علمی فناوری 12:02 - 21 تیر 1399

سطل زباله نانویی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، سطل زباله به دلیل ماهیت کارکردی خود، از جمله فضاهای آلوده در اماکن عمومی و فضای داخل منزل است، به طوری که می‌توان سطل‌های زباله را از جمله کانون‌های تشکیل عوامل بیماری زا دانست. جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در داخل سطل زباله یکی از نکات مهمی است که در طراحی و ساخت این محصولات به آن توجه می‌شود. استفاده از خواص آنتی‌باکتریال نانومواد کمک زیادی به تولیدکنندگان این محصول می‌کند.

در این راستا، شرکتی توانست سطل‌های زباله نانو با خواص آنتی‌باکتریال را تولید و به بازار عرضه ‌کند. این سطل‌های زباله آنتی‌باکتریال قابل استفاده در قسمت‌های مختلف خانه از جمله اتاق کودک، حمام، آشپزخانه و محیط‌های اداری بوده و قابل نصب روی درب کابینت و کشوی میز هستند.

این محصول که مطابق با استاندارد ملی شماره INSO ۲۱۱۴۵ و با مواد اولیه FOOD GRADE و BPA FREE تولید شده دارای خواص ضدمیکروبی بسیار قوی است. کم جا بودن، کیفیت بالا، طراحی نوآورانه و قیمت پایین نسبت به نمونه‌های داخلی و خارجی از جمله مزایای این محصول است.

در تولید این سطل‌های زباله از نانوذرات اکسید روی (ZnO) استفاده شده است. خاصیت آنتی باکتریال که با استفاده از نانوذرات اکسیدروی در ساخت سطل آنتی باکتریال ایجاد شده، مانع از تجمع و رشد باکتری و قارچ می‌شود. اثر ضد باکتریایی اکسید روی به صورت چشمگیری در بعد نانومتری افزایش می‌یابد، به ‌طوری‌که قادر به از بین بردن انواع مختلفی از باکتری‌ها است.

فعالیت ضد باکتریایی شاخصی از میزان توانایی محصول در از بین بردن باکتری‌های در تماس با آن است؛ که از مقایسه لگاریتمی تعداد باکتری‌های موجود بر روی نمونه شاهد و نمونه محصول بعد از ۲۴ ساعت تماس با باکتری بدست می‌آید.

طبق استاندارد، هنگامی که فعالیت ضدباکتریایی محصول بین ۲ تا ۳ باشد، اثرگذاری معنی‌دار است؛ اگر فعالیت ضدباکتریایی بیش از ۳ باشد اثرگذاری قوی دارد. میزان فعالیت ضد باکتریایی این محصول مطابق با استاندارد به شماره INSO ۱۰۹۰۰ مورد ارزیابی قرار گرفته است.


10612710
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است