بین‌الملل 17:45 - 21 تیر 1399
در سال ۱۹۹۵، نیروهای صرب بوسنیایی بیش از ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان در "سربرنیتسا" را قتل‌عام کردند. مردانی که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در این قتل عام دست داشتند، مناصب کلیدی در حوزه‌های سیاست و اقتصاد صربستان را بر عهده دارند.

۱۱ ژوئیه ۱۹۹۵، سالگرد قتل‌عام مسلمانان بوسنیایی

به گزارش ایسنا، به نقل از "دویچه وله"، در ژوئیه ۱۹۹۵، نیروهای جدایی‌طلب جمهوری صرب بوسنی و متفقین شبه‌نظامی، بیش از ۸۰۰۰ مرد و پسر را در شهر سربرنیتسا به قتل رساندند. دیوان‌های محاکمات بین‌المللی بعدها این کشتار را در طبقه "نسل‌کشی" قرار دادند.

جوانان در بوسنی-هرزگووین در تلاش هستند این قتل‌عام را در آگاهی جهانی حفظ کنند. روزنامه‌نگار "لامیا براوو" به دویچه وله گفت: "هرگز نباید فراموش کنید چه اتفاقی افتاده؛ اگر فراموش کنید، چنین اتفاقاتی ممکن است تکرار شوند. هرگز نباید سربرنیتسای دومی وجود داشته باشد".

دادگاه بین‌المللی جنایی برای یوگسلاوی سابق، سال‌ها در مورد این قتل‌عام تحقیق کرد و دریافت که نیروهای صرب بوسنیایی در مرحله آخر جنگ سه ساله بوسنی، در مارس ۱۹۹۵، برنامه‌ریزی برای نسل‌کشی را آغاز کرده بودند.

مقصود نیروهای صرب بوسنیایی این بود که سربرنیتسا را تصرف کنند؛ منطقه‌ای که در سال ۱۹۹۳ به عنوان منطقه امن سازمان ملل اعلام شده بود. حدود ۴۰۰ نفر از صلح‌جویان هلندی که چندان مسلح نیز نبودند، در آنجا مستقر شده و وظیفه داشتند از پناهجویانی که به این شهر وارد می‌شوند، حفاظت کنند.

هنگامی که مهاجمان در ۱۱ ژوئیه سربرنیتسا را تصرف کرده و صلح‌جویان را گروگان گرفتند، حدود ۲۵ هزار بوسنیایی به پایگاه سازمان ملل در پوتوچاری در حومه شهر فرار کردند. آن‌ها با وجود گرمای شدید و شرایط بهداشتی فاجعه‌بار، به دنبال پناهندگی بودند.

یک روز بعد، مهاجمان شروع به حمله و تجاوز به آن‌ها کردند. در روزهای ۱۲ و ۱۳ ژوئیه، پناهندگان دختر، زن و پیر به اتوبوس‌ها منتقل و به مناطق تحت کنترل بوسنی برده شدند.

بعد از کشتن بیش از ۸۰۰۰ نفر طی روزهای ۱۳ تا ۱۷ ژوئیه، مهاجمان اجساد را داخل گورهای دسته‌جمعی انداختند. متخصصان پزشکی قانونی از خارج کشور از آن زمان تاکنون به شناسایی هویت ۷۰۰۰ بوسنیایی به قتل رسیده، کمک کرده‌اند. این افراد در گورستان پوتوچاری به طرز شایسته‌ای تدفین شدند.

انتهای پیام


10613541
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور ترکیه بار دیگر از رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش رژیم صهیونیستی دو تیپ خود را از مرز‌های شمالی سرزمین‌های اشغالی به نوار غزه فراخواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور یهودیان رژیم صهیونیستی از دولت آمریکا به دلیل آسیب به اسرائیل انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شرایط بهداشتی نامناسب غزه اکنون منجر به شیوع گسترده بیماری‌هایی همچون هپاتیت و مننژیت در این باریکه شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دادگاه عالی تجدیدنظر فرانسه، «فرانسوا فیون» نخست‌وزیر سابق این کشور را به طور قطعی مجرم شناخت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار با پوتین گفت: روسیه از نظر امنیت منطقه‌ای در قفقاز و جغرافیای وسیع‌تر، کشور اصلی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک نشریه آمریکایی پیشرفت‌های ایران در زمینه ساخت تسلیحات بومی را ناشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران دانسته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش کره جنوبی به تازگی در حال بررسی ممنوعیت گوشی‌های آیفون در ساختمان‌های نظامی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دومینوی استعفای فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در حالی ادامه دارد که وزیر دارایی این رژیم، فرماندهان نظامی را مسئول شکست در عملیات طوفان الاقصی می‌داند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیر برنامه جهانی غذا می‌گوید غزه تا ۶ هفته دیگر هر سه مرحله ناامنی غذایی، سوء تغذیه و مرگ و میر به خاطر گرسنگی را پشت سر خواهد گذاشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است