فرهنگی‌هنری 18:23 - 05 بهمن 1399
در مراسم گرامیداشت آیت الله خسروشاهی مطرح شد؛
مراسم گرامیداشت مرحوم خسروشاهی عصر امروز با حضور شخصیت‌هایی همچون محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه-، حجت الاسلام والمسلمین دین پرور - رئیس بنیاد نهج البلاغه-، حجت الاسلام والمسلمین دعایی – مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و برخی از علما و اندیشمندان جهان اسلام از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به صورت مجازی برگزار شد.

وحدت آفرینی از ویژگی‌های اصلی مهم مرحوم خسروشاهی بود

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی – پژوهشگر علوم اسلامی - در این مراسم که عصر امروز یکشنبه (۵ بهمن ماه) برگزار شد با اشاره به شخصیت مرحوم خسروشاهی گفت: ایشان از چهره‌های موفق فرهنگی و خدمات دینی بودند. نه تنها در ایران بلکه در خارج از ایران نیز بی نظیر بودند. می‌توان گفت به اندازه یک رجل بین المللی آثار و فعالیت‌های فرهنگی، علمی و دینی داشتند. از علما و مفاخری بودند که باید آثارشان را جمع آوری کنیم و در اختیار نسل‌های آینده قرار بدهیم.

حجت الاسلام والمسلمین دعایی – مدیرمسئول روزنامه اطلاعات – نیز در ادامه با بیان اینکه مرحوم خسروشاهی منشأ خدمات ارزشمندی در حوزه علمیه قم بودند و سابقه آشنایی بنده با ایشان به سال ۴۲ بر می‌گردد عنوان کرد: مرحوم خسروشاهی در زمره فعالان مبارزاتی قم بودند و با بزرگان آن زمان ارتباط‌های گسترده ای داشتند. نشریه بعثت را با همکاری بزرگانی چون مرحوم هاشمی، شهید با هنر و ... راه اندازی کردند که منشأ وحدت باشند.

وی گفت: همواره مواضع شخصی خود را بدون هیچ گونه توهینی مطرح می‌کردند و چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب در فعالیت‌های اجتماعی سهیم و یک شخصیت قابل احترام برای امام راحل بودند به دلیل توانایی بالایی که داشتند یکی از مسئولیت‌هایی که امام (ره) به ایشان دادند در وزارت ارشاد بود. زمانی که در واتیکان سفیر ایران بودند به دلیل روشن بینی که داشتند منشأ برکات فراوانی بودند و تمام سران کشورهای اسلامی برای مرحوم خسروشاهی احترام قائل بودند.

وی گفت: در نگارش، ترجمه و تحقیق بسیار فعال بودند و در زمینه وحدت همواره سعی می‌کردند فعالیت داشته باشند و ارتباط برجسته‌ای با محافل دانشجویی داشتند و در جلسات نهضت آزادی حضور داشتند. اگر قرار بود راه دیگری را انتخاب کنند بدون هیچ گونه گستاخی و رفتار بی ادبانه‌ای این امر را انجام می‌دادند و سعی در تدوین و نگارش تاریخ انقلاب داشتند. علاقه ویژه‌ای به رهبری داشتند و همواره به یاد دوستان‌شان بودند.

محمدمهدی جعفری – استاد دانشگاه شیراز – هم در ادامه  با اشاره به شخصیت وحدت آفرین مرحوم خسروشاهی گفت: ایشان از طرفداران اخوان المسلمین و شهید نواب صفوی بودند و همواره برای رفع سوء تفاهم‌های شیعه و اهل سنت مقاله می‌نوشتند. پیوسته از آرمان فلسطین و ضد استعماری مردم فلسطین دفاع می‌کردند و در این راه سخت می‌کوشیدند. یکی از کسانی که فلسطین و آرمان‌های فلسطین را به خوبی معرفی کردند مرحوم خسروشاهی بودند. از لحاظ ترجمه و تالیف نیز از اندیشمندان و روحانیون به نام بودند و یکی از کتاب‌های ارزشمندشان کتاب امام علی (ع) صوت عدالت انسانی ترجمه جرج جرداغ مسیحی بود.

