بین‌الملل 08:36 - 27 تیر 1398

واکنش آنکارا به تصمیم ضد ترکیه‌ای آمریکا درباره اف ۳۵

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، وزارت خارجه ترکیه به اقدام آمریکا در کنار گذاشتن آنکارا از پروژه اف ۳۵ واکنش نشان داد.

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: کنار گذاشتن ما از برنامه اف ۳۵ فاقد پشتوانه حقوقی و قانونی است. از واشنگتن می‌خواهیم که از تصمیم خود صرف نظر کند.

در این بیانیه تاکید شده است: کنار گذاشتن ما از پروژه به روابط راهبردی ما با آمریکا ضربه می‌زند. تصمیم آمریکا لطمه‌ای جبران ناپذیر به روابط ترکیه و آمریکا می‌زند.

شایان ذکراست که کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که ترکیه را از پروژه ساخت جنگنده‌های اف -۳۵ کنار گذاشته است.

در بیانیه دولت آمریکا علت حذف ترکیه از پروژه ساخت جنگنده‌های اف -۳۵، خرید موشک‌های روسی اس -۴۰۰ توسط ترکیه عنوان شده و گفته شده است: متأسفانه تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های دفاع هوایی اس -۴۰۰ موجب می‌شود ادامه مشارکت این کشور در [پروژه ساخت] اف -۳۵ غیرممکن شود.

آمریکا در این بیانیه همچنین افزوده است: ترکیه در ۶۵ سال گذشته از جمله شریکان مورد اعتماد و قدیمی ما و متحد ما در ناتو بوده اما پذیرفتن اس -۴۰۰ تعهدی را که تمامی متحدان ناتو برای دوری کردن از سامانه‌های روسیه به یکدیگر داده‌اند، تضعیف می‌کند.

خرید موشک‌های اس -۴۰۰ روسیه توسط ترکیه موجب تشدید تنش در روابط آمریکا و ترکیه شده است. آمریکا بر این باور است که سامانه دفاع موشکی اس -۴۰۰ روسیه به شدت امنیت اف -۳۵ را به خطر می‌اندازد.

مقام‌های آمریکایی و سایر کشورهای ناتو از این مساله نگران هستند که رادارهای اس -۴۰۰ بتواند به راحتی جنگنده‌های اف ۳۵ را شناسایی و رهگیری کرده و این جنگنده‌ها در برابر سامانه اس -۴۰۰ به شدت آسیب پذیر شود.

ایالات متحده به ترکیه پیشنهاد داده بود تا به جای سامانه اس -۴۰۰ روسی، سامانه ضد موشکی پاتریوت را خریداری کند، اما ترکیه این پیشنهاد را رد کرده و قرارداد خرید اس -۴۰۰ از روسیه را نهایی شده و آماده اجرا عنوان کرده است.

آمریکا همچنین پیش از این به ترکیه هشدار داده بود که در صورت خرید موشک‌های اس -۴۰۰ این کشور را تحریم خواهد کرد.


10181053
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اعترافات یک مقام امنیتی سابق صهیونیستی، رفتار‌های «تکان‌دهنده» در خانواده نخست وزیر رژیم صهیونیستی را آشکار کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کاربران در فضای مجازی، سکه‌های جدید ساخته شده از تصویر ملکه الیزابت دوم را به شخصیت کارتونی شرک و دیگر شخصیت‌های طنز تشبیه کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک دیپلمات منطقه‌ای ادعا کرد تهران در جریان مذاکرات بر حق خود برای غنی‌سازی اورانیوم تاکید، اما تمایل خود را برای بحث در مورد سطح غنی‌سازی ابراز کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور امنیت ملی عراق در دیدار با یک مقام کویتی تاکید کرد که این کشور اجازه نخواهد داد از خاکش به کشور‌های همسایه حمله‌ای صورت بگیرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون اروپا در سخنانی تائید کرد که بسته‌ی تحریمی جدیدی علیه صادرات دریایی نفت روسیه آماده کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرماندهی مرکزی ایالات متحده از پهلو گرفتن ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عرب خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه نیویورک تایمز مدعی شد بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد ایران پس از حملات گذشته، اقدام به ترمیم برخی سایت‌های آسیب‌دیده کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه آمریکا در بحبوحه مذاکرات با ایران ادعا کرد که خلع سلاح گروه‌های مقاومت صلح را به منطقه برمی‌گرداند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام آمریکایی می‌گوید ویدئویی که اوباما را به شکل میمون نشان می‌داد و در حساب کاربری ترامپ منتشر شده بود، توسط یکی از کارکنان دولت به اشتباه نشر داده شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تعدادی از شرکت‌های اماراتی از یک نمایشگاه بزرگ دفاعی به میزبانی عربستان انصراف داده‌اند، اقدامی که نشانه جدیدی از تشدید اختلافات بین دو کشور است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است