علمی فناوری 12:11 - 25 فروردین 1400
ردپای یک دایناسور ۱۷۵ میلیون ساله که به عنوان یک "غول عصر ژوراسیک" توصیف می‌شود، توسط یک زن که در حال جمع‌آوری صدف خوراکی بود در ساحل یورکشایر(Yorkshire) کشف شد.

کشف ردپای یک دایناسور غول‌پیکر!

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ماری وودز(Marie Woods) که یک باستان‌شناس است از دیدن این ردپای سه فوتی(۱ متری) شوکه شد. این بزرگ‌ترین فسیلی است که در ساحل یورکشایر یافت شده است.

اکنون او امیدوار است بتواند این ردپا را که در معرض خطر بالا آمدن آب دریاست پیش از آن که برای همیشه از بین برود، حفظ کند.

متخصصان معتقدند این ردپا متعلق به یک دایناسور گوشت‌خوار ۲۶ تا ۳۰ فوتی(۸ تا ۹ متری) است که ۱۶۴ تا ۱۷۵ میلیون سال قبل زندگی می‌کرده است.

او می‌گوید: این ردپای فسیل شده در شرایط حساسی و در نزدیکی آب دریا قرار دارد که این بدان معناست که ممکن است برای همیشه زیر آب برود.

جان آکسلی(John Oxley)، باستان‌شناس سابق، چندین عکس از این ردپا گرفت تا اگر جمع‌آوری و حفظ آن ممکن نشد بتوانیم یک مدل سه‌بعدی از آن بسازیم.

خانم وودز پس از این کشف با متخصصانی از جمله دکتر دین لومکس(Dean Lomax)، دیرینه‌شناس و نویسنده‌ی کتاب "دایناسورهای جزایر بریتانیا" صحبت کرد.

دکتر لومکس می‌گوید: این ردپا در نوامبر سال گذشته تا حدودی توسط راب تیلور(Rob Taylor) کشف شد اما اگرچه او تصاویری از آن در گروه فیسبوکی‌اش که مخصوص فسیل‌های یورکشایر است منتشر کرد اما از آن‌جا که فسیل کاملا آشکار نشده بود کسی به اهمیت آن پی نبرد و کشف خانم وودز تبدیل به کشفی جدید شد.

دکتر لومکس که تجربه‌ی زیادی در این زمینه دارد می‌گوید: این بزرگ‌ترین ردپا از دایناسور "تروپود"(theropod) است که تاکنون در یورکشایر کشف شده و توسط یک دایناسور گوشت‌خوار ایجاد شده است. شکل انگشتان و سه انگشتی بودن آن و همچنین پنجه‌ها کاملا نشان‌دهنده‌ی یک "تروپود" بزرگ است. او افزود این دایناسور احتمالا پاهای ۲.۴ متری و قدی ۸ تا ۹ متری داشته است.

ما هرگز نمی‌توانیم گونه‌ی آن را تشخیص دهیم اما این ردپا با دایناسور "Megalosaurus" که در انگلستان پیدا شده است مطابقت دارد که در زمانی مشابه با زمان تشکیل این ردپا زندگی می‌کرده است. یعنی در اواسط دوره‌ی ژوراسیک.

ساحل یورکشایر به داشتن آثاری از دایناسورها معروف است که در وهله‌ی اول طی تحقیقات ۲۰ ساله‌ی دکتر مارتین وایت(Martin Whyte) و دکتر مایک رومانو(Mike Romano) صدها و هزاران فسیل در آن کشف شد.

جان هادسون(John Hudson)، متخصص فسیل‌شناسی محلی، که در سال ۲۰۰۶ بزرگ‌ترین نمونه را یافته بود به خانم وودز در اندازه‌گیری‌ها کمک کرد.

انتهای پیام


11025383
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است «شب‌پره‌های بِلا» (Bella moths) از سم برای جذب جفت خود استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است