فرهنگی‌هنری 12:13 - 29 تیر 1404
مدیرکل امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از خدمت‌رسانی ۳۵۰ موکب این سازمان در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی خبر داد.

خدمت‌رسانی ۳۵۰ موکب سازمان اوقاف در مراسم پیاده‌روی اربعین

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت‌الاسلام سیدمحمدکاظم موسوی‌متقی دبیر ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه با تشریح برنامه‌های این سازمان در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه سال‌هاست که در مسیر پیاده‌روی اربعین به زائران حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) خدمت‌رسانی می‌کند وبخشی از این ظرفیت‌ها مربوط به موقوفاتی است که با نیت‌هایی مانند اطعام، تعزیه‌خوانی و عزاداری برای سیدالشهدا (ع) وقف شده‌اند.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی ادامه داد: همچنین، تعداد قابل توجهی از امامزادگان و بقاع متبرکه نیز در طول مسیر زائران حسینی قرار دارند که با استفاده از امکانات آنها، خدمات متعددی به زائران ارائه می‌شود. بر این اساس، سازمان اوقاف امسال حدود ۳۵۰ موکب در قالب‌های پذیرایی، فرهنگی و خدماتی برای زائران اربعین حسینی تدارک دیده است.

وی افزود: مواکب خدمت رسان به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل مواکب مستقر در مسیر حرکت زائران داخل ایران از استان‌ها به سمت مرزها، مواکب مرزی که در گذرگاه‌های مهران، خسروی و شلمچه مستقر هستند و مواکب مستقر در کشور عراق از جمله در شهر‌های نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مسیر طریق‌النجف‌ -کربلا قرار دارند.

مدیرکل امور اجتماعی سازمان اوقاف تصریح کرد: علاوه بر این، برنامه‌ای نیز برای جاماندگان اربعین در کشورمان طراحی شده است. در روز اربعین، مراسم پیاده‌روی از امامزادگان داخل شهر‌ها به سمت امامزادگان اطراف شهر برگزار می‌شود و در محل امامزادگان، خدمات فرهنگی، مذهبی و پذیرایی انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی ادامه داد: در تهران نیز برنامه جاماندگان اربعین با محوریت حرم آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برگزار می‌شود. تأمین منابع مالی و امکانات این مواکب از محل موقوفات مرتبط، نذورات مردمی و کمک خیرین انجام می‌شود.

وی افزود: در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف تلاش کرده است تا مواکبی آبرومند، مجهز و با کیفیت مناسب برپا کند. به همین دلیل طی دو سه سال اخیر، تجهیزات زیرساختی مواکب در دستور کار قرار گرفته است.

دبیر ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و قرآنی سازمان اوقاف در ایام اربعین گفت: در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، سازمان اوقاف اقدام به دعوت از سخنرانان و مداحان شاخص کشوری برای اجرای برنامه‌های مذهبی در مواکب وابسته به سازمان کرده است. این طرح از سال گذشته آغاز شده و در شهر‌های نجف و سامرا اجرا شد و امسال مقرر شده است به شهر‌های کربلا و طریق نجف‌ به کربلا نیز توسعه پیدا کند.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی تصریح کرد: این برنامه از ۱۲ تا ۲۲ ماه صفر ادامه دارد و یکی از مؤثرترین اقدامات کمیته فرهنگی سازمان در مسیر پیاده‌روی اربعین محسوب می‌شود. در حوزه ترویج فرهنگ وقف نیز سازمان اوقاف برنامه‌ریزی دقیقی دارد و در این زمینه همه‌ی مواکب وابسته به این سازمان به شعار‌ها و پیام‌های فرهنگی در زمینه وقف مزین شده‌اند.

آگاه‌سازی زائران درباره اهمیت و جایگاه وقف

موسوی‌متقی اضافه کرد: مبلغان اعزامی به این مواکب نیز وظیفه آگاه‌سازی زائران درباره اهمیت و جایگاه وقف در اسلام را برعهده دارند. در کنار این مراسم، برنامه‌های قرآنی نیز با همکاری کمیته قرآنی ستاد اربعین برگزار می‌شود. حضور قاریان و حافظان قرآن کریم در مواکب، برگزاری محافل انس با قرآن و برنامه‌های قرآنی دیگر بخشی از این تلاش‌هاست که به فراخور امکانات و ظرفیت موجود اجرا می‌شود.


12208821
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی اظهار کرد: ساختمان شیشه‌ای نماد سازمان صداوسیما و سازمان صداوسیما خانه هنرمندان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «کد‌های سیاه» با واکاوی عملکرد رسانه‌های غربی، به روایت تقابل روایت‌ها و تلاش‌های تبلیغاتی ایالات متحده پس از ماجرای تسخیر لانه جاسوسی می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شهید شادمانی در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شهید شادمانی در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور هنری وزیر فرهنگ و در دیدار با مدیرعامل صندوق اعتباری هنر بر اجرای طرح‌های جدید حمایتی از اصحاب فرهنگ و هنر تاکید کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاه‌حسینی، کارگردان فیلم دست ناپیدا، گفت: زنان در دفاع مقدس فعال‌تر بودند، لباس‌های شهدا را می‌شستند و با قناعت به جبهه‌ها کمک کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «شهیدِ روستا» روایتی از شهید حسین تک‌دهقان از شهدای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش عملکرد خود در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ را منتشر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست شبکه تهران گفت: رفع مشکلات و معضلات مزمن پایتخت در گرو فرهنگ سازی و آموزش عمومی در حوزه‌های مختلف است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» صنایع‌دستی ایران، آینه‌دار فرهنگ دینی و هویت شیعی ماست؛ هنری برخاسته از جان مردم مؤمن که در آیین‌هایی، چون اربعین، به زبان ارادت تبدیل می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است