علمی فناوری 10:41 - 21 تیر 1399
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند:« یافته‌های علمی حاکی از اثربخش بودن پوشیدن صحیح ماسک در برابر همه‌گیری ویروس کرونا است اما اطلاعات موثق و شواهدی در زمینه کمی‌سازی میزان انتقال ویروس کرونا در صورت استفاده یا عدم استفاده از ماسک وجود ندارد و تاکنون هیچ کدام از سازمان‌های معتبر بهداشتی از چنین ادعاهایی حمایت نکرده‌اند.»

ماسک‌ها تا چه حد می‌توانند از ابتلا به کرونا جلوگیری کنند؟

به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ داده‌اند که در صورت استفاده از ماسک، میزان انتقال ویروس کرونا چه قدر خواهد بود؟

آن‌ها می‌گویند: نتایج یک مطالعه در هنگ‌کنگ نشان داد که میزان انتقال ویروس کرونای جدی از طریق قطرات تنفسی و یا ذرات هوابرد در هنگام استفاده از ماسک‌های پزشکی ۷۵ درصد کاهش می‌یابد. نتایج مطالعه دیگر نشان می‌دهد که در صورت استفاده صحیح از ماسک‌های پزشکی تا ۱۰۰ درصد امکان انتشار ویروس از ناحیه تنفسی افراد کم می‌شود و اگر در مکان‌های عمومی ۸۰ درصد افراد از ماسک استفاده کنند، امکان انتقال ویروس وجود نخواهد داشت.

به هر حال اطلاعات موجود در این زمینه هنوز کامل نیست و اعداد و ارقام ارائه شده در خصوص تاثیر ماسک بر میزان انتقال، قابل استناد نیست.

در بعضی مطالب غیرمستند منتشر شده در فضای مجازی تلاش شده است اثرات استفاده از ماسک، کمی‌سازی شود. مثلا گفته شده است اگر فرد سالمی ماسک بپوشد و با فرد ناقلی که ماسک نپوشیده در تماس باشد احتمال انتقال ۷۰ درصد است. یا اگر فرد سالم، ماسک نپوشد و با یک فرد ناقل که ماسک پوشیده در تماس باشد، امکان انتقال پنج درصد خواهد بود و در صورتی که هر دو ماسک بپوشند امکان انتقال ویروس ۱.۵ درصد است. 

طبق شواهد موجود، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های امریکا، کمی‌سازی اثرات پوشیدن ماسک را تایید نکرده و آن را "نسبتا اشتباه" نامیده و تاکیذ دارد در حال حاضر چنین اطلاعاتی در دسترس نیست.

برخی از مطالعات همچون موارد بالا در مورد اثربخشی استفاده از ماسک انجام شده است اما هیچ کدام شواهد کافی برای اثبات چنین ادعاهایی را ارائه نمی‌دهند. تاکنون هیچ یک از مقامات بهداشتی نیز از این ادعاها حمایت نکرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است که پوشیدن ماسک به تنهایی کافی نیست و باید پوشیدن ماسک به همراه شست‌وشوی مکرر و مناسب دست انجام شود. بسیاری از متخصصان حتی در مورد استفاده نامناسب از ماسک مانند دست زدن به آن و عدم شستن دست‌ها قبل و بعد از استفاده از ماسک، ابراز نگرانی کرده‌اند.

یافته‌های علمی حاکی از اثربخش بودن پوشیدن صحیح ماسک در برابر همه‌گیری ویروس کرونا است و سازمان‌های معتبر بهداشتی همچون سازمان جهانی بهداشت و مرکز پیشگیری و کنترل از بیماری‌ها نیز بر این موضوع تاکید دارند و می‌گویند پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای خانگی نیز در صورتی که بر اساس راهنماهای معتبر تهیه و به روش صحیح شست‌وشو و استفاده شود دارای اثربخشی مطلوب است  اما اطلاعات موثق و شواهدی در زمینه کمی‌سازی میزان انتقال ویروس کرونا در صورت استفاده یا عدم استفاده از ماسک وجود ندارد و تاکنون هیچ کدام از سازمان‌های معتبر بهداشتی از چنین ادعاهایی حمایت نکرده‌اند.

انتهای پیام


10612453
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است