایدن ارسال خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی به رئیس رژیم صهیونیستی درباره حمایت کامل واشنگتن از امنیت این رژیم اطمینان داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل ناتو گفت پیمان ناتو در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشور‌های دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک عضو ارشد جنبش حماس گفت: جنبش حماس به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی را در اختیار دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه در گزارشی اعلام کرد که بیش از ۱۴۰ گور دسته جمعی ایجاد شده توسط نظامیان اسرائیلی در نوار غزه شناسایی شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است