علمی فناوری 07:14 - 04 خرداد 1397
امروز 4 خرداد؛
"کاوشگر فینیکس"، در 25 مه سال 2008 با موفقیت وارد جو مریخ شد.

سالروز فرود "کاوشگر فینیکس" در سیاره مریخ

به گزارش ایسنا، "کاوشگر فینیکس" (Phoenix)، فرودگر بدون سرنشینی است که برای پژوهش در مورد وجود آب و محیط قابل زندگی برای ریزاندامگان، به سیاره مریخ فرستاده شد.

این فضاپیما در 4 اوت سال 2007 به فضا پرتاب شد و در 25 مه سال 2008 ، در منطقه قطب شمال سیاره مریخ فرود آمد و پس از به کار انداختن بازوی رباتیک خود، به نمونه‌برداری و آزمایش‌های علمی پرداخت.

ایده برنامهٔ کاوشگر فینیکس، توسط "آزمایشگاه مطالعات ماه و سیارات" (LPL) در "دانشگاه آریزونا" (UA) ارائه و مدیریت شد. ناسا، بر انجام این عملیات نظارت داشت و کشورهای آلمان، بریتانیا، دانمارک، کانادا و سوئیس نیز در این برنامه مشارکت کردند. هزینهٔ مأموریت اکتشافی فینیکس بالغ بر 386 میلیون دلار بود.

فینیکس، ششمین فضاپیمای کاوشگری است که با موفقیت بر سطح مریخ فرود آمده‌است. همچنین، از زمان پرتاب کاوشگرهای "وایکینگ-1 " (Viking 1) و "وایکینگ2" (Viking 2)، فینیکس نخستین فضاپیمایی بوده که  برای فرود بر سطح مریخ، از موتورهای ترمزکننده استفاده کرده‌است.

دو وظیفه اصلی ماموریت فینیکس، مطالعه پیشنه زمین‌شناسی سیاره مریخ برای بررسی امکان وجود آب در آن و جستجو برای یافت محیط مناسب پرورش حیات در میان لایه‌های یخ و خاک بود.

هدف ناسا از این ماموریت اکتشافی در مریخ، جستجوی آب در این سیاره بود. ابزارهای موجود در فینیکس، نخستین ابزارهای اکتشافی برای مطالعه ویژگی‌های زمین‌شناسی و زیست‌شناسی منطقه قطبی مریخ بودند.

مدت زمان فعالیت مفید این فضاپیما، سه ماه پیش‌بینی شده بود؛ با این حال کاوشگر فینیکس دو ماه دیگر نیز (در مجموع پنج ماه) به کاوش در سطح مریخ ادامه داد و سرانجام، در پی ارسال آخرین پیام کوتاه در 2 نوامبر سال 2008، پایان این مأموریت، در تاریخ 10 نوامبر توسط ناسا اعلام شد.

انتهای پیام


9789771
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیموری سنگانی گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که به‌خوبی ثابت شده که فشار خون بالا و دیابت از عوامل خطر حمله قلبی هستند، کارشناسان می‌گویند علائم مشخصی وجود دارد که در روز‌ها و هفته‌های قبل از حمله قلبی رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودن برچسب میزان کالری غذا‌ها در منوی رستوران‌ها، می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است