علمی فناوری 17:14 - 27 مهر 1400

کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

وی افزود: بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.

مولوی افزود: برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.


11279661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی در کشفیات اخیر خود به این نتیجه رسیدند که فلاونوئید‌های موجود در جوانه گندم می‌توانند گونه‌های مضر اکسیژن فعال را خنثی کنند، این اثر که بر روی مگس‌های میوه، آزمایش شده، طول عمر آنها را افزایش داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیوه‌نامه نگهداشت و ارتقای نیرو‌های استعداد برتر و نخبه دستگاه‌های اجرایی به منظور برای فراهم کردن زمینه اثرگذاری بیشتر نخبگان در کشور، بر اساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز آزمون جهاد دانشگاهی اعلام کرد که مهلت ثبت‌نام سیزدهمین آزمون مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور تا ۲۲ تیر ماه تمدید شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عکس روز ناسا ماه درخشان را در رنگ طلایی و بر فراز گروهی ابر به نمایش می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در هفته گذشته، اورژانس استان تهران با ثبت ۲۳۱۳۴ مأموریت، ۵۷۶۰ بیمار را به مراکز درمانی منتقل کرد که از این تعداد، ۴۴۲۲ مأموریت ترافیکی و ۱۸۷۱۲ مأموریت غیرترافیکی بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو نسبت به تبلیغات گمراه‌کننده قطره‌های چشمی در فضای مجازی هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیمایی صراف در نامه‌ای به مدیرکل یونسکو مراتب اعتراض خود را به نقض قوانین توسط رژیم صهیونیستی اعلام و تاکید کرد: ما در فاجعه ترور و به شهادت رساندن دانشمندان خود توسط رژیم صهیونیستی از نظر حقوقی دست برتر را داریم چراکه اسرائیل همه حقوق بین ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت انتخاب رشته در پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی که برای چندمین بار تمدید شده است ساعت ۱۲ ظهر امروز ۲۱ تیرماه به پایان می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنک (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: نتایج آزمون ورودی سمپاد پیش از اول شهریور اعلام خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است