علمی فناوری 16:03 - 27 مهر 1400

دانش بنیان‌ها نقش موثری در افزایش بهره‌وری کشور دارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ‌صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر علی وحدت در یازدهمین همایش ملی بهره‌وری ایران، با بیان اینکه اساسا شرکت‌های دانش بنیان و فناور به ارتقای بهره‌وری کمک می‌کنند، گفت: دانش بنیان‌هایی که به واسطه خدمت، ارزش افزوده ایجاد کرده و در حوزه بهره‌وری انرژی و تکمیل زنجیره‌های ارزشی فعالیت دارند موثر در افزایش بهره‌وری کشور هستند.

وی در ادامه با اشاره به شکل‌گیری نوع سوم از شرکت‌های دانش بنیان در کشور گفت: اخیرا دانش بنیان‌های نوع سوم با نگاه تقویت این حوزه به نوع اول و دوم دانش بنیانی اضافه شده که در راستای توجه به مناطق کم‌برخوردار از سوی معاونت علمی و فناوری ‌تاییدیه دریافت می‌کنند که صندوق نوآوری هم متناسب با آن خدماتی را تعریف کرده است.

وحدت در ادامه با اشاره به فعالیت «کمیته‌ طرح‌های کلان ملی» در صندوق نوآوری گفت: این کمیته با توجه به نیازهای اساسی کشور در حوزه‌های مختلف از طرح‌هایی همچون تهیه و تولید واکسن‌های طیور، کودهای بیولوژیک، زنجیره مس و مودم‌های VDSL حمایت کرده است که این حمایت‌ها منجر به عقد قراردادهایی میان شرکت‌های دانش بنیان با بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی شده است. همچنین با حمایت این کمیته، خط تولید واکسن HPV و داروهای مشتق از پلاسما راه‌اندازی شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ما در این کمیته نگاه ویژه‌ای به حدود ۲۰۰ طرح ملی داشتیم و به میزان دو هزار میلیارد تومان از این طرح‌ها حمایت کرده‌ایم، ادامه داد: اتفاقی خوبی که در راستای حمایت از این طرح‌های ملی برای ما رخ داد، این بود که در این راه به دام ماموریت‌های دولتی خود نیفتادیم و توانستیم با نگاه بازتری از این طرح‌ها که از نیازهای اساسی و اولویت‌دار کشور بود حمایت کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان به واسطه خدمت و ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌کنند، در افزایش بهره‌وری بسیار موثر هستند، به تلاش این صندوق در راستای ارتقای سطح بهره‌وری در کشور اشاره کرد و گفت: امروز ۶ هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند که از قدرت نوآوری برخوردارند و می‌توانند در ارتقای بهره‌وری در کشور اثرگذار باشند. لیست این شرکت‌ها هر دو سال یکبار بازنگری شده و به طور مجدد ممیزی می‌شوند و چنانچه حائز شرایط باشند، همچنان برند دانش بنیانی برای آنها تمدید می‌شود که این اتفاق در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌افتد.

وحدت در ادامه با اشاره به حمایت ویژه دولت از حوزه دانش بنیان در کشور گفت: بسیاری از وزرا بر اقتصاد دانش بنیان و حمایت از آن در حوزه‌های مختلف تاکید دارند که نشان از اهتمام دولت به این مسئله دارد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه در پیشنهادی به انجمن بهره‌وری ایران گفت: ما در صندوق این آمادگی را داریم که خط اعتباری ویژه‌ای را برای شرکت‌هایی که می‌توانند به‌طور مشخص در افزایش بهره‌وری در حوزه‌های تخصصی فعالیت کنند، اختصاص دهیم.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور و بکارگیری آن به ارتقای بهره‌وری کمک می‌کنند، گفت: در حال حاضر صندوق‌های پژوهش و فناوری و حدود ۱۰ بانک تجاری کشور و شعبات آنها، به اهداف صندوق نوآوری در ارتقای بهره‌وری و نیز توسعه زیست بوم فناوری کشور کمک می‌کنند.

وحدت به موضوع افزایش بهره‌وری در صندوق نوآوری اشاره کرد و گفت: با توجه مشکلات دو سال اخیر، تکالیف قانونی دولت در قبال صندوق انجام نگرفت و به تبع آن سرمایه صندوق نوآوری نیز افزایش پیدا نکرد اما با سلسله اقدامات و طرح‌هایی که اجرایی کردیم تلاش شد بر این مشکل فائق آییم و شرکت‌های دانش بنیان در توسعه کارهای خود با مشکل مالی مواجه نشوند. این اقدامات صندوق در نهایت منجر به این شده است که از آذر ۱۳۹۷ تاکنون حدود ۱۸هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان با گستره جغرافیایی و تخصصی در شهرهای مختلف اعطا کرده‌ایم.


11279518
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از رونمایی نرم‌افزار تخصصی صنف طلا و جواهر خبر داد که با محاسبه آنلاین قیمت طلا، اجرت ساخت و وزن قطعه روی دستگاه کارت‌خوان کار می‌کند و در پایان، با احراز هویت مشتری، شناسنامه الکترونیک طلا صادر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵ ( .Ph.D) از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت تقویت حضور و مشارکت دانش‌آموزان در مراسم ۱۳ آبان تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در سامانه این سازمان برای دریافت خدمات نشان‌دار شده‌اند
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵، از طریق سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خوردن برخی از حبوبات برای وعده صبحانه پیشنهاد می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس اورژانس استان تهران گفت: آمار‌های هفته گذشته اورژانس نشان می‌دهد که از همه تماس‌های شهروندان به اورژانس حدود ۱۷۹۶ مورد مزاحم معادل ۳.۲ درصد کل تماس‌ها با این مرکز مزاحم تلفنی بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس تمهیدات فنی برای ارتقا و افزایش ظرفیت شبکه تلفن همراه در ورزشگاه پارس شیراز پیش بینی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظفرقندی با تبریک میلاد حضرت زینب (س)، فرارسیدن روز پرستار را به پرستاران سختکوش و وظیفه‌شناس کشور تبریک گفت و از تلاش‌ها و نقش‌آفرینی آنان در حفظ سلامت مردم قدردانی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته وزیر ارتباطات، با آغاز رسمی مهاجرت از زیرساخت‌های مسی به فیبر نوری، فصل تازه‌ای در ارتباطات کشور رقم خورد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است