فرهنگی‌هنری 16:03 - 27 مرداد 1398
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران بر ضرورت تقویت رویدادهای ترویج کتابخوانی تاکید کرد.

تاکید بر تقویت رویدادهای کتابخوانی

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، اعضای شورای سیاست‌گذاری و مسئولان فرهنگی شهر یزد برگزار شد.

محسن جوادی در این نشست ضمن تبریک عید غدیر و با تشکر از مسئولان برگزاری پایتخت کتاب در شهر یزد گفت: رویکرد ما تقویت رویدادهای کتابخوانی است زیرا چنین فعالیت‌هایی موجب حضور نهادهای مردمی و غیردولتی و مشارکت آن‌ها در امر کتابخوانی و منجر به تقویت چرخه نشر و ایجاد چرخه نویسنده، ناشر و کتابفروشی خواهد شد.

او با اشاره به برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران گفت: رصد و مشاهده فعالیت‌های برگزارشده در شهر انتخاب‌شده به عنوان پایتخت کتاب ایران موجب می‌شود تا آسیب‌های احتمالی در برنامه‌های کتابخوانی مشخص شوند و نسبت به برطرف کردن این کاستی‌ها اقدام کنیم. مسئولان برگزاری باید توجه داشته باشند که در این برنامه‌ها باید تلاش شود تا این رویدادها صرفا به یک اتفاق تاریخی تبدیل نشوند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به حضور شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۱۹ ادامه داد: باید در سطح جهانی نیز به معرفی برنامه‌ها و فعالیت‌های خود بپردازیم اما نباید فقط به دیده شدن اکتفا کنیم بلکه باید فوایدی نیز از این حضورهای جهانی ببریم. یزد ظرفیت‌های بسیار خوبی برای معرفی در صحنه‌های جهانی دارد. همچنین یکی از اصول یونسکو پیام صلح است که ما می‌توانیم بر روی این اصل و پیام صلح و دوستی ایران فعالیت کنیم.

جوادی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته با برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی خصوصا پایتخت کتاب ایران ظرفیت‌های خوبی در حوزه ترویج کتابخوانی شکل گرفته است.

در ادامه این مراسم ابراهیم حیدری، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری این جلسه گفت: در جلسات قبلی از سوی اعضای شورای سیاست‌‍گذاری پیشنهاد شد تا گزارش‌های دوره‌ای از فعالیت‌های کتابخوانی در پایتخت کتاب ایران داشته باشیم تا برنامه‌ها رصد و نقاط ضعف و قوت آن‌ها شناسایی شوند.

او با اشاره به انجام تحقیق درباره تاثیر پایتخت کتاب ایران بر روی شهرها در چند دوره گذشته گفت: با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی مطالعاتی بر روی شهرهای پایتخت کتاب ایران در حال انجام است تا مشخص شود این عنوان چه تاثیری در میزان ارتقای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرها داشته است.

حیدری با اشاره به برگزاری پنج دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: در پنج دوره قبلی، پنج‌هزار روستا مشارکت کرده‌اند و امیدوارم که با مشارکت دستگاه‌های دیگر بتوانیم این میزان را افزایش دهیم.

او ادامه داد: همچنین برگزاری این جشنواره موجب شده است تا چندین کتابخانه در روستاها دایر شود و حتی در برخی روستاها اشتغال‌زایی به وجود بیایید که نشانگر تاثیر برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی است.

همچنین در این جلسه مجید جوادیان‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان یزد به ارائه گزارش از فعالیت‌های انجام‌شده در شهر یزد پرداخت و گفت: از زمان انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران برنامه‌های بسیاری برگزار شده است. هدف ما کاندیدا شدن شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب جهان در سال ۲۰۲۲ است، از این رو هم‌افزایی خوبی میان نهادهای شهری و غیردولتی در برپایی جلسات شکل گرفته است.

او ادامه داد: افتتاح شعبه استانی خبرگزاری کتاب ایران در شهر یزد، تجهیز کتابخانه‌ها، باغ کتاب دانشگاهی یزد، ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی در بخش گذر فرهنگ یزد، ایجاد پارک کتاب، اجرای سین کتاب، اجرای طرح کتابفروشی فعال، احیای کتابخانه زردشتیان یزد، فعالیت‌های ترویجی کتاب و پویش‌های کتابخوانی از جمله اقداماتی است که در این شهر انجام شده است.

جمال‌الدین عزیزی، شهردار یزد نیز در این جلسه با برشمردن فعالیت‌های انجام‌شده برای تقویت کتاب و کتابخوانی در شهر یزد گفت: ایجاد میدان کتاب، حمایت از نویسندگان بومی و آثار فولکلوریک یزد، تولید کتاب‌های صوتی، جمع‌آوری هفت‌هزار جلد کتاب برای مناطق محروم، ایجاد بوستان تبادل کتاب و طراحی و ساخت المان‌های کتاب برای نصب در مراکز عمومی از جمله اقدامات شهرداری یزد بوده است.

در ادامه جلسه اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره برنامه‌های برگزارشده در شهر یزد پرداختند و نقاط ضعف و قوت آن را یادآور شدند.

اعضای شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران عبارتند از: علیرضا بهشتی، محمود آموزگار، علیرضا مختارپور، علی‌اصغر سیدآبادی، حجت‌الاسلام ارزانی، دکتر عبدالهی، هانیه گرایلی و ابراهیم حیدری.

انتهای پیام


10211720
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برای همدردی با مردم و کودکان مظلوم غزه در ایام ماه مهمانی خدا، روز جمعه از جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) با عنوان «مثلا جنگ نیست» رونمایی شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اماکن متبرکه، هیأت‌ها و مساجد کشور همزمان با شب‌های قدر مجالس احیا و مناجات برپا می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ساعت بازدید از موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی به مناسبت شب‌های قدر کوتاه‌تر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان، نمایشگاه قرآن تا ساعت ۲۲ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مهدی نقویان رئیس سیمافیلم درباره ساخت چند سریال مهم در سال ۱۴۰۳، سرانجام سریال الف ویژه مسعود جعفری‌جوزانی در تلویزیون، تغییر در نظام پخش و رونق ساخت سریال‌های طنز توضیحاتی داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تلویزیون امروز فیلم‌های متفاوتی مانند «نیاز»، «دیپورت» و «شلیکی از میان دیوار» را راهی آنتن شبکه‌های سیما می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ گفت: در برنامه‌ریزی‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، توجه به ایرانی‌گری ضروری است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه برنامه «و خدایی که در این نزدیکی است» رادیو جوان برای شب‌های قدر به مدت پنج شب از حرم مطهر رضوی با حضور کارشناسان مذهبی و مداحان پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در روایتی به بندگانی اشاره می‌کنند که از رحمت الهی دور می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از سوالات و شبهاتی که ممکن است برای خیلی از افراد به وجود آید این است که آیا واقعاً اسلام دین آسانی است؟ که در این مطلب قصد داریم به آن اشاره کنیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است