وبگردی 17:50 - 21 آبان 1404
روایت «حُر» از نبرد ساختمان قرمز این گونه بود که: «شصتم تیر خورد. قبضه را گرفتم، انگشت دیگرم هم تیر خورد. همان‌جور که خون می‌رفت گلوله سوم را زدم.»

شلیک آرپی‌جی با انگشت‌های تیرخورده!

باشگاه خبرنگاران جوان ـ همین طور که شلیک می‌کردم شصت دستم که روی قبضه بود تیر خورد. دوباره قبضه را به دست گرفتم تا شلیک کنم که یکی دیگر از انگشت‌هایم هم تیر خورد. همین جور که از دستم خون می‌رفت گلوله سوم را به سنگرشان زدم.

 محور اصلی عملیات آزاد سازی سنندج از سمت فرودگاه، محور میانی و در واقع خیابانی بود که از فرودگاه به سمت شهر سنندج کشیده شده بود. سر راه نیروهای گروه «قصاص» که به فرماندهی «محمود حر» باید در این محور وارد عمل می‌شدند. ساختمان دانشسرا قرار داشت که به واسطه رنگ قرمز آجرهایش بین نیروها به «ساختمان قرمز» معروف شده بود؛ ساختمان بلندی که تک تیراندازهای ضد انقلاب از آنجا کاملاً به خیابان اشراف داشتند و به راحتی می‌توانستند آنها را بزنند.

در همین محور بود که هفت یا هشت نفر از بهترین نیروهای گروه مثل ناصر خمسه عشر به شهادت رسیدند. حرکت نیروها در این محور با شکست روبه رو شد و آنها با دستور آقا رحیم عقب نشینی کردند. سید رحیم یحیی صفوی در این باره می‌گوید: «از محور فرودگاه به سمت میدان، شهر سمت راستمان یک ساختمان قرمز رنگ بود که شاید متعلق به هلال احمر بود و ضد انقلاب آن را اشغال کرده بود. آقای حُر، یکی از نیروهای بسیار ورزیده ما با جمعی از بچه‌های فلاورجان برای پاکسازی این ساختمان رفتند؛ اما شکست خوردند و برگشتند.

در مرحله بعد رفتیم و آن مقر را گرفتیم در آنجا بیش از ۱۰۰ شناسنامه گیر آوردیم که صاحبان آنها کُرد نبودند؛ بلکه غیرکُرد و از شهرهای شمالی ایران و استان فارس بودند و فرصت نکرده بودند، آنها را جمع بکنند. بسیاری از آنها فرار کردند و ما نتوانستیم تعداد زیادی از آنها را بزنیم یا اسیر کنیم.»

محمود باباشاهی (حُر)، فرمانده نیروهای عمل کننده در این محور در این باره می‌گوید: «من مسئول یک گروه ۵۰ نفر شدم که باید از وسط خیابان حرکت می‌کردیم. در مسیرمان ساختمان قرمز و دانش سرا بود. قرار شد که صبح ساعت ۱۰ حرکت کنیم. به آقا رحیم گفتم که اگر اجازه بدهی شب حرکت کنیم. اینها [ضدانقلاب] دیوار خانه‌ها را سوراخ کرده و به هم راه دارند.  پرسید که میترسید!؟ گفتم: بحث ترس نیست. این طرح شما شکست می‌خورد.

یک گاری، بود؛ از این ها که فروشنده‌های دوره گرد داخلش میوه می‌فروشند. مهمات گروه ما را داخل آن ریختند و گفتند هر چه مهمات کم آوردید از اینجا بردارید. به آقا رحیم گفتم من گاری را نمی برم؛ چون همان دقایق اول عملیات با آر پی جی می‌زنند. آقا رحیم گفت: چاره‌ای غیر از این نداریم نام گروه من را «قصاص» گذاشت و گفت از وسط خیابان اصلی بروید.

کنار ساختمان قرمز رنگ مدرسه‌ای بود که اگر آن را نمی‌گرفتیم، اصلاً قدرتی نداشتیم. مدرسه روی بلندی بود و از آن جا مرتب ما را با آر. پی. جی، تیربار و کالیبر ۵۰ می‌زدند. ما از وسط جاده راه افتادیم. گاری مهمات را همان اول کار زدند و دو نفر از بچه‌ها که کنار گاری بودند شهید شدند. گاری آتش گرفت و در سرازیری جاده به طرف پایین حرکت کرد حدود ۱۵۰  متری با ساختمان قرمز فاصله داشتیم من با آرپی جی سنگرهای آنها را می‌زدم.

