اقتصادی 16:00 - 08 فروردین 1396
طرح هدفمندسازی یارانه ها که قرار بود سهمی را به تولید اختصاص دهد حالا با گذشت سال‌ها از اجرایی سازی این طرح هنوز هیچ بودجه ای دست تولید کشور را نگرفته است.

تحریریه پارسینه: در طرح هدفمندسازی یارنه‌ها  قرار بود سهمی به تولید اختصاص داده شود تا کنترل بازار و قیمت‌ها صورت بگیرد اماتاکنون خبری از آن نیست. تولیدکنندگان در این باره می‌گویند در این باره مطالبی شنیده‌اند و وعده آن از سوی مسئولان مطرح شده اما هنوز اقداماتی در این بار انجام نشده است و تابه حال هیچکدام از تولیدکنندگان این یارانه ر دریافت نکرده اند.  


یکی از اعضای خانه صنعت و معدن ایران اخیرا گفته است که تابحال هیچ سهمی از هدفمندی یارانه ها که قرار بود مخارج تولید را کم کند نصیب تولیدکنندگان نشده است.  این منابع باید از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه می‌شد و این سازمان باید پاسخگو باشد.






حالا مشخص نیست که آیا دولت پرداخت یارانه به تولید را جزو تعهدات خود می‌داند یا خیر؟ یارانه تولید که یکی از ارکان هدفمندسازی یارانه ها محسوب می‌شد اکنون به فراموشی سپرده شده است. 


کارشناسان معتقدند که باید یارانه تولید به دست تولیدکنندگان برسد تا کاهش قیمت صورت بگیرد و زیانی که در حال حاضر به مردم رسیده است با حمایت از تولید جبران شود زیرا در این صورت است که  کالاها با نرخ ارزان تری به دست مردم می‌رسد.


قانون توسعه فضای کسب و کار تصویب شد و اصلاحات خورد در آن میان بحث یارانه تولید یادآوری شد و پس از آن چند نشست در دفتر معاون اول رئیس جمهوری صورت گرفت و گفتند به محض اینکه بتوانیم منابعی را در اختیار بگیریم یارانه تولید را ارائه می دهیم اما هنوز به سازندگان و تولیدکنندگان یارانه ای پرداخت نشده است. 


ناامیدی از پرداخت یارانه تولید از سوی وزرای کشور نیز مطرح شده بود. پیش از این وزیر اقتصاد، علی طیب نیا گفته بود که یارانه نباید به همه اقشار تعلق بگیرد  و تنها به افراد زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی باید یارانه بگیرند و افراد مدعی فقر، برای دریافت یارانه ثبت‌نام کنند. او همچنین با اشاره به اینکه در این صورت حداقل سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان در کشور صرفه‌جویی می‌شود، تأکید کرده بود که دولت در این صورت می‌تواند این اعتبار را صرف پرداخت یارانه تولید و توسعه زیرساخت‌های کشور کند چراکه امروز دولت با درآمدهای فعلی نمی‌تواند یارانه تولید را پرداخت کند.


از سوی دیگر محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت  نیز در خصوص یارانه تولید سخن گفته  و دل خوشی از آن ندارد. او معتقدز است که یارانه تولید چند غاز است و این مبلغ ناچیز کمک چندانی به تولید نمی‌کند. او می‌گوید: کل یارانه تولید  ۳۰۰ تا  ۴۰۰هزار میلیارد است که ۱۰ درصد  آن ممکن است به تولید برسد. البته این  مبلغ ناچیز حق تولید است.  گفتنی است که دولت و مجلس می توانستند شرایط را  برای پرداخت یارانه تولید مهیا کنند اما بدلیل کمبود اعتبار مقدور نشده است. نعمت زاده می‌گوید: تسهیلات بانکی، اصلاح مقررات، رفع موانع تولید در قالب مصوبه  و قانون مالیات ها صورت گرفته و به گونه ای دیگر از تولید و صنعت حمایت کردیم.


در بند چهارم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آمده است که باید از ظرفیت اجرای هدفمند سازی یارانه ها در جهت افزایش تولید استفاده شود، اما اکنون این اتفاق برای تولیدکنندگان رویایی بیش نیست!


با این وجود،به گفته کارشناسان اقتصادی اگر بخواهیم اوضاع اقتصاد خوب شود باید تعهدات قانونی همچون پرداخت تولید از سهم هدفمندی یارانه‌ها  اجرا شود تا با حمایت از تولید، در اقتصاد تعادل ایجاد شود.


علاوه بر آن این جریان به پر کردن  ظرفیت خالی در تولید کمک خواهد کرد.  در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت تولید در صنعت نفت خالی است که باید با فراهم کردن شرایط به تراز تعریف شده رسید.


با توجه به اینکه از دولت گذشته تاکنون وعده‌های مختلفی مبنی بر ارائه یارانه به تولید مطرح شده بود سال  ۹۴ یکی از اعضای هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران در اعتراض به این مسئله گفته بود که تاکنون تولید‌کننده‌ای را ندیده‌ایم که این یارانه را دریافت کرده باشد.  از آنجایی که  محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت آن زمان گفته بود که ۲هزار میلیارد تومان از منابع هدفمند سازی یارانه‌ها در سال جاری به بخش تولید اختصاص یافته  اما این صحبت‌ها با واکنش‌هایی همراه بود.


اکنون دولت مدعی است که یارانه تولید برخی واحدها را پرداخته است اما تا به امروز به‌صورت مشخص اعلام نشده که چه‌تعداد واحد تولیدی این منابع را دریافت کرده‌اند و به‌صورت شفاف جزئیات آن دسته از تولیدکنندگانی را که توانسته‌اند این منابع را دریافت کنند اعلام نکرده است.
 

8953820
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر سیاست‌های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، صادرات مستمر مرغ به عنوان راهکار اساسی برای بالا نگه داشتن تولید مرغ، استفاده از حداکثر ظرفیت واحد‌های مرغداری و ایجاد ارزآوری باید در دستور کار قرار گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابر پروژه اومااویا که با حضور رئیس جمهور و و زیر نیرو در سریلانکا افتتاح شد، گامی برای توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی و رسیدن به هدف ۵ میلیارد دلاری بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: طی پنجشنبه همه فعالیت‌های مرتبط با طبیعت مانند کوهنوردی و دره‌نوردی خطرناک است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان، بنگاهداری بانک‌ها توان بخش واقعی اقتصاد را در بحث رشد تولید کوچک خواهد کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: با تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین، برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس، مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو در نظر گرفته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تا امروز تعداد مجوز‌های تبدیل شده به شناسه یکتا از مرز ۴۲۷ هزار گذشت و استان لرستان و سازمان ملی استاندارد ایران در این زمینه صدرنشین هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: از امشب بارش‌ها در تهران و سایر نقاط به ویژه در شرق و جنوب شرق کشور تشدید می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه اکسپو گفت: برآورد ما افزایش دوبرابری میزان قرارداد‌های تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ نسبت به دوره‌ قبل است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است