بین‌الملل 10:15 - 18 آذر 1404
سازمان «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرد اسرائیل با کشتن ۲۹ روزنامه‌نگار در غزه، «مرگبارترین رژیم برای خبرنگاران» شناسایی شده است.

اسرائیل برای سومین سال متوالی بزرگترین قاتل روزنامه‌نگاران در سراسر جهان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند -  سازمان «گزارشگران بدون مرز» روز سه‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل مسئول نزدیک به نیمی از کل روزنامه‌نگاران کشته شده در سراسر جهان در سال جاری است، با ۲۹ روزنامه‌نگار که توسط نیروهایش در غزه به قتل رسیده‌اند.

این گروه مدافع آزادی رسانه که مقر آن در پاریس است، در گزارش سالانه خود گفت که شمار کل روزنامه‌نگاران کشته شده در سراسر جهان در سال جاری به ۶۷ نفر رسیده است که اندکی از ۶۶ نفر کشته شده در سال ۲۰۲۴ بیشتر است.

این گروه در گزارش خود که مرگ‌ها در ۱۲ ماه از دسامبر ۲۰۲۴ را ثبت کرده، اعلام کرد نیرو‌های اسرائیلی ۴۳ درصد از کل آمار را به خود اختصاص داده‌اند و آنها را «بدترین دشمن روزنامه‌نگاران» کرده است. 

مرگبارترین حمله منفرد، یک حمله موسوم به «دوبل-تپ» به یک بیمارستان در جنوب غزه در ۲۵ اوت بود که پنج روزنامه‌نگار از جمله دو همکار خبرگزاری‌های بین‌المللی رویترز و آسوشیتدپرس را کشت.

در مجموع، از زمان آغاز خصومت‌ها در غزه در اکتبر ۲۰۲۳، نزدیک به ۲۲۰ روزنامه‌نگار کشته شده‌اند که بر اساس داده‌های گزارشگران بدون مرز، اسرائیل را برای سومین سال متوالی به بزرگترین قاتل روزنامه‌نگاران در سراسر جهان تبدیل کرده است.

روزنامه‌نگاران خارجی هنوز قادر به سفر به غزه نیستند - مگر اینکه در تور‌های به شدت کنترل‌شده سازمان‌یافته توسط ارتش اسرائیل شرکت کنند - علیرغم درخواست‌های گروه‌های رسانه‌ای و سازمان‌های آزادی مطبوعات برای دسترسی.

در بخش دیگری از گزارش سالانه گزارشگران بدون مرز، این گروه گفت که سال ۲۰۲۵ مرگبارترین سال در مکزیک در حداقل سه سال گذشته بوده است، با کشته شدن نه روزنامه‌نگار در آنجا، علیرغم وعده‌های کلودیا شینبام، رئیس‌جمهور چپ‌گرا، برای کمک به محافظت از آنان.

بر اساس گزارش گزارشگران بدون مرز، اوکراین جنگ‌زده (سه روزنامه‌نگار کشته شده) و سودان (چهار روزنامه‌نگار کشته شده)  دیگر خطرناک‌ترین کشور‌های جهان برای گزارشگران هستند.

تعداد کل مرگ‌ومیر در سال گذشته به طور قابل توجهی کمتر از اوج ۱۴۲ روزنامه‌نگار کشته شده در سال ۲۰۱۲ است که عمدتاً با جنگ داخلی سوریه مرتبط بود، و پایین‌تر از میانگین سالانه حدود ۸۰ کشته از سال ۲۰۰۳ است.

گزارش سالانه گزارشگران بدون مرز همچنین شمار روزنامه‌نگاران زندانی شده در سراسر جهان به دلیل کارشان را محاسبه می‌کند که بر اساس آمار این گروه، چین (۱۲۱ نفر)، روسیه (۴۸ نفر) و میانمار (۴۷ نفر) مخالفترین کشور‌ها با روزنامه نگاران هستند.

این گزارش گفت که تا تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۲۵، ۵۰۳ روزنامه‌نگار در ۴۷ کشور جهان بازداشت شده‌اند.

منبع: خبرگزاری فرانسه


12248336
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وجود تلاش‌های دیپلماتیک لبنان، اسرائیل به تعهدات آتش‌بس پایبند نیست و آمریکا نیز کمک‌های نظامی را به فشار برای خلع سلاح حزب‌الله مشروط کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرد اسرائیل با کشتن ۲۹ روزنامه‌نگار در غزه، «مرگبارترین رژیم برای خبرنگاران» شناسایی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا در جریان نشست گروه هفت به سران این گروه اطلاع داده است پس از این بودحه کمک مالی به اوکراین را کاهش خواهد داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اسبق اوکراین که پیشتر از هموطنانش خواسته بود با «بیل» بجنگند، حالا می‌گوید تنها در صورت دریافت فراخوان به جبهه خواهد رفت و فعلاً «در خانه نشسته» است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حمله شبه‌نظامیان به یک پست امنیتی در منطقه مرزی در شمال غرب پاکستان، شش سرباز این کشور کشته شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع انگلیسی گزارش دادند که کشور‌های عضو اتحادیه اروپا طی چند روز آینده توافقی را برای توقیف دارایی‌های روسیه اعلام خواهند کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ولودیمیر زلنسکی تأکید کرد اوکراین تحت هیچ توافقی حق قانونی یا اخلاقی برای واگذاری سرزمین به روسیه را ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اورزولا فون در لاین با تأکید بر اهمیت راهبردی اوکراین برای اتحادیه اروپا، اعلام کرد امنیت این کشور باید به عنوان نخستین خط دفاعی اروپا در بلندمدت تضمین شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دفتر رسانه‌ای چارجوب هماهنگی از جلسه‌ی عادی این نهاد برای رایزنی درباره نامزد مناسب برای پست نخست وزیری عراق خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ولادیمیر پوتین با هشدار درباره بحران جمعیتی روسیه، خواستار تدوین اقدامات جدیدی برای افزایش نرخ زاد و ولد و تشویق پدری مسئولانه شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است