گوناگون 11:19 - 06 مهر 1401

عقب ماندگی ۵۰ ساله در برنامه های سالمندی

به گزارش خبرنگار مهر، احمد دلبری، روز چهارشنبه ششم مهر ۱۴۰۱، در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی سالمندی در سالن کنفرانس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، با اشاره به روز جهانی سالمندان، گفت: کشور ما بیش از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار سالمند دارد، اما شاهد یک عقب ماندگی ۵۰ ساله در برنامه‌های سالمندی هستیم.

وی با عنوان این مطلب که از ۱۸ سال قبل نوشتن سند ملی سالمندی شروع شد، افزود: دو سال قبل برای دومین بار این سند رونمایی شد، اما هنوز برنامه اقدام برای سند و تقسیم کار ملی نوشته نشده است.

دلبری ادامه داد: در سال‌های گذشته افزایش امید به زندگی را در کشور داشته ایم، اما مسئله‌ای که هست ما نباید به این موضوع دلخوش کنیم. زیرا، کیفیت زندگی اصلاً خوب نیست.

وی افزود: در بحث کیفیت زندگی و به زیستن مردم، خوب عمل نکرده ایم. به طوری که ۲۵ درصد جامعه دچار درجاتی از اختلالات روان هستند.

دلبری با بیان اینکه سالمندان ما سه بیماری مزمن دارند، گفت: عدم توجه به نیازهای سالمندان، می‌تواند منجر به بروز بحران سالمندی در کشور شود.

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، ادامه داد: ۱۴۵۰۰ تخت آسایشگاهی شبانه روزی برای سالمندان داریم که به هیچ عنوان با ۹.۳ میلیون جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال در کشور همخوانی ندارد.

وی افزود: ۳۰ درصد این تخت‌های آسایشگاهی شبانه روزی به سالمندان مجهول الهویه و سر راهی اختصاص یافته است. بنابراین، با استانداردهای جهانی در این زمینه بسیار فاصله داریم.

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: ما نگران پیامدهای زنانه شدن جمعیت سالمند کشور هستیم.

وی افزود: ما نگران تنهایی زنان سالمند هستیم.

دلبری در خصوص نیروی انسانی مراقبت از سالمندان، اظهار داشت: ما چالش‌های متعددی در این حوزه داریم که نیروی متخصص، یکی از همین چالش‌ها است.

وی افزود: تعداد افراد بالای ۶۰ سال و زیر ۵ سال در دنیا تقریباً در حال یکسان شدن است، اما چه تعداد متخصص سالمندان داریم.

دلبری ادامه داد: ما فقط ۲۳ نفر متخصص طب سالمندی داریم و این رشته به دلایل تعارض منافع، متوقف شد. ما در مرکز استان فقط یک کارشناس سالمندی داریم. اداره سالمندان در وزارت بهداشت فقط ۳ کارشناس دارد.

وی افزود: در ۴۰ سال گذشته جمعیت سالمند کشور ۲ برابر شده است و در سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت ایران، سالمند خواهند شد.

دلبری گفت: از سال ۸۳، قرار بود ۳۲ جلسه سالمندی به ریاست رئیس جمهور یا معاون رئیس جمهور برگزار شود که تا کنون حتی یک جلسه هم تشکیل نشده است.

در ادامه این نشست خبری، یداله ابوالفتحی ممتاز عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با اشاره به موضوع خانه‌های سالمندی، گفت: ما نیاز به تأسیس مراکز روزانه و شبانه روزی سالمندی داریم.

وی افزود: باید از نگرش منفی جامعه نسبت به خانه‌های سالمندی دور شد و لازم است این قبیل مراکز را توسعه و گسترش دهیم.

ممتاز ادامه داد: عدم پوشش بیمه مراقبتی، یکی از چالش‌های ما برای داشتن خانه‌های سالمندی است.

وی افزود: تعداد مراکز نگهداری برای سالمندان ناتوان در کشور بسیار اندک است. بسیاری از کشورها به بیمه مراقبتی سالمندان ورود کرده اند و ما باید از نگرش منفی نسبت به خانه‌های سالمندی دور شویم.

ممتاز گفت: احترام گذاشتن به سالمندان، یعنی اینکه بتوانیم نیازهای آنها را تأمین کنیم.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی سالمندان که تاب آوری نامگذاری شده است، افزود: تغییرات اجتماعی و جسمی دوران سالمندی، یکی از اهداف شعار تاب آوری سالمندان است.

ممتاز با عنوان این مطلب که میزان تاب آوری زنان سالمند نسبت به مردان کمتر است، گفت: خانم‌ها از لحاظ وضعیت اقتصادی و اجتماعی، در سطح پایین‌تری هستند و نمی‌توانند مثل مردان در مقابل مشکلات، تاب آوری داشته باشند.

وی افزود: اصولاً جمعیت زنان سالمند نسبت به مردان سالمند، بیشتر است و در سن افزایش امید به زندگی نیز مشاهده می‌کنیم که سن امید به زندگی برای زنان ایرانی، ۷۶ سال و برای مردان، ۷۴ سال است.


11698037
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است