علمی فناوری 08:44 - 03 مهر 1397
موزه ملی تاریخ فضانوردی موسوم به سالکوفسکی، در شهر کالوگا، زادگاه کنستانتین سالکوفسکی پیشگام دانش موشک سازی قرار دارد و یکی از بزرگترین موزه‌های سرپوشیده جهان به شمار می رود. سنگ بنای این موزه در 13 ژوئن 1961 توسط یوری گاگارین گذاشته شد و به عنوان نخستین موزه فضانوردی جهان در 3 اکتبر 1967 گشایش یافت. این موزه در هر سال بیش از 100 هزار بازدیدکننده دارد و در آن 127 نفر کار می‌کنند.

گزارش مصور از موزه ملی تاریخ فضانوردی در شهر کالوگا+تصاویر

به گزارش ایسنا، نمایشگاه موزه شامل دو بخش است. بخش اول به ایده‌ها و تحقیق‌های تسالکوفسکی دانشمند بزرگ و نظریه پرداز فضانوردی اختصاص داده شده است و یک مدل از موشک طراحی شده توسط او همچنین نسخه‌های کار علمی او به نمایش گذاشته شده است و قسمت دوم شامل نمونه‌هایی از موتور موشک‌ها, کاوشگران, لباس‌های فضایی, ناوهای کیهانی فضایی همچنین نمونه‌های گرد و غبار ماه است. در خارج از موزه یک پارک است که شامل راکت های R-7 می‌شود.

اهمیت این موزه نسبت به سایر موزه‌های فضایی آن است که بیشتر وسایل و تجهیزات واقعی هستند. برای انجام هر ماموریت فضایی دو نمونه از ماهواره و یا کاوشگر ساخته می‌شود تا اگر یکی دچار مشکل شد, دیگری به فضا پرتاب شود. در موزه کالوگا بسیاری از نمونه‌های دوم این ماهواره‌ها و کاوشگران وجود دارد. البته در این موزه همچنین از نمونه‌های اصلی بعضی سفینه‌های فضایی که به زمین بازگشته‌اند مانند سایوز و وستک نیز نگهداری می‌شود.

نمونه‌ای از تجهیزات پزشکی در ایستگاه‌های فضایی، نمونه‌ای از غذاهایی که در مدار زمین مورد استفاده فضانوردان قرار می‌گیرد، لباس‌های مختلف فضایی و موتور موشک انرگیا, کاوشگر لونا-16 که توانست خاک ماه را به زمین بیاورد, نمونه‌هایی از لباس سوکول که فضانوردان در زمان پرتاب و بازگشت به زمین می‌پوشند. لباس پنگوئن که در ایستگاه‌های فضایی بکار می‌رود و در جلوگیری از افت توان ماهیچه‌های بدن موثر است. شلوار مخصوص فعال کردن رگ‌ها که در جلوگیری از تنبلی سامانه عروقی پایین تنه بکار می‌رود, نمونه ماهواره اسپوتنیک-2 که لایکا را به فضا برد از جمله اشیای این موزه هستند.

انتهای پیام


9918375
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است