علمی فناوری 18:00 - 15 آذر 1403
با توجه به اهمیت اهدای خون به ویژه در فصول سرد، بهتر است اهداکنندگان نکاتی را درباره تغذیه مناسب قبل و بعد از اهدا بدانند.

اهداکنندگان خون باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - با توجه به کاهش روند اهدای خون در تهران و نگرانی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، مدیرکل انتقال خون استان تهران اعلام کرده است: «روند اهدای خون در تهران در مقایسه با هفته‌های گذشته کاهش یافته است. از مردم می‌خواهیم مانند همیشه یاری‌گر سازمان انتقال خون بوده و برای اهدای خون اقدام کنند.»

به همین منظور و در راستای دعوت از مردم برای اهدای خون، بهتر است اهدا کنندگان آگاهی‌هایی در زمینه تغذیه خود داشته باشند.

پاول تراختمان، رئیس بخش انتقال خون یک مرکز پزشکی کودکان و یکی از کارشناسان پروژه آموزشی اهدای خون و پلاسما در این باره مطرح کرد: «افرادی که قصد اهدای خون دارند، یک روز قبل از اهدای خون، باید غذا‌های چرب، تند، دودی و همچنین محصولات لبنی، تخم‌مرغ و کوکتل‌های ورزشی را کنار بگذارند؛ چرا که همه این محصولات و مواد غذایی، جداسازی خون را پیچیده می‌کنند.

به گفته او از جمله غذا‌های مجاز برای اهداکننده در روز قبل از اهدای خون، سبزیجات به هر شکل به جز سرخ کردنی، فرنی و ماکارونی بدون روغن و لبنیات، میوه‌ها (به استثنای مرکبات، موز، خرما و آووکادو)، نان و شیرینی، گوشت و ماهی آب‌پز یا بخارپز، نوشیدنی‌های میوه‌ای، کمپوت و چای شیرین است. این‌ها توصیه‌های جدی برای یک روز قبل از اهدای خون هستند.

توصیه بعدی این است که افراد اهداکننده صبح قبل از اهدا، صبحانه مناسبی مصرف کنند. ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از آن یک فنجان چای شیرین بنوشند و ۴۸ ساعت پس از اهدای خون مقدار زیادی غذا و مایعات مصرف کنند.

پس از اهدای ۴۵۰ میلی لیتر خون، بدن تا ۷۲ گرم پروتئین، ۳۵۰ میلی لیتر آب، ۲ گرم چربی، ۴ گرم املاح معدنی مفید و ۰.۳ گرم آهن از دست می‌دهد، اما جای نگرانی نیست؛ چرا که خوشبختانه بدن ما به گونه‌ای طراحی شده که در بازگرداندن تعادل عالی است. اما اهداکننده می‌تواند با تغذیه مناسب به این فرآیند کمک کند. برای جبران از دست دادن خون، اول از همه، اطمینان از تامین مایعات و مواد معدنی مهم است. به اهداکنندگان توصیه می‌شود تا ۴۸ ساعت پس از اهدا، مایعات فراوان بنوشند.

منبع: gazeta.ru


12124028
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: رئیس‌جمهور مجدانه پیگیر مسائل آموزش و پرورش بوده به طوری که تاکنون ۱۵ جلسه در این مورد برگزار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تفاوت ما با دنیای غرب در این ویژگی است که اساس هویت دینی دانش آموزان ما با مسجد، قرآن و نماز شکل می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه هماهنگی مسئولان آموزش عالی ایران و عراق برای برگزاری رویداد هفته دو کشور در وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های عراق برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر اهمیت گفتمان‌سازی درباره پدیده خودکشی در کادر سلامت و لزوم اقدامات مستمر برای کاهش این بحران تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب‌رشته در برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته (معدل کاردانی)، کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی تا ۳۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است