بین‌الملل 08:36 - 27 تیر 1398

واکنش آنکارا به تصمیم ضد ترکیه‌ای آمریکا درباره اف ۳۵

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، وزارت خارجه ترکیه به اقدام آمریکا در کنار گذاشتن آنکارا از پروژه اف ۳۵ واکنش نشان داد.

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: کنار گذاشتن ما از برنامه اف ۳۵ فاقد پشتوانه حقوقی و قانونی است. از واشنگتن می‌خواهیم که از تصمیم خود صرف نظر کند.

در این بیانیه تاکید شده است: کنار گذاشتن ما از پروژه به روابط راهبردی ما با آمریکا ضربه می‌زند. تصمیم آمریکا لطمه‌ای جبران ناپذیر به روابط ترکیه و آمریکا می‌زند.

شایان ذکراست که کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که ترکیه را از پروژه ساخت جنگنده‌های اف -۳۵ کنار گذاشته است.

در بیانیه دولت آمریکا علت حذف ترکیه از پروژه ساخت جنگنده‌های اف -۳۵، خرید موشک‌های روسی اس -۴۰۰ توسط ترکیه عنوان شده و گفته شده است: متأسفانه تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های دفاع هوایی اس -۴۰۰ موجب می‌شود ادامه مشارکت این کشور در [پروژه ساخت] اف -۳۵ غیرممکن شود.

آمریکا در این بیانیه همچنین افزوده است: ترکیه در ۶۵ سال گذشته از جمله شریکان مورد اعتماد و قدیمی ما و متحد ما در ناتو بوده اما پذیرفتن اس -۴۰۰ تعهدی را که تمامی متحدان ناتو برای دوری کردن از سامانه‌های روسیه به یکدیگر داده‌اند، تضعیف می‌کند.

خرید موشک‌های اس -۴۰۰ روسیه توسط ترکیه موجب تشدید تنش در روابط آمریکا و ترکیه شده است. آمریکا بر این باور است که سامانه دفاع موشکی اس -۴۰۰ روسیه به شدت امنیت اف -۳۵ را به خطر می‌اندازد.

مقام‌های آمریکایی و سایر کشورهای ناتو از این مساله نگران هستند که رادارهای اس -۴۰۰ بتواند به راحتی جنگنده‌های اف ۳۵ را شناسایی و رهگیری کرده و این جنگنده‌ها در برابر سامانه اس -۴۰۰ به شدت آسیب پذیر شود.

ایالات متحده به ترکیه پیشنهاد داده بود تا به جای سامانه اس -۴۰۰ روسی، سامانه ضد موشکی پاتریوت را خریداری کند، اما ترکیه این پیشنهاد را رد کرده و قرارداد خرید اس -۴۰۰ از روسیه را نهایی شده و آماده اجرا عنوان کرده است.

آمریکا همچنین پیش از این به ترکیه هشدار داده بود که در صورت خرید موشک‌های اس -۴۰۰ این کشور را تحریم خواهد کرد.


10181053
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا گفت که کار بر روی پایان دادن به جنگ در سودان را آغاز کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفته است که تلاش‌های اسرائیل برای ایجاد منطقه حائل در جنوب سوریه نقض فاحش قوانین بین‌المللی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور موقت ماداگاسکار از کشف یک سنگ زمرد غول‌پیکر و نادر در کاخ ریاست‌جمهوری خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دمشق سفر نتانیاهو به جنوب سوریه را غیرقانونی و مغایر با قطعنامه‌های شورای امنیت دانست و آن را نقض حاکمیت خود اعلام کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین گفت که دیدارش با همتای ترک در اوایل امروز «بسیار پربار» بوده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه عین‌الحلوه را «قتل‌عام» و جنایت علیه بشریت دانست و کابینه نتانیاهو را مسئول کامل آن معرفی کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حزب‌الله حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه عین‌الحلوه را «نقض حاکمیت لبنان و آتش‌بس» خوانده و به‌شدت محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صنعت و تجارت طالبان ، در جریان سفرش به هند از نمایشگاه بین‌المللی پراگتی میدان در دهلی نو بازدید کرد و درباره گسترش همکاری‌های تجاری و رفع چالش‌های تاجران افغان با مقام‌های هندی گفتگو کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا روز چهارشنبه پنج فرد و هفت نهاد را به دلیل فعالیت‌های سایبری مرتبط با روسیه تحریم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از نیرو‌های اسرائیلی در سوریه فراتر از خط آتش‌بس بازدید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است