علمی فناوری 12:21 - 10 اردیبهشت 1396
نقاش مشهور اسپانیایی، فرانچسکو گویا در سن ۴۶ سالگی به بیماری مرموزی مبتلا شده و شنوایی‌اش را از دست داد، بیماری که متخصصان به تازگی به دلیل بروز آن پی برده‌اند.

براساس گزارش لایو‌ساینس، گویا مهمترین نقاش اسپانیایی اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم به شمار می‌رود، اما در اواسط دوران حرفه‌ای در سال 1793 وی به بیماری شدیدی مبتلا شد که وی را برای ماه‌ها بستری ساخت. وی به سردرد‌های شدید، کرختی، توهم، اختلالات بینایی و زنگ گوش مبتلا شد. بیشتر این نشانه‌ها به تدریج از بین رفتند اما این بیماری در نهایت به ناشنوایی وی منجر شد و تا سن 82 سالگی این مشکل با او همراه بود.

در دورانی که وی بیمار بود پزشکان نتوانستند نوع بیماری را تشخیص دهند،‌و از آن زمان به بعد،‌ برخی از متخصصان احتمال داده‌اند که وی به مننژیت باکتریایی یا سیفلیس مبتلا بوده‌است و یا تحت تاثیر کار با رنگ‌ها، دچار مسمومیت سربی شدید شده‌است.

اما بررسی‌های جدید محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند نشان می‌دهد گویا به نوعی بیماری خود‌ایمنی به نام سندروم سوساک مبتلا بوده‌است. در این بیماری نادر، سیستم ایمنی بدن فرد به عروق خونی کوچک در مغز، شبکیه و گوش داخلی حمله می‌کند. نشانه‌های این بیماری می‌تواند شامل سردرد‌های شدید، اختلا در تفکر، مشکلات روانی و از دست رفتن بینایی، تعادل یا شنوایی باشد.

یافتن نوع بیماری گویا فرایندی دشوار بود زیرا هیچ سوابق مکتوبی درباره وضعیت بیماری وی در دست نبود، با این‌همه مجموعه نشانه‌هایی که در وی بروز یافته بود به محققان در تشخیص بیماری کمک کرد. به گفته دانشمندان سندروم سوساک تمامی این نشانه‌ها را در بر می‌گیرد، و می‌تواند به ناشنوایی همیشگی بیمار منجر شود.

اگرچه سیفلیس، مننژیت باکتریایی و مسمومیت ناشی از سرب نیز می‌توانند نشانه‌های بروز کرده در گویا را پوشش دهند، اما افرادی که در قرن 18 به چنین بیماری‌هایی مبتلا می‌شدند،‌مانند گویا نمی‌توانستند بهبود بیابند و به اختلالات دائمی و پیچیده‌ای مبتلا می‌شدند. درصورتی که گویا در این عصر زندگی می‌کرد پزشکان می‌توانستند با پیوند حلزونی گوش، ناشنوایی او را درمان کنند.


9056248
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است