علمی فناوری 03:02 - 27 تیر 1398
با تلاش محققان دانشگاهی صورت گرفت
پژوهشگران موسسه آموزش عالی انرژی ساوه موفق به طراحی و ساخت دودکش‌های خورشیدی به منظور تامین انرژی الکتریکی شدند و نمونه تحقیقاتی این سیستم در دانشگاه نصب و راه‌اندازی شده است.

ساخت دودکشی برای تامین انرژی الکتریکی از طریق منابع انرژی تجدیدپذیر

مهندس جواد چهارمحالی، مجری طرح و دانش‌آموخته موسسه آموزش عالی انرژی ساوه در گفت‌وگو با ایسنا، انرژی خورشیدی را منحصر به فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر در جوامع امروزی جایگاه ویژه‌ای دارند، تحقیقات در زمینه استفاده از این نوع انرژی‌های نو در این دانشگاه با هدف تحقیق در رابطه با سیستم‌های جدید خورشیدی در دستور کار قرار گرفت.

وی ساخت نمونه تجربی و تحقیقاتی نیروگاه دودکش خورشیدی را از دستاوردهای این تحقیقات دانست و گفت: برج مکشی خورشیدی یا "دودکش خورشیدی" روشی برای تولید انرژی الکتریکی از نورخورشید است که با استفاده از یک کلکتور گلخانه‌ای که در اطراف یک برج توخالی بلند قرار دارد، هوا گرم می‌شود.

مجری طرح ادامه داد: هوای گرم به دلیل جریان "همرفت" به بالای برج حرکت می‌کند و در مسیر خود توربین را به حرکت در آورده و تولید انرژی الکتریکی خواهد کرد.

چهارمحالی، فناوری دودکش خورشیدی را دارای سه عنصر اصلی "کلکتور خورشیدی"، "دودکش" و "توربین" دانست و یادآور شد: توان تولید برق یک دودکش خورشیدی متناسب با حجم حاصل از ارتفاع برج و سطح کلکتور است.

مجری طرح با بیان اینکه دودکش خورشیدی فناوری است که از ویژگی‌های مهمی در بین نیروگاه‌هایی که از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند، برخوردار است، این تکنولوژی را یک فناوری امیدوارکننده برای تولید توان در مقیاس بزرگ توصیف کرد.

این دانش‌آموخته موسسه آموزش عالی انرژی ساوه، تولید برق بدون مصرف سوخت‌های فسیلی، حفظ محیط زیست، عدم احتیاج به آب زیاد، کاهش استهلاک و عمر کارکرد زیاد سیستم عرضه‌شده را از مهمترین ویژگی‌های دودکش خورشیدی تولیدی دانست و یادآور شد: ذخیره‌سازی انرژی در این دودکش، توسط کلکتور خورشیدی صورت می‌گیرد، ضمن آنکه این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که نیازی به مراقبت‌های دائمی و صرف هزینه‌های زیاد ندارد.

به گفته این محقق، در تیر ماه سال جاری نمونه تحقیقاتی این دودکش در محوطه موسسه آموزش عالی ساوه راه اندازی شد، اضافه کرد: کلکتور این دودکش خورشیدی با شیشه‌های ۴ میلی‌متر سفید پوشیده شده است، ضمن آنکه ارتفاع دودکش این سیستم ۱۲ متر، قطر آن ۶ اینچ و قطر کلکتور آن ۳ متر است.

به گزارش ایسنا، این طرح از سوی مهندس جواد چهارمحالی و با راهنمایی و هدایت دکتر مسعود جلیلیان و دکتر حیدر مداح از اعضای هیات علمی موسسه آموزش عالی انرژی ساوه اجرایی شده است.

انتهای پیام


10181006
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی از راه‌اندازی رسمی «سامانه ارجاع برخط نماد» به عنوان دستاوردی مهم در زمینه کنترل و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فلوشیپ طب خواب بیمارستان شهدای تجریش گفت: براساس نتایج مطالعات صورت گرفته در ایران و جهان، دانش آموزان و دانشجویان میزان خواب کافی و مورد نیاز محدوده سنی خود را ندارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل خدمات آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از غیرحضوری شدن کلاس‌های درس این دانشگاه تا پایان ترم تحصیلی جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم با اشاره به نزدیک شدن به یکی از شاخص‌ترین رویدادهای نجومی زمستان جاری، قرار گرفتن سیاره مشتری در وضعیت «مقابله» را از مهم‌ترین رویدادهای نجومی هفته پیش‌رو (۱۵ تا ۲۲ دی) برشمرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: تاکنون حدود ۵۶۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف‌های تخصصی دانش‌آموزی شرکت کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران از برگزاری مجازی امتحانات نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۴–۱۴۰۵ واحد‌های دانشگاهی استان تهران خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با وجود اعلام مجازی بودن امتحانات چندین واحد دانشگاه‌ آزاد، روابط عمومی این دانشگاه اعلام کرده که فردا در مورد این موضوع تصمیم‌گیری خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه کشاورزی هونان و دانشگاه جنوبی چین نشان داده‌اند که رژیم غذایی حاوی مقادیر متوسط چربی، تجمع چربی و التهاب در بافت چربی را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حزب اتحادیه سوسیال مسیحی (CSU) با اتخاذ فناوری‌های پیشرفته برای تولید اعضای بدن انسان در فضا، به دنبال تبدیل آلمان به یک قطب فضایی پیشرو است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: مهم‌ترین و شایع‌ترین خونریزی‌ها در کودکان مبتلا به هموفیلی، به صورت خونریزی‌های داخلی یا داخل مفصلی رخ می‌دهد که اغلب بدون مشاهده خونریزی ظاهری است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است