علمی فناوری 17:14 - 27 مهر 1400

کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

وی افزود: بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.

مولوی افزود: برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.


11279661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: سرمایه‌گذاری صنعت در زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها با استفاده از ابزار مالیاتی، ضمن منتفع کردن دانشگاه و صنعت، زمینه توسعه علمی کشور را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: اکنون ۲۰ هزار نفر در جاده‌ها به دلیل تصادفات در سال فوت می‌کنند که اکثرا جوان و نیروی محرک و کاری کشور هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف زیاد «میوه خشک» قندخون را بالا می‌برد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ از امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر آغاز می‌شود و اول دی ماه پایان می‌پذیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر محصول شبکه شاد گفت: علت اصلی اختلالات شاد ناکافی بودن تعداد سرور‌ها در زمان اوج مصرف است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: فناوری‌های نوین می‌توانند فرصت‌های برابر یادگیری را برای دانش‌آموزان دارای معلولیت فراهم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آئین بزرگداشت هفته پژوهش با اشاره به ماهیت فرابخشی پژوهش، پیوند مؤثر میان علم و صنعت را ضرورتی راهبردی توصیف و بر لزوم بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های پژوهشی برای پاسخ به نیاز‌های واقعی کشور تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاروان والیبال دانش‌آموزی ایران با استقبال معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش به میهن اسلامی بازگشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امروزه بسیاری از مردم به جای تکیه بر تزریق‌های گران‌قیمت، به دنبال افزایش سطح هورمون GLP-۱ طبیعی بدن خود از طریق تغذیه مناسب و عادات سالم هستند تا از نقش آن در ایجاد سیری بهره‌مند شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمایشگاه نجوم خورشیدی آکادمی علوم روسیه هشدار‌هایی را درباره طوفان‌های ژئومغناطیسی که می‌توانند در اواسط دسامبر به زمین برخورد کنند را صادر کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است