علمی فناوری 09:30 - 06 بهمن 1398
پس از بررسی‌های چندین ساله و مشترک تیم تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با گروه حشره‌شناسی دانشگاه بولونیا (ایتالیا)، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه و تجاری زنبورهای پارازیتویید برای کاهش جمعیت آفات امکان‌پذیر شد.

تولید تجاری دشمنان طبیعی آفات کشاورزی توسط محققان دانشگاهی

به گزارش ایسنا، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه زنبورهای پارازیتویید از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا مهندس مهران رضایی، دانشجوی دکترای گروه حشره‌شناسی کشاورزی، روش پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت را در قالب رساله دکتری با راهنمایی دکترعلی اصغر طالبی و دکتر یعقوب فتحی پور و با به‌کارگیری کمترین نیروی انسانی و امکانات به ثبت رسانید.

وی در این خصوص گفت: استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی اثرات جبران‌ناپذیری روی محیط زیست و موجودات زنده برجای می‌گذارد. لذا بهترین گزینه برای جایگزینی ترکیبات شیمیایی، استفاده از روش بیولوژیک است. در این روش برای تولید محصول سالم و ارگانیک از موجودات زنده برای کاهش جمعیت آفات استفاده می‌شود. زنبورهای پارازیتوئید شته‌ها در محیط گلخانه یا فضای آزاد با پیدا کردن شته‌ها در بدن آنها تخم‌ریزی کرده و آنها را از بین می‌برند و هیچ‌گونه اثر سویی برای انسان ندارند.

انتظار می‌رود که با تجاری‌سازی این روش گامی موثر در عرصه تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی برداشته شود و از استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی و پیامدهای باقیمانده آنها در محصولات کشاورزی کاسته شود.

بر اساس اعلام وزارت علوم، فرآیند پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت توسط مرکز مالکیت معنوی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، اعتبارسنجی شد و مورد تایید قرار گرفت.

انتهای پیام


10362234
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است