محمود خسروشاهی – فرزند استاد خسروشاهی و رئیس مرکز بررسی‌های اسلامی – نیز در ادامه این مراسم تاکید کرد: مرحوم خسروشاهی از سال ۱۳۳۳ کار فرهنگی و نوشتن را آغاز کردند و پس از آن کارهای تحقیقی را انجام داده‌اند. مرحوم خسروشاهی همزمان با نوشتن و ترجمه در کارهای علمی و فقهی نیز مشارکت داشتند. در حدود ۳۰ سالگی از علما اجازه اجتهاد داشتند اما وظیفه خود را در عرصه‌های علمی و فرهنگی دیدند اما محدود به حوزه نشدند. در همین راستا چند ماموریت رسمی در واتیکان و قاهره داشتند و در راستای وحدت و تقریب امت کتاب‌های متعددی را نوشته‌اند. مرحوم خسروشاهی موسساتی را تاسیس کردند تا از طریق این موسسات به فعالیت‌های وحدت آفرین بپردازند. بالای ۲۲۰ کتاب منتشر کردند که یا تالیف خودشان یا ترجمه و یا با کوشش ایشان بوده است. اعلامیه‌ها و بیانیه‌های ارزشمندی را از زمان انقلاب جمع آوری کردند که بسیار ارزنده و نفیس هستند. مجموعه حدیث روزگار نیز بالای ۴۰ یا ۴۵ جلد منتشر شده است. ایشان همواره نگاه فراجناحی و بی طرفانه نسبت به موضوعات داشتند.

وی گفت: یکی دیگر از کارهای ارزشمند پدر مرحوم بنده تاسیس کتابخانه مرکز بررسی‌های اسلامی در سال ۹۴ بود که این کتابخانه با هزینه شخصی ایشان و یکی از خیرین افتتاح شده است. این کتابخانه در ۵۰۰۰ متر افتتاح شده و بیش از ۱۰۰ هزار جلد مخزن دارد.

انتهای پیام


10919140
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیکر زنده‌یاد یعقوب صباحی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون روز چهارشنبه برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازگشت عمو‌های فیتیله‌ای با «دوقلو‌ها در شهر پنج‌ستاره» روی آنتن، حضور رادیو نمایش در پنل تخصصی ABU، پخش مستند‌های عاشورایی از قاب شبکه قرآن و معارف و ویژه‌برنامه «فرصت برابر» برای کنکور از مهم‌ترین اخبار امروز حوزه رادیو و تلویزیون است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر نقش بی‌بدیل گردشگری در بازسازی امید ملی، از تدوین ۱۴ برنامه جامع و هدفمند برای جبران آسیب‌های جنگ ۱۲ روزه خبر داد و گفت: امروز دولت با رویکردی مسئله‌محور، در کنار این وزارتخانه و بخش خصوصی...
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران در زمینه آثار ملموس جزو ۱۰ کشور دنیا و در حوزه میراث ناملموس با ثبت ۲۶ اثر از رتبه هفت به چهار صعود کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در نمایشگاه بین‌المللی «Image of the Book» مسکو طراح گرافیک ایرانی به‌عنوان تنها برنده جایزه بهترین طراحی جلد کتاب معرفی و کتاب «والی» در بخش «بهترین کتاب تصویری» این رویداد موفق به دریافت جایزه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دشمن همیشه تلاش می‌کند تا راس باور افراد را هدف قرار دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یعقوب صباحی بازیگر باسابقه تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیران سینمایی در ادامه دیدار با سینماگران آسیب‌دیده از حمله رژیم صهیونیستی به ایران، از تعداد دیگری از سینماگران دلجویی کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «دوقلو‌ها در شهر پنج‌ستاره»، با حضور عمو‌های فیتیله‌ای (علی فروتن، محمد مسلمی و حمید فروتن) مهمان خانه‌های کودکان می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ گفت: اکثریت مردم پاسخ نظامی ایران به حملات دشمن را خوب و خیلی‌خوب ارزیابی کرده‌اند و معتقدند دولت در مدیریت بحران پیش آمده خوب عمل کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است