علمی فناوری 12:14 - 06 بهمن 1398
پژوهشگران "دانشگاه اوترخت"(Utrecht University) هلند موفق به توسعه ارگانوئیدهای یک مار خاص شده‌اند که قابلیت تولید زهر مار را دارد.

تولید "زهر مار" آزمایشگاهی ممکن شد

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، هر ساله میلیون‌ها گزارش از گزش مار در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری شنیده می‌شود. با این وجود روش‌های تولید "ضد زهر"(antivenom) از قرن ۱۹ تغییر نکرده‌اند. اخیرا دانشمندان با موفقیت ارگانوئیدها(اندام واره‌هایی) را از سلول‌های بنیادی مار تولید کرده‌اند که قادر به تولید زهر هستند. مطالعه آنها یک روز می‌تواند به یک روش مؤثر در ایجاد پادزهرهای آزمایشگاهی و ایجاد درمان‌های جدید مبتنی بر زهر منجر شود. ارگانوئیدها بافت‌های کشت شده سه‌بعدی کوچکی هستند که از سلول‌های بنیادی ایجاد می‌شوند.

در سال‌های اخیر دانشمندان توانسته‌اند ارگانوئیدهای بخش‌های مختلف بدن را توسعه دهند و در حال حاضر نیز دانشمندان برای اولین بار ارگانوئیدهایی را از بافت خزندگان ایجاد کرده‌اند.

دانشمندان طی این مطالعه کار خود را با تخم‌های بارور شده مار کبرا مرجانی شروع کردند. مارها قبل از مرحله برتخم‌نشینی از تخم بیرون رانده شده بودند و قطعات کوچکی از بافت اندام‌های مختلف آنها نیز استخراج شده بود. در مرحله بعد این بافت‌ها در کنار فاکتورهای رشد و ژل‌ها قرار گرفتند. دانشمندان همچنین ارگانوئیدها را از کبد مار، لوزالمعده و روده ایجاد کردند.

"هنز کلورز"(Hans Clevers) از "دانشگاه اوترخت" هلند و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: جداسازی سلول‌های بنیادی از این مارها دشوار بود. سلول‌ها به زودی شروع به تقسیم و تشکیل ساختارها کردند. ارگانوئیدهای غده سمی آنقدر سریع رشد کردند که تنها در عرض یک هفته، توانستند آنها سلول‌ها از هم جدا کرده و مجدداً بازسازی کنند و در طی دو ماه صدها ورقه از این ساختارها تولید کنند. اگر بتوان را تجاری کرد، این روش نسبت به راه تولید زهر که در حال حاضر با پرورش مارها در مزارع و شیر دادن به غدد آنها انجام می‌شود، بسیار کارآمدتر خواهد بود.

دانشمندان همچنین حداقل چهار نوع سلول جدا از ارگانوئیدهای غده سمی را شناسایی کردند. آنها تأیید کردند که پپتیدهای زهر تولید شده از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به اجزای زهر مارهای زنده شباهت دارند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Cell" منتشر شد.

انتهای پیام


10362746
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش گفت: ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: امسال شاهد کاهش ۱۰ درصدی مصدومان ترافیکی در ابتدای سال هستیم. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در تعطیلات نوروز ۱۸۰ هزار عمل جراحی در بیمارستان‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جامعه اورولوژی ایران از عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع در ایران خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: در فرایند مجوز دهی کودکستان‌ها، ما به موسسان آموزش‌های لازم را داده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره شناسان زمان شروع مهاجرت مشتری در منظومه شمسی را محاسبه کرده اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید مشخص کرده است که مدل‌های آب و هوایی می‌توانند حرکت و جابجایی ماهواره‌ها را به درستی پیش‌بینی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: در مسیر تحقق شفافیت و بهبود برنامه ریزی حاکمیتی و نظارتی در طول کمتر از یک سال ۶ داشبود و سامانه تخصصی به بهره برداری رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت میانبرها را با همکاری وزارت بهداشت ایجاد می‌کند و برای این منظور مسیرها و همچنین اطلاعات لازم را ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت میانبرها را با همکاری وزارت بهداشت ایجاد می‌کند و برای این منظور مسیرها و همچنین اطلاعات لازم را ارائه کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است