اقتصادی 14:38 - 27 دی 1396
مجری طرح توسعه زراعت چوب اعلام کرد:
مجری طرح توسعه زراعت چوب گفت: اولویت برنامه‌ریزی در توسعه زراعت چوب در برنامه ششم توسعه، به کارگیری ظرفیت‌های مالی و تخصصی بخش خصوصی به ویژه در صنایع چوب است.

تشریح اولویت‌ها در توسعه زراعت چوب/استفاده از ظرفیت بخش‌خصوصی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از  سازمان جنگلها،  طالب امین پور گفت: با توجه به برنامه استراحت جنگل و ممنوعیت بهره برداری چوب از جنگل های شمال کشور، توجه به توسعه زراعت چوب از اولویت های ویژه ای برخوردار شده و گستردگی و ابعاد تعهدآور برنامه توسعه زراعت چوب، با توجه به مبانی، تکالیف قانونی و توقعات بیرونی، لزوم تقویت ساختار و امکانات برای برنامه ریزی و پیگیری امور تا حصول نتیجه را طلب می کند.

وی آخرین آمار مصرف چوب خام در صنایع سلولزی کشور را سالانه ۶ میلیون و ۶۹۰ هزار متر مکعب اعلام و تصریح کرد: از این مقدار حدود یک  میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب سهم واردات بوده که این رقم معادل ۱۸درصد کل مصرف صنایع چوب است؛ ضمن اینکه رقمی معادل  ۴ میلیون و ۷۰۰هزار مترمکعب چوب مصرفی از محل زراعت چوب، ضایعات چوبی و باغی تامین می شود و میزان چوب های جنگلی مصرف شده معادل ۷۷۸هزار مترمکعب است.

طالب امین پور یادآور شد: با توجه به احداث واحد های جدید صنعتی و درحال احداث صنایع به تعداد ۲۶ واحد با نیاز مصرفی سالانه ۶ میلیون و پانصد هزار مترمکعب چوب، لذا تا پایان برنامه ششم توسعه نیاز مصرفی سالانه چوب صنایع سلولزی به میزان ۱۳ میلیون و یکصد و نود هزار متر مکعب خواهد رسید که بایستی برای از بین بردن خلای نیاز مصرفی چوب در کوتاه مدت، سهم واردات چوب و سهم زراعت چوب در میان مدت و بلند مدت توسعه یابد.

مجری طرح توسعه زراعت چوب سازمان جنگل ها، افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح، تنظیم منطقی واردات و صادرات چوب، منطقی نمودن قیمت این محصول و افزایش پتانسیل و شرایط درآمدزایی و ارزآوری محصول را از جمله راهکارهای ارتقای ضریب موفقیت توسعه زراعت چوب برشمرد و عوامل و فرصت های تاثیرگذار در توسعه زراعت چوب را، وجود مبانی و تکالیف مندرج در قوانین و مصوبات، گسترش گروههای ذینفع در ارتباط با توسعه زراعت چوب، آمادگی صنایع برای همکاری در توسعه و تولید نهال و ارائه بسته حمایتی و وجود ظرفیت های علمی و فنی در بخش های تحقیقاتی و طرح پوشش بیمه ای زراعت چوب نام برد.  

امین پور، سطح موجود زراعت چوب در کشور را درحال حاضر ۲۲۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: عمده منابع تولید چوب با توجه به ظرفیت های آب و خاک مربوط به استان های شمالی کشور، منطقه زاگرس مرکزی، شمالی و ارسباران است.

وی اهداف کمی توسعه زراعت چوب در برنامه ششم توسعه را ۷۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: بر اساس برآورد تخمینی نتیجه اجرایی عملیات برنامه ششم در تولید چوب تا حدود ۵ میلون متر مکعب خواهد بود.

به گفته مجری طرح زراعت چوب، با توجه به ظرفیت های اعتباری در سال ۹۶ مقرر شد حدود ۷هزار هکتار عملیات اجرایی طرح توسعه زراعت چوب انجام شود که بخشی از عملیات در قالب کمک های فنی، اعتباری و بخشی دیگر از طریق تامین نهال برای زارعان و کشتکاران و بخشی دیگر از محل منابع بودجه های عمرانی طرح های آبخوانداری و آبخیزداری با کشت گونه های صنعتی سریع الرشد محقق می گردد.

امین پور همچنین اظهار داشت: در ابعاد ظرفیت برنامه توسعه زراعت چوب اقداماتی از قبیل  برنامه ریزی برای استفاده از آب های غیر متعارف، برنامه ریزی برای ایجاد کارگاه های آموزشی و ترویجی زراعت چوب، پیگیری و تهیه بانک اطلاعات توسعه زراعت چوب، برنامه ریزی برای تولید نهال های سریع الرشد چوب‌ده، تقویت و راه اندازی تعاونی ها و تشکل های زراعت چوب، بکارگیری پتانسیل برنامه ریزی مدیریت جامع حوزه آبخیز، پرداخت حق بیمه در طرح های زراعت چوب و معرفی کلون های پرمحصول و سازگار صنوبر از جمله برنامه هایی است که  در قالب دستورالعمل اجرایی به استان ها ابلاغ شده است.


9642725
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه اکسپو گفت: برآورد ما افزایش دوبرابری میزان قرارداد‌های تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ نسبت به دوره‌ قبل است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مجری طرح خودکفایی برنج گفت: با احتساب جمعیت کشور و اتباع و همچنین ذخایر استراتژیک، سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که با رفع موانع صادرکنندگان، صادرات زعفران تا پایان سال به ۴۰۰ تن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: در ۵ سال گذشته ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز شروع فعالیت دامداری و پرورش طیور داشته ایم که به دلیل نداشتن فاصله طولی و جرائم تایید نشده و امکان شروع برای فعالیت این بخش‌ها فراهم نشده است.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران گفت: متقاضیان طرح جوانی جمعیت باید به این نکته توجه کنند که به هیچ عنوان امتیاز‌های  اراضی طرح جوانی جمعیت و یا نهضت ملی مسکن قابل خرید وفروش نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز مبادله طلا و ارز گفت: مجموع ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار تامین ارز برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله طلا و ارز از ابتدای فروردین ماه داشته ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با مجوزی که از سوی استاندارد روسیه ارسال شده صادرات به این کشور و منطقه اوراسیا اتفاق خواهد افتاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: با راه اندازی سامانه خودنویس تمامی معاملات مسکن از جمله اجاره، خریدو فروش مسکن به صورت کامل شفاف و دست تمامی دلالان و سوداگران کوتاه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: بنابر جوجه ریزی‌های صورت گرفته، ماهانه ۳۰ تا ۴۰ هزار تن مرغ مازاد از سطح بازار باید جمع آوری شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است