بین‌الملل 12:26 - 13 مرداد 1400
بر اساس تحقیقات جدید انجام شده از سوی شبکه الجزیره قطر، نیروی دریایی هند در حال ساخت پایگاهی جدید همراه با یک باند فرود سه کیلومتری در جزیره آگالگا در فاصله حدودا ۱۱۰۰ کیلومتری شمال جزیره اصلی موریس است.

در رقابت با چین؛ هند مخفیانه در حال ساخت پایگاه دریایی در موریس است

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کشور جزیره‌ای موریس به طور سنتی روابط فرهنگی و اقتصادی نزدیکی با هند داشته و حدود نیمی از جمعیتش دارای اصالت هندی هستند. گسترش حضور چین در حوزه اقیانوس هند، دهلی نو را به تجدیدنظر در سیاستش در قبال موریس واداشته است. دولت هند در سال ۲۰۲۱ یک خط اعتبار دفاعی ۱۰۰ میلیون دلاری را برای این کشور آفریقایی برقرار کرد.

میزان هزینه پروژه مذکور حدود ۲۵۰ میلیون دلار برآورد شده است. بالغ بر ۳۰۰ نفر در جزیره آگالگا متعلق به کشور موریس زندگی می‌کنند. ساخت یک باند فرودگاهی جدید به نگرانی‌ها در خصوص وجود برنامه احداث یک پایگاه نظامی دامن زده است.

بر اساس گزارش مذکور، دولت هند در چارچوب یک توافق بین دهلی نو و پورت لوئیس قبول کرده برای ۳۰۰ نفر سکنه این جزیره در ازای حق ایجاد تاسیسات پایگاهی در آنجا، زیرساخت بسازد.

دولت کشور موریس تحت ریاست  پراویند جاگنائوت، نخست وزیر اصالتا هندی اش، ادعای این گزارش درباره ساخت یک تاسیسات نظامی هند در جزیره آگالگا را رد کرده است.

در سال ۲۰۱۵ هند و موریس توافقی با موضوع به روزرسانی زیرساخت برای ارتقای ارتباط دریایی و هوایی جزیره موریس امضا کردند.

در سند مربوط به توافق مذکور عنوان شده است: این برنامه تاثیر زیادی در بهبود شرایط ساکنان این جزیره دورافتاده خواهد داشت. این تاسیسات منجر به تقویت قابلیتهای نیروهای دفاعی موریس در حراست از منافعشان در اطراف این جزیره می شود.

سشادری واسان،افسر ارشد سابق نیروی دریایی هند و فرمانده منطقه‌ای سابق گارد ساحلی هند به اسپوتنیک گفت که پایگاه جزیره آگالگا از مدتی پیش "در دست احداث بوده است".

او که اکنون مدیر اندیشکده هندی "مرکز چنای برای مطالعات چین" است تصریح کرد: اما در دور اول دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند بود که سرعت این پروژه واقعا افزایش یافت.

این کارشناس تصدیق کرد این پایگاه در صورت کاملا عملیاتی شدن، باعث افزیاش اشراف دریایی نیروی دریایی هند در حوزه اقیانوس هند می‌شود. واسان بیان داشت: این همچنین به عنوان یک وزنه متقابل علیه چین که هم اکنون دارای یک پایگاه نظامی در جیبوتی است عمل خواهد کرد.

این افسر سابق نیروی دریایی هند معتقد است که داشتن یک "حضور قابل توجه" در موریس آن هم بعد از توافق پکن و پورت لوئیس بر سر یک توافق تجارت آزاد در دسامبر سال گذشته میلادی تضمین خواهد کرد که این کشور "در حوزه نفوذ چین نیفتد".

در فوریه سال جاری میلادی هند و موریس یک توافق شراکت  و همکاری اقتصادی جامع منعقد کردند؛ توافقی که در جریان سفر اس. جایشانکار، وزیر خارجه هند به پورت لوئیس امضا شد. پرسنل دفاعی هند علاوه بر ایفای نقشی کلیدی در حراست از آبهای موریس همچنین نقشهای مهمی در نیروی پلیس موریس – نیرویی رده بالا در کشوری که ارتش ندارد- ایفا کرده‌اند.

انتهای پیام


11175009
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر هیئت مقاومت در کرانه باختری از تلاش رژیم اشغالگر صهیونیستی برای قطع ارتباط بین استان‌های نابلس و جنین از طریق مصادره حدود یک میلیون متر مربع از اراضی فلسطینیان خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هشدار داد مذاکرات پیش‌رو بین پوتین و فرستاده ویژه آمریکا ممکن است منجر به افزایش فشار بر اوکراین برای دادن امتیازات شود
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سوریه روز دوشنبه اولین شماره روزنامه رسمی جدید خود با نام «الثوره السوریه» را پس از پنج سال توقف انتشار روزنامه‌های چاپی منتشر کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای، اظهارات مقام ناتو درباره امکان انجام «حملات پیش‌دستانه» علیه روسیه را گامی غیرمسئولانه و نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها از سوی این اتحادیه خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه جلسه‌ای با حضور وزیران خارجه و دفاع و مقامات ارشد کاخ سفید درباره ونزوئلا برگزار خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بهداشت فلسطین در غزه از شهادت ۳۵۶ نفر در این باریکه از زمان برقراری آتش‌بس خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، روز دوشنبه برای نخستین بار پس از درخواست عفو در پرونده فساد خود در دادگاه حاضر شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه برای مذاکره با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه وارد کاخ الیزه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک طوفان برفی گسترده در غرب میانه آمریکا باعث برخورد همزمان ۴۵ خودرو در ایالت ایندیانا و بسته شدن میسر اصلی برای حدود ۶ ساعت شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه گفت که اروپا باید حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است