علمی فناوری 10:19 - 20 مرداد 1399

یک نوع پروتئین مهندسی شده از ورود کرونا به بدن جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، تحقیقی در دانشگاه ایلینوی روشی نوین برای کنترل شیوع همه‌گیری کووید ۱۹ ارائه کرده‌اند که با استفاده یک نسخه پروتئین سطحی (پذیرنده) مهندسی شده، به ویروس متصل می‌شود و از ورود عفونت به بدن جلوگیری می‌کند.

به طور کلی ویروس برای مبتلا کردن انسان نخست باید به یک پروتئین سطحی متصل شود که روی سلول‌های بدن انسان قرار دارد. ویروس SARS-CoV-۲ نیز به پروتئین‌های پذیرنده ACE۲ متصل می‌شود که وظیفه تنظیم فشارخون، میزان خون و تورم در بدن انسان را برعهده دارد. این پروتئین در بافت سراسر بدن به خصوص در ریه‌ها، قلب، رگ‌ها، کلیه و معده وجود دارد.

در همین راستا محققان بیش از ۲ هزار جهش ACE۲ را بررسی کردند و سلول‌هایی با پروتئین‌های جهش یافته روی سطح آنها ساختند.

در مرحله بعد آنها با تحلیل و بررسی شیوع ابتلای سلول‌ها به ویروس کرونا متوجه شدند با ترکیب ۳ جهش می‌توان یک پروتئین پذیرنده ساخت که ۵۰ بار قدرتمندتر به ویروس متصل می‌شود.

سپس محققان یک نسخه محلول از پروتئین پذیرنده مهندسی شده ساختند. این پذیرنده محلول از سلول جدا شده و به طور آزاد جریان داشت و همزمان به عنوان یک پذیرنده جعلی با ویروس واکنش نشان داد.

محققان پس از آزمایش، پیوستگی قدرتمند بین ویروس و پذیرنده جعلی را تایید کردند و معتقدند این روش با بهترین آنتی بادی‌های شناخته شده برای مقابله با کووید ۱۹ رقابت می‌کند.

همچنین تحقیقات نشان داد این پذیرنده‌های جعلی نه تنها در بافت‌های آزمایشگاهی با ویروس پیوند برقرار می‌کنند، بلکه به طور موثر آن را خنثی می‌کنند و اجازه نمی‌دهند سلول به ویروس مبتلا شود.

اریک پروکو پروفسور بیوشیمی دانشگاه ایلینوی می‌گوید: ما مشغول بررسی ایمنی و ثبات این پذیرنده‌های جعلی در موش‌ها هستیم، اگر این آزمایش موفقیت‌آمیز باشد، مسیر برای آزمایش‌های بالینی دارو فراهم می‌شود.

این تحقیق در وب سایت دانشگاه ایلینوی و همچنین در ژورنال ساینس منتشر شده است.


10660119
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است