اقتصادی 12:55 - 28 فروردین 1403
مدیرکل امور بین‌الملل وزارت نیرو گفت: سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار صادرات فنی و مهندسی حوزه آب و برق بود که این میزان در چند سال آتی تا ۵ میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کند.

سهم ۶۰۰ میلیون دلاری حوزه آب و برق از صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در سال ۱۴۰۲

اکبری مدیرکل امور بین‌الملل وزارت نیرو گفت: مجموعه وزارت نیرو ۵ کمیسیون مشترک را با کشور‌های مختلف در دستور کار دارد و در حوزه دیپلماسی انرژی در ماه‌های آینده اخبار خوبی خواهیم شنید.

او افزود: به زودی و با حضور مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران، پروژه سد و نیروگاه اومااویا مورد بهره برداری و تأسیس قرار خواهد گرفت. اعتبار تأمین مالی این پروژه توسط خود دولت سریلانکا تأمین شد و نمایندگان ما تنها به عنوان پیمانکار حضور داشتند. در کنار این پروژه پیمانکاران ما بیش از هزار روستا را برق رسانی کرده بود که این اقدام به دلیل پراکندگی روستا‌ها یک اقدام پیچیده بود.

اکبری ادامه داد: در عراق هم دو پروژه شامل نیروگاه و شد برقابی داریم که یکی در شمال عراق است که تکمیل شده و هم در ماه‌های آینده یک پروژه دیگر افتتاح پروژه خواهیم داشت. دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی انرژی توجه ویژه‌ای داشته و در حدود بیش از ۱۸ کشور فعالیت داریم. پیشبینی ما این است که با راهبرد دولت در دیپلماسی اقتصادی بتوانیم تا چند سال آینده بیش از ۵ میلیارد دلار واردات ارز به کشور از محل صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته باشیم. سال گذشته سهم حوزه آب و برق ۶۰۰ میلیون دلار از کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور بود.

عیسی بزرگزاده در این نشست خبری افزود: در حال حاضر ۱۰۰۲ مهندس مشاور در کشور وجود دارند و ۱۴ هزار ۶۲۳ پیمانکار در کشور داریم. حدود ۷۰ هزار نفر در این بخش در حال کار هستند و این به معنای پتانسیل بالای کشور در خدمات فنی مهندسی است. همچنین  ۵۰ درصد سد‌های باستانی بلند دنیا در ایران قرار دارد و این توانایی دیرینه کشور در حوزه مدیریت آب‌های سطحی بوده و این میراث تا به امروز هم ادامه داشته است. ازبکستان قطر، نیجریه، افغانستان، عمان و موارد بسیاری در سال گذشته هستند که مهندسان ما به عنوان پیمانکار یا مشاور حضور داشته اند. برآورد‌های سازمان برنامه بودجه، پتانسیل ۳.۵ میلیارد دلار ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به صورت سالانه  است که به دلیل تحریم‌ها این پتانسیل اسیب دیده است.

حیدری مدیرعامل شرکت فراب مجری طرح سریلانکا گفت: در سال ۱۳۸۷ مقامات دولت ایران و سریلانکا تفاهم نامه‌ای برای کمک به حوزه انرژی سریلانکا منعقد شد و قراردادی با ایران به عنوان مجری طرح در سریلانکا به امضا رسید و از ۲۰۱۶ مقدمات اجرایی این پروژه توسط پیمانکاران ایرانی آغاز شد. سریلانکا رابطه دوستی دیرینه‌ای با ما داشت و جغرافیای خاص این کشور و رودخانه‌های فراوان، پتانسیل انرژی برقابی این کشور را نشان می‌دهد که البته در سوخت‌های فسیلی در محدودیت قرار دارد.   به همین منظور دو نیروگاه ۶۰ مگاواتی در این کشور ایجاد شد. تنوع و چندجانبه بودن این طرح باعث شد که پیچیدگی در طراحی سد‌ها ایجاد شود. به طور کلی ۵۲۰  میلیون دلار سرمایه گذاری کشور سریلانکا در این پروژه بود و ایران تنها به عنوان پیمانکار حضور داشت.


12047859
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: طبق مطالعات انجام شده با احتساب شهر تهران و شهر‌های اطراف آن، امروز ۳ میلیون نفر بر روی پهنه فرونشست ساکن هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: فردا شنبه ۳۱ شهریورماه در نواحی شمال غرب کشور شاهد تشدید بارش و وزش باد خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آمار سالانه ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که با کسر استخوان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه کشور گفت: در تمامی محور‌های شمالی کشور شاهد ترافیک سنگینی هستیم که زمینه‌ساز ایجاد محدودیت‌های ترافیکی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بازسازی مسکن روستایی گفت: میزان مقاوم‌سازی واحد‌های مسکن روستایی را با افزایش تسهیلات به ۷۰ درصد خواهیم رساند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: با اجرای زیرساخت و اعتبارات لازم مصوبه الگوی کشت، بهره وری تولید محصولات کشاورزی ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش می یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: بهره‌وری تولید محصولات کشاورزی ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار ماهانه ۲۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود که ۳۰ هزار تن مازاد بر نیاز کشور است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسی هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به صدور هشدار سطح زرد هواشناسی، تسریع در برداشت و جابه جایی محصولات کشاورزی و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها باید در دستور کار قرار بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با اتمام و تکمیل راه آهن شلمچه _ بصره علاوه بر کاهش میزان مصرف سوخت شاهد کاهش چشم گیر تصادفات جاده‌ای و افزایش جابه‌جایی مسافر در این مسیر هستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است