علمی فناوری 12:36 - 03 آبان 1395
ایسلند در پروژه‌ای جدید برای دسترسی به یک منبع انرژی پایدار متفاوت، قصد دارد حفاری در آتشفشان را آغاز کند تا از جریان گدازه‌های آتشفشانی برای تولید برق استفاده کند.

براساس گزارش نیوساینتیست، این طرح ابتکاری شامل حفر گودالی پنج کیلومتری در جنوب غرب ایسلند تا پایان سال 2016 است، از این رو این گودال به زودی به عنوان داغ‌ترین گودال جهان شناخته خواهد‌شد زیرا دمای آن به 400 تا هزار درجه سانتیگراد خواهد‌رسید. 

این میزان حرارت برای ایجاد جریان قدرتمندی از بخار با توانایی تولید 50 مگاوات برق کافی خواهد بود، یعنی 10 برابر کارامد‌تر از چاه‌های زمین‌گرمایی سنتی. انرژی زمین‌گرمایی، ایجاد حفره‌هایی به منابع حرارتی اعماق زمین برای تامین انرژی حرکتی کافی چرخاندن توربین‌ها، چندین دهه است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایسلند به صورت ویژه در این بخش فعال است، زیرا این کشور به چشمه‌ها و آب‌فشان‌های آب گرم مشهور است و یک چهارم این کشور انرژی خود را از چاه‌های زمین‌گرمایی تامین می‌کند. با این همه محدودیت‌هایی در زمینه کارایی این چاه‌ها وجود دارد و پروژه حفاری عمیق ایسلند با هدف رفع این محدودیت‌ها آغاز خواهد شد.

این پروژه با الهام از اشتباهی شکل گرفته‌ که در سال 2009 رخ داده‌است،‌ زمانی که حفاری برای ایجاد یک چاه سنتی زمین گرمایی به اشتباه وارد مخزن ماگمایی در عمق دوکیلومتری سطح زمین شد. پس از حفر گودال در مخزن گدازه، مهندسان به صورت آزمایشی مقداری آب وارد گودال کردند تا میزان انرژی ایجاد شده توسط گدازه‌ها را مشاهده کنند و در نهایت تعجب شاهد شکل‌گیری قدرتمند‌ترین چاه زمین‌گرمایی در جهان شدند که 30 مگاوات برق تولید می‌کرد.

برهمین اساس مهندسان تصمیم گرفتند از این اشتباه به عنوان یک منبع جدید انرژی استفاده کنند. حفاری برای ایجاد این گودال داغ از 12 آگوست آغاز شده‌است و مهندسان امیدوارند بتوانند به حاشیه میان آتلانتیکی دست پیدا کنند، مرزی میان صفحات تکتونیکی زمین که در آن گدازه‌ها آب دریا را تا هزار درجه سانتیگراد داغ می‌کنند و علاوه بر آن وجود فشار 200 اتمسفری در این منطقه باعث ایجاد انرژی بیشتری خواهد شد.


8244997
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است