اقتصادی 12:00 - 01 مرداد 1396
معاون وزیر نیرو در گفت و گو با فارس:
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به نبود سرمایه و ناتوانی در تامین منابع مالی به عنوان اصلی‌ترین مانع بخش خصوصی در ساخت نیروگاه، گفت: درخواست وثایق سنگین بانکی موجب می‌شود بخش خصوصی از ساخت نیروگاه منصرف شود.

کمبود منابع اصلی‌ترین مانع بخش خصوصی در احداث نیروگاه/ تامین وثایق صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاران دشوار است

هوشنگ فلاحتیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که دلیل احداث نشدن نیروگاه‌هایی که  وزارت نیرو طی چند سال گذشته مجوز ساخت آنها را به بعضی شرکت‌های خصوصی از جمله داده است، چیست، گفت: ساخته نشدن نیروگاه دلایل مختلفی دارد؛ در حال حاضر مجوزهایی برای چندین هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به بخش خصوصی از انواع نیروگاه سیکل ترکیبی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر به بخش خصوصی داده شده است که بنا به دلایلی احداث نشده‌اند.

وی افزود: عمده این مسائل به این جهت است که احداث نیروگاه نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است و اگر این نیروگاه 500 مگاوات باشد حدود 1200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و حتی یک نیروگاه 25 مگاواتی 50 میلیارد تومان سرمایه لازم دارد؛ به همن دلیل عمده افرادی که متقاضی احداث نیروگاه‌ هستند به دنبال فاینانس خارجی هستند و تعدادی از آنها هم وقتی به بانک‌های عامل مراجعه می‌کنند با توجه به آورده‌ای که برای این پروژه‌ها دارند عاملیت اعطای وام را بانک‌ها نمی‌پذیرند.

فلاحتیان ادامه داد: برخی نیز فرایند دریافت وام از صندوق توسعه ملی را طی می‌کنند اما وقتی در بانک عاملی که آن را پذیرفته وثایقی طبق مقررات از سرمایه‌گذاران طلب می‌شود قادر نیستند آن وثیقه‌ها و ضمانت‌نامه‌هایی را که بانک‌ها احتیاج دارند تهیه کنند و در اختیار بانک‌ها قرار دهند.

وی افزود: به هر حال بیشتر سرمایه‌گذاران داخلی که تلاش کردند نیروگاه احداث کنند و موفق نشدند به دلیل این بوده است که احداث نیروگاه هزینه‌های زیادی می‌طلبد و سهم آورده اولیه‌ای که باید بیاورند حدود 20 تا 30 درصد می‌شود و قادر نیستند آن را تامین کنند.

به گفته وی،این سرمایه گذاران قادر نیستند وثایقی را که بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات از سرمایه‌گذاران طلب می‌کنند، تأمین و ارائه کنند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: مپنا کارخانه سازنده نیروگاه است؛ قاعدتاً در تمام دنیا شرکت‌هایی که برند نیروگاه‌سازی هستند وارد سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه نمی‌شوند اما در ایران سرمایه‌گذاری که در اندازه مپنا باشد نداریم و به همین دلیل از مپنا به عنوان شریک استفاده می‌کنند.

فلاحتیان ادامه داد: بخش قابل توجهی از این نیروگاه‌ها در ایران با سرمایه‌گذاری مپنا به روش B.O.T یعنی ساخت، بهره برداری، انتقال و B.O.O یعنی ساخت،بهره برداری ،مالکیت اجرا شده است؛ پس بخش دیگری از سرمایه‌گذاران هم که دنبال شریک می‌گردند تا بخش سرمایه اولیه را تأمین کنند با مپنا شریک می‌شوند و  اگر شریک نتواند قدرالسهم خود را پرداخت کند پروژه متوقف می‌شود لذا در مجموع مپنا شرکت معتبری است و از آن حمایت زیادی شده است. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،فلاحتیان هفته گذشته در نشست خبری در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید در چند سال گذشته وزارت نیرو مجوز احداث چندین هزار مگاوات نیروگاه را به بخش خصوصی و به خصوص مپنا ارائه کرده است اما هیچ اقدامی برای احداث نیروگاه صورت نگرفته است، گفت: وزارت نیرو موافقت اصولی و قراردادهایی را که با برخی شرکت‌ها امضا کرده به دلیل تعلل و عبور از زمان تعیین‌شده، این موافقت‌نامه‌ها و قراردادها را که به میزان 14 هزار مگاوات بود را ابطال کرده است. 

وی اضافه کرد: برخی از این شرکت‌های خصوصی به دلیل اینکه توان مالی نداشته‌اند، با شرکت مپنا جوینت شده و می‌خواستند که نیروگاه احداث کنند، بنابراین باید اذعان شود که این ابطال‌ها یا به خاطر نبود سرمایه و یا به خاطر مشکل وثیقه بانکی و یا نداشتن شرایط لازم برای دریافت وام از صندوق توسعه ملی، احداث نیروگاه‌ها از زمان مشخص شده عبور کرده و ما ناچار به ابطال قراردادها شدیم. 


9285464
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش ۲.۳۷ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مجری طرح گندم گفت: گندم به عنوان یک غله مهم و استراتژیک در کشور بیش از ۴۰ درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز را تامین می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس صنعت طیور گفت: بنابر آمار ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوی بازار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنعت آب با بی‌سابقه دانستن بارش‌ها در استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان در ۳ روز اتفاق افتاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: با راه اندازی سامانه خودنویس علاوه بر کاهش نرخ‌های اجاره دست دلالان و سوداگران از این بازار کوتاه شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بنیاد مسکن روستایی گفت: تمامی واحدهای مسکن روستایی در سراسر کشور با استفاده از ظرفیت های مردمی همزمان با پرداخت تسهیلات ساخت ویلایی ساخته می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با توجه به رفع محدودیت‌های پروازی و بازگشت حالت عادی مسافران حتما از آخرین وضعیت پروازی خود مطلع شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل گمرک گفت: میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ۲۵ محور شریانی و غیر شریانی در تمامی محور‌های جنوبی کشور همچنان به دلیل سیل و آبگرفتگی مسدود است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است