علمی فناوری 09:59 - 13 مرداد 1400
هفته‌ی آینده دو کاوشگر با فاصله‌ی ۳۰ ساعت از یکدیگر در اطراف سیاره‌ی زهره پرواز خواهند کرد.

سیاره زهره هفته آینده میزبان ۲ مهمان از زمین است

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، در روز نهم اوت کاوشگر "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) از کنار سیاره زهره گذر می‌کند و به دنبال آن در روز ۱۰ اوت کاوشگر " بپی‌کلمبو"(BepiColombo) در نزدیکی این سیاره قرار می‌گیرد.

فرستادن فضاپیما به عطارد و زهره به اندازه‌ی سفر به مریخ انرژی‌بر است زیرا اگرچه سفر به خارج از منظومه‌ی شمسی نیازمند افزایش سرعت است، سفر به داخل منظومه به معنای از دست دادن سرعت است.

از دهه ۱۹۷۰ تاکنون، آژانس‌های فضایی از مانوری خاص به نام تیرکمان برای تغییر سرعت فضاپیماها بدون نیاز به موشک استفاده می‌کنند. اولین بار چنین مانوری در ماموریت فضاپیمای پایونیر ۱۱ انجام شد. در این مانور این فضاپیما با استفاده از کشش گرانشی سیاره مشتری خود را به سمت سیاره‌ی زحل هدایت کرد.

انجام چنین مانورهایی درون منظومه‌ی شمسی کمی پیچیده‌تر است و معمولا نیازمند نزدیک شدن به چندین سیاره برای رسیدن به مکان مورد نظر است. هدف کاوشگر خورشیدی ناسا و آژانس فضایی اروپا از نزدیک شدن به زهره در هفته آینده خروج از دایرةالبروج برای به دست آوردن نمایی از قطب‌های خورشیدی است.

دایرةالبروج به مسیر حرکت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین گفته می‌شود.

نزدیک شدن کاوشگر "بپی‌کلمبو" به زهره نیز به آن در رسیدن به سیاره عطارد و قرار گرفتن در مدار آن کمک می‌کند.

"سولار اوربیتر" در فاصله‌ی ۷ هزار و ۹۹۵ کیلومتر از زهره قرار می‌گیرد و سپس " بپی‌کلمبو" به زهره نزدیک شده و با فاصله‌ی ۵۵۰ کیلومتر از کنار آن گذر می‌کند.

به گفته‌ی آژانس فضایی اروپا امکان تصویربرداری با وضوح بالا در این سفر وجود ندارد زیرا این کاوشگر برای دریافت نور از خورشید به سمت آن و پشت به سیاره زهره حرکت می‌کند. با این حال دوربین‌های کاوشگر "بپی‌کلمبو" می‌توانند تصاویر سیاه و سفیدی با کیفیت کم ثبت کنند. این تصاویر طی چند روز به زمین می‌رسند.

در طول این سفر هر دو کاوشگر اطلاعاتی در مورد میدان مغناطیسی سیاره زهره و محیط پلاسمایی آن جمع‌آوری خواهند کرد.

انتهای پیام


11174651
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز آزمون جهاد دانشگاهی اعلام کرد که مهلت ثبت‌نام سیزدهمین آزمون مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور تا ۲۲ تیر ماه تمدید شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عکس روز ناسا ماه درخشان را در رنگ طلایی و بر فراز گروهی ابر به نمایش می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در هفته گذشته، اورژانس استان تهران با ثبت ۲۳۱۳۴ مأموریت، ۵۷۶۰ بیمار را به مراکز درمانی منتقل کرد که از این تعداد، ۴۴۲۲ مأموریت ترافیکی و ۱۸۷۱۲ مأموریت غیرترافیکی بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو نسبت به تبلیغات گمراه‌کننده قطره‌های چشمی در فضای مجازی هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیمایی صراف در نامه‌ای به مدیرکل یونسکو مراتب اعتراض خود را به نقض قوانین توسط رژیم صهیونیستی اعلام و تاکید کرد: ما در فاجعه ترور و به شهادت رساندن دانشمندان خود توسط رژیم صهیونیستی از نظر حقوقی دست برتر را داریم چراکه اسرائیل همه حقوق بین ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت انتخاب رشته در پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی که برای چندمین بار تمدید شده است ساعت ۱۲ ظهر امروز ۲۱ تیرماه به پایان می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنک (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: نتایج آزمون ورودی سمپاد پیش از اول شهریور اعلام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت ورود به جلسه و راهنمای شرکت در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ از امشب، ۲۰ تیرماه در سامانه جامع آزمون سراسری پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص مسمومیت‌ها هشدار داد: محل گزش مار یا عقرب را هرگز تیغ نزنید یا زهر آن را مک نکنید، زیرا این اقدامات می‌توانند سم را سریع‌تر در بدن پخش کرده و خطر مرگ را افزایش دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است