علمی فناوری 01:15 - 30 مهر 1398
در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد
استاد ریاضی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان این که رشته‌های ریاضی همیشه در کل دنیا متقاضیان کمتری نسبت به سایر رشته‌ها داشته‌اند، گفت: ما چون دانشجوی زیادی پذیرش می‌کردیم و برایشان جایگاه شغلی وجود نداشت، تعداد متقاضیان ریاضی کم شده‌ است و به سمت تعادل پیش می‌رود.

متقاضیان کم رشته‌های ریاضی باعث ایجاد تعادل می‌شوند/کم بودن متقاضیان ریاضی در کل دنیا

دکتر مهدی رجبعلی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا درباره جایگاه شغلی دانش‌آموختگان ریاضیات گفت: آموزش و پرورش باید عمده فارغ‌التحصیلان ریاضی را استخدام کند که این نهاد این کار را نمی‌کند و نیاز خود به دبیران ریاضی را از دانشگاه فرهنگیان تامین می‌کند. بانک‌ها و موقعیت‌های شغلی محدود دیگری وجود دارد که بقیه فارغ‌التحصیلان ریاضیات در آن جا استخدام می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی درباره شرایط فارغ‌التحصیلان ریاضی در کشورهای خارجی گفت: در همه جای دنیا هم همین است. یعنی دانش‌آموختگان ریاضی یا  معلم می‌شوند و یا در پروژه‌های اقتصادی و مشاغل آزاد فعالیت می‌کنند. اما در ایران این طور نیست و پروژه‌ها دست عده‌ای خاص است.

این چهره ماندگار سال ۱۳۸۰ در پاسخ به سوالی درباره جایگاه شغلی گرایش‌هایی همچون ریاضیات مالی و ریاضیات زیستی، گفت: همه‌ این‌ها وقتی جایگاه درستی برای دانش‌آموختگان ریاضی محسوب می‌شود که پروژه‌های مشخصی مثلا وجود داشته باشد که نیاز به فارغ‌التحصیلان ریاضیات زیستی یا ریاضیات مالی وجود داشته باشد. الان این پروژه‌ها برای فعالیت دانش‌آموختگان گرایش‌هایی همچون ریاضیات مالی و زیستی وجود ندارد.

رجبعلی‌پور با بیان این که رشته‌های ریاضی همیشه در کل دنیا متقاضیان کمتری به نسبت سایر رشته‌ها داشته‌اند، گفت: ما چون دانشجوی زیادی پذیرش می‌کردیم و برایشان جایگاه شغلی وجود نداشت،  تعداد متقاضیان ریاضی کم شده‌ است و دارد به سمت متعادل‌شدن می‌رود.

وی در پایان افزود: قبلا بین استادان اصطلاحی وجود داشت که می‌گفتند ما اژدهاکش تربیت می‌کنیم. عده‌ای را از کنکور وارد دانشگاه می‌کنیم، برای آن‌ها کلاس می‌گذاریم و به آن‌ها مدرک اژدهاکشی می‌دهیم؛ ولی بعدتر می‌بینند که اژدهایی وجود ندارد، پس به آن‌ها گفته می‌شود وارد مقاطع تحصیلات تکمیلی شوند تا بیکار نباشند. ما اژدهاکش تربیت می‌کنیم، ولی عملا اژدهایی وجود ندارد. افرادی را برای هدف خاصی تربیت می‌کنیم ولی عملا آن هدف وجود خارجی ندارد.

انتهای پیام


10272540
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت:مدارس برای ارتقای جایگاه علمی و افزایش میانگین نمرات نهایی دانش آموزان باید اقدامات موثری انجام دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سنجش شایستگی های حرفه ای هنرجویان در شاخه تحصیلی فنی و حرفه ای نهم اردیبهشت ازساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از خصوصیات طب ایرانی آن است که سلامت انسان را در ارتباط با سلامت محیط می‌بیند یعنی اگر محیط ناسالم باشد سلامت انسان مختل می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است