همین طور که شلیک می‌کردم شصت دستم که روی قبضه بود تیر خورد. دوباره قبضه را به دست گرفتم تا شلیک کنم که یکی دیگر از انگشت‌هایم هم تیر خورد. همین جور که از دستم خون می‌رفت گلوله سوم را به سنگرشان زدم. همان موقع بی سیم چی من و [ناصر] خمسه عشر تیر خوردند. من هم به صورت دمر، پشت جدول‌های کنار خیابان خوابیدم با تیربار و آرپی جی ۷ و تک تیرانداز ما را می‌زدند.

اصلاً نمی‌شد سرمان را بالا بیاوریم. به بچه ها گفتم سینه خیز برگردید عقب تا از تیررس دشمن خارج شویم. شاید بیشتر از ۵۰ تیر به اورکت من خورده بود. یک تیر هم به بازوی دست راستم خورده و از آن طرف در آمده بود. به هر ترتیبی که بود و با سختی فراوان شاید سانت به سانت به عقب برگشتیم از نیروهای من هفت یا هشت نفر شهید شدند.

خلاصه ظرف ۴۵ دقیقه گروه من و میثم شکست خوردند؛ هم ضدانقلاب مسلط بود و هم بچه‌های ما توجیه نبودند؛ ولی علی رضائیان تا شریف آباد رفته بود، البته آنجا به شدت زخمی شده بود. زخمی‌ها را به فرودگاه بردند تا با هواپیما به اصفهان برگردانده شوند؛ اما پیکر شهدا جا مانده بود. پیکر شهدا را در حرکت بعدی که موفق شدیم ساختمان قرمز را بگیریم تخلیه کردیم.»

منبع: ایسنا


12241974
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» چطور مکالمه یک طرفه را مدیریت کنیم؟ از گوش دادن کوتاه تا «قطع کردن» حرف و بیان تجربه شخصی؛ این گام‌ها را اجرا کنید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» «نظریه عبور سریع» مرگ سیاه، بر اساس یک «مقامه» داستانی بود، نه یک سند واقعی. پژوهش آکسفورد این افسانه را باطل کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» طبق تحقیقات «گلوریا مارک» میانگین تمرکز انسان از ۲.۵ دقیقه به ۴۷ ثانیه کاهش یافته است؛ نتیجه‌ای که به استرس و افسردگی می‌انجامد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اسکندر مختاری پژوهشگر و چهره ماندگار مرمت و معماری گفت: تاورکرین‌ها در «حیاط شاهی»، عَلَم نابودی تاریخ گرانبهای تهران در سکوت کامل مسئولان هستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» روایت «حُر» از نبرد ساختمان قرمز این گونه بود که: «شصتم تیر خورد. قبضه را گرفتم، انگشت دیگرم هم تیر خورد. همان‌جور که خون می‌رفت گلوله سوم را زدم.»
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پوشیدن لباس‌هایی به رنگ خاکستری ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما روانشناسان معتقدند این رنگ به ظاهر خنثی، لایه‌هایی از معنا را در خود جای داده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان در تازه‌ترین پژوهش‌های خود نشان داده‌اند که دو ماده‌ی طبیعی، ابریشم و کیتوزان، می‌توانند آینده‌ی پزشکی را متحول کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک آزمایش جامع دو ساله با ۴۰ گوشی هوشمند به این پرسش که آیا شارژ سریع واقعاً به باتری گوشی آسیب می‌زند، پاسخ داد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هیچ قانونی وجود ندارد که بر اساس آن کاپیتان موظف به غرق شدن با کشتی باشد، هرچند در قوانین بین‌المللی گفته شده که ناخدا باید از ایمنی مسافران و خدمه اطمینان حاصل نماید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جهان هرگز از امروز ثروتمندتر یا توانمندتر برای تغذیه خود نبوده، اما «بحران پنهان گرسنگی» به دلیل دسترسی نه کمبود بروز کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است