علمی فناوری 15:03 - 21 آبان 1397

بیمارستان های کشور در برابر زلزله های مهیب مقاوم نیستند

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر شکرچی زاده امروز در نشست تخصصی و میزگرد اولین سالگرد زلزله سرپل ذهاب عنوان کرد: اتفاقاتی که بعد از این زلزله در ساخت و سازها، بیمارستان ها و مکان های عمومی افتاد، نشان داد که وضعیت مناسب تری نسبت به زلزله های مشابه سالهای قبل از این داشته ایم.

وی با بیان اینکه البته این وضعیت با نقطه مطلوب فاصله زیادی داشت، گفت: بعد از زلزله آقای آخوندی حکمی در رابطه با بررسی ساختمان، تمرکز به مسکن مهر و بیمارستان ها برای مرکز تحقیقات صادر کرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی کشور با بیان اینکه پژوهشگاه مهندسی زلزله هم به این بررسی ورود پیدا کرد، گفت: ارزیابی کلی از ساختمان ها و بیمارستان ها به این صورت بود که پیشرفتی نسبت به دوره های قبل داشتیم. یکی از موضوعاتی که برای ما مهم بود ولی به آن نپرداختیم اجزای غیرسازه ای بود که طی نشست هایی در راستای همین زلزله به این اجزا دقت کردیم و درصدد آمدیم که آن را اجرایی کنیم.

شکرچی زاده با بیان اینکه اجزای غیرسازه ای برای ساختمان های محدودی مورد توجه قرار می گرفت گفت: این موضوع بیشتر باید برای ساختمان های عمومی و بیمارستان ها مدنظر قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اهمیت مقاومت بتن مصرف شده در ساختمان های عمومی مانند بیمارستان ها گفت: هیچ کدام از بیمارستان های سرپل ذهاب چنین مقاومتی نداشتند تا بتوانند در آن زمان خدمات رسانی کنند.

رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی کشور با بیان اینکه یکی از درس هایی که این زلزله به ما داد توجه به مقوله وضعیت بیمارستان ها در سطح کشور بود، اظهارداشت: این باور اشتباه در وزارت بهداشت مبنی بر اینکه نمی توانیم بیمارستان ها را مقاوم سازی کنیم، باید از بین ببریم. باید بتوانیم با اقداماتی مقاومت بیمارستان ها را زیاد کنیم مخصوصاً بیمارستان های مجاور سرپل ذهاب.

به گفته وی، در اغلب موارد بیمارستان ها در برابر زلزله های مهیب بالای ۷ ریشتر مقاوم نیستند. از این رو ضروری است مقاوم سازی بیمارستان ها در کشور را جدی بگیریم و این دغدغه و مطالبه را ایجاد کنیم. زیرا ایران کشوری زلزله خیز است.

شکرچی زاده با بیان اینکه یکی از موضوعات دیگر نبود ساختار مناسب مدیریت بحران در کشور بود، گفت: در وزارت راه و شهرسازی جای این موضوع خالی بود که اکنون طی جلساتی این ساختار را از هر لحاظی به وجود آورده ایم.


9971598
